به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ايلام ؛احمد سعیدی در كارگاه دو روزه تغذیه كه جهت آموزش خانوارها و بویژه مادران به منظور كاهش سوﺀ تغذیه برگزار شد، افزود: در صورتی كه ناچار هستید غذای خود را سرخ كنید، باید از روغن مخصوص سرخ كردنی استفاده كنید.
وی ادامه داد: اگر قصد دارید روغنی را كه یك بار برای سرخ كردن از آن استفاده كرده اید، دوباره مورد استفاده قرار دهید، باید هنگام خرید، در انتخاب نوع روغن دقت كنید.
این كارشناس تغذیه اظهار داشت: یك علت عمده ابتلا به بیماری های قلبی عروقی؛ شیوه نامناسب زندگی و تغذیه ای نامناسب است و یكی از مهم ترین مشكلات تغذیه ای، مصرف روغن های نباتی جامد یا هیدروژنه است.
سعیدی گفت: زمینه بیماری های قلبی عروقی از دوران كودكی در بدن شكل می گیرد و پیامدهای تغذیه ای و تغییر در شیوه مثبت یا منفی كه در نوع تغذیه و شیوه زندگی خانواده انجام می شود بر همه افراد خانواده و بویژه آینده كودكان و حتی نسل های بعد اثر می گذارد.
وی افزود: تمایل به مصرف غذاهای چرب، شور، برشته، سرخ شده و دودی شده از كودكی شكل گرفته و ذائقه ما را می سازد و عوض كردن آن در بزرگسالی بسیار مشكل است.
سعیدی اظهار داشت: روغن ها و چربی ها نقش مهمی در تغذیه ما دارند؛ اگرچه مصرف اضافه آنها خطر ابتلا به اضافه وزن، چاقی و بیماری های قلبی عروقی و بعضی از سرطان ها را افزایش می دهد ولی وجود مقادیر كافی از روغن و چربی در رژیم غذایی برای سلامت بدن ضروری است.
وی ادامه داد: تامین انرژی مورد نیاز بدن، دریافت اسیدهای چرب ضروری و تامین و جذب بهتر ویتامین های محلول در چربی می شود.
كارشناس واحد تغذیه مركز بهداشت شهرستان ایلام گفت: اگر می خواهید غذایی را سرخ كنید توصیه می شود از روغن های مایع مخصوص سرخ كردن استفاده شود زیرا این روغن ها هم گاهی دوفاز شده و یا در زمستان كدر می شوند كه به دلیل نوع تولید آنهاست و نشانه فساد نیست.
وی ادامه داد: صنایع تولید روغن با تلاشی كه برای همسویی با سیستم های بهداشتی دارند این نوع روغن را كه به میزان كمتری چربی اشباع شده دارد و ایزومرترانس كمتری نسبت به روغن های جامد دارد برای سرخ كردن سفارش می كند.
سعیدی بیان كرد: روغن های مایع به منظور پیشگیری از ابتلا به اضافه وزن و چاقی كه خود زمینه ساز بیماری هایی نظری دیابت، بیماری های قلبی عروقی، افزایش فشار خون، سكته های قلبی مغزی، بیماری های اسكلتی استخوانی مثل كمردرد، زانو درد وبعضی از انواع سرطان هاست، طراحی و تولید می شوند.
سعیدی یادآور شد: موقع خرید باید به برچسب روغن توجه شود كه میزان ایزومرترانس زیر 10 درصد باشد.
وی افزود: روغن های مایع اگر چه متفاوتند، ولی اكثر آنها درجه حرارت بالا را تحمل نمی كنند و می سوزند و در جریان سرخ كردن تبدیل به مواد سرطان زا می شوند.
وی افزود: علاوه بر این روغن های مایع به نور و شرایط نگهداری بسیار حساس هستند و باید آنها را در ظروف غیر شفاف، كاملاً در بسته، دور از تابش نور و در درجه حرارت پایین نگهداری كرد./س