شواهد مختلف نشان مي دهند كه با اصلاح الگوهاي تغذيه اي،خطر ابتلا به بسياري از سرطان ها از جمله سرطان هاي مربوط به دستگاه گوارش به ميزان قابل توجهي كاهش مي يابد.

عماد معصومي، متخصص تغذيه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: سرطان يك بيماري شايع و خطرناك در سراسر دنيا است كه در اغلب كشورها جزو پنج عامل اصلي مرگ و مير و ناتواني محسوب مي شود.

وي با بيان اينكه عوامل مختلفي در بروز انواع مختلف سرطان ها نقش دارند، اظهار داشت: تغذيه نامناسب يكي از مهمترين عوامل ابتلا به سرطان بوده كه متاسفانه در سالهاي اخير موجب افزايش روز افزون آمار مبتلايان به سرطان شده است.

وي افزود:مصرف بيش از اندازه موادي همچون ترشي و مواد شور موجب وارد آمدن آسيب هاي جدي به سيستم گوارشي شده و از اين طريق خطر ابتلا به سرطان هايي همچون سرطان معده را افزايش مي دهد.

 اين متخصص تغذيه با اشاره به اينكه مصرف ماهي دودي و نمك سود شده خطر ابتلا به سرطان معده را افزايش مي دهد، يادآور شد:نان هاي سبوس دار مانند نان سنگك و بربري خطر سرطان روده را كاهش مي دهند، در حاليكه نان هاي با سبوس كم همچون نان لواش، تافتون و باگت معمولا چنين خاصيتي ندارند.

معصومي تصريح كرد:در مقابل مواد زيان آور، مصرف سبزي ها و ميوه هاي تازه كه در توليد آنها از سموم و فاضلاب استفاده نشده باشد، مي تواند خطر ابتلا به سرطان را كاهش دهد.

 وي خاطرنشان كرد: مواد غذايي همچون كلم، گوجه فرنگي، چاي، اسفناج، هويج، سير، كدو، دانه سويا، سيب، پرتغال، انگور، آناناس، ماهي هاي مختلف، زردچوبه، فلفل قرمز و زرد، سيب زميني، قارچ، نارنج و برخي ديگر از ميوه ها و سبزي ها از مهمترين موادي هستند كه خاصيت ضد سرطاني آنها به اثبات رسيده است./ح
برچسب ها: سرطان ، تغذیه ، نان ، سبزیجات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.