به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، روند نزولی آنچنان بر شاخص کل چیره شد که با حرکت از رقم 24 هزار و 546 واحدی در ابتدای هفته و پس از افت 759 واحدی در پایان معاملات روز اخیر به رقم 23 هزار و 787 واحدی رسید.
براساس این گزارش طی معاملات این هفته صنعت قند و شکر شیرینی را به کام سرمایه گذاران و سهامداران خود چشاند و با کسب بازدهی مثبت نزدیک به 16 درصدی پربازده ترین گروه بازار سهام شد همچنین صنعت ابزار پزشکی با کسب نزدیک به چهار درصد بازدهی مثبت و استخراج نفت به جز کشف با کسب حدود دو درصد بازدهی مثبت رتبه های دوم و سوم صنایع پربازده را در اختیار گرفتند و این در حالی است که صنعت رایانه با تحقق بازدهی منفی نزدیک به 9 درصدی به عنوان کم بازده ترین صنعت انتخاب شد وصنعت فنی و مهندسی و نیز صنعت پست و مخابرات به ترتیب با کسب بازدهی منفی هفت و شش درصد در جایگاه های بعدی این رتبه بندی قرار گرفتند.
طبق این گزارش، شرکت قند شیروان، قوچان و بجنورد نیز در میان 267 شرکت فعال در معاملات این هفته بازدهی مثبت نزدیک به 28 درصدی را به دست آورد و رتبه اول این رقابت ها را از آن خود کرد..
اما در مقابل، شرکت خوراک دام پارس قرار داشت که طی این هفته با افت قیمت سهام خود مواجه شد و با تحقق بازدهی منفی نزدیک به 20 درصدی بدترین عملکرد را از خود به نمایش گذاشت، بطوریکه "غدام" در پایان معاملات هفته جاری به قعر جدول رتبه بندی شرکت ها به لحاظ کسب بیشترین میزان بازدهی مثبت سقوط کرد و این در حالی است که سهام شرکت پتروشیمی زنجان از نظر رتبه نقدشوندگی در پایین ترین خانه جدول قرار گرفت و از آخر اول شد.
سهام پتروشیمی ممسنی و نیرو سرمایه نیز در جایگاه بعدی نقدشونده ترین سهام معاملات این هفته بورس قرار گرفتند.
شایان ذکر است در مجموع 267 نماد فعال بازار سهام طی هفته جاری بازدهی منفی نزدیک به دو درصد را رقم زدند که از آن میان 51 نماد معاملاتی با کسب بازدهی مثبت، 22 نماد بدون کسب بازدهی مثبت و یا منفی و مابقی نمادها یعنی 194 نماد باقی مانده با کسب بازدهی منفی معاملات هفته جاری را به پایان رساندند.
ریزش شاخص های بورسی در هفته جاری بیش از پیش در معاملات نمود پیدا کرد و نماگر بازار سهام در تمامی روزهای کاری این هفته با افت همراه شد تا آنجاییکه در نهایت یک کانال به زیر افتاد. روند نزولی آنچنان بر شاخص کل چیره شد که با حرکت از رقم 24 هزار و 546 واحدی در ابتدای هفته و پس از افت 759 واحدی در پایان معاملات روز اخیر به رقم 23 هزار و 787 واحدی رسید
در ادامه همايون دارابي كارگزار بورس در گفتگو با
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، با بيان اين مطلب كه شاخص كل در بازار دیروز با 67.80 واحد افت رقم 23 هزار و 787.30 واحدي را به ثبت رسانيد افزود: شاخص صنعت با 65.20 واحد كاهش به عدد 18 هزار و 816.50 واحد رسيد و نمادهاي مخابرات ايران 23.27، پتروشيمي پرديس 18.62، گروه مديريت سرمايه گذاري اميد 9.4 و بانك ملت 10.59 بيشترين تاثير را در كاهش شاخص داشت.
وي با بيان اينكه نمادهاي سايپا، بانك ملت، گسترش نفت و گاز پارسيان جز نمادهاي پربيننده بودند اظهار داشت: در جريان معاملات امروز 236 ميليون و 496 هزار و 116 سهم و حق تقدم به ارزش 46 ميليارد و 680 ميليون تومان در 14 هزار و 696 نوبت معاملاتي مورد خريد و فروش قرار گرفت.
اين كارگزار اضافه كرد: نمادهاي قند اصفهان، قند لرستان و سرمايه گذاري سپه همچنين نمادهاي پتروشيمي خارك، فرآورده هاي غذايي و قند پيرانشهر و قند مرودشت بهترين صف هاي خريد و فروش را به خود اختصاص داد.
دارابي با تاكيد بر اينكه شركت هاي بيمه ميهن، قند شيروان، قوچان و بجنورد و سهامي ذوب آهن اصفهان بيشترين افزايش را در بورس تهران شاهد بود خاطرنشان كرد: نمادهاي سايپا با 97 ميليون و 282 هزار، حق تقدم سرمايه گذاري سايپا 31 ميليون و 995 هزار و فرآورده هاي غذايي و قند پيرانشهر با 10 ميليون و 981 هزار سهم و حق تقدم بيشترين حجم معاملاتي را در بازار سهام داشت.
در پایان گفتنی است 15 هزار و 162 کد معاملاتی با جابجایی بالغ بر یک میلیارد و 252 میلیون سهم طی 73 هزار و 155 دفعه معامله، حجم معاملاتی بالغ بر دو هزار و 439 میلیارد ریال را رقم زدند و در میان تمام شرکت های فعال معاملات هفته جاری، سهام سایپا به عنوان پرگردش ترین سهم بورس انتخاب شد و سهام شرکت های البرز دارو، بیمه دانا، دارو عبیدی و نیز سیمان بهبهان همگی به عنوان کم گردش ترین سهام معاملات هفته جاری معرفی شدند./ر