كارشناس واحد تغذیه مركز بهداشت شهرستان ایلام گفت: سالم ترین روش برای پخت غذا، ‏روش آب پز كردن است.‏

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ايلام ؛احمد سعیدی در كارگاه دو روزه تغذیه كه جهت آموزش ‏خانوارها و بویژه مادران به منظور كاهش سوﺀ تغذیه برگزار شد، افزود: در صورتی كه ناچار ‏هستید غذای خود را سرخ كنید، باید از روغن مخصوص سرخ كردنی استفاده كنید.‏
وی ادامه داد: اگر قصد دارید روغنی را كه یك بار برای سرخ كردن از آن استفاده كرده اید، ‏دوباره مورد استفاده قرار دهید، باید هنگام خرید، در انتخاب نوع روغن دقت كنید.‏
این كارشناس تغذیه اظهار داشت: یك علت عمده ابتلا به بیماری های قلبی عروقی؛ شیوه ‏نامناسب زندگی و تغذیه ای نامناسب است و یكی از مهم ترین مشكلات تغذیه ای، مصرف ‏روغن های نباتی جامد یا هیدروژنه است.‏
سعیدی گفت: زمینه بیماری های قلبی عروقی از دوران كودكی در بدن شكل می گیرد و ‏پیامدهای تغذیه ای و تغییر در شیوه مثبت یا منفی كه در نوع تغذیه و شیوه زندگی خانواده انجام ‏می شود بر همه افراد خانواده و بویژه آینده كودكان و حتی نسل های بعد اثر می گذارد.‏
وی افزود: تمایل به مصرف غذاهای چرب، شور، برشته، سرخ شده و دودی شده از كودكی ‏شكل گرفته و ذائقه ما را می سازد و عوض كردن آن در بزرگسالی بسیار مشكل است.‏
سعیدی اظهار داشت: روغن ها و چربی ها نقش مهمی در تغذیه ما دارند؛ اگرچه مصرف اضافه ‏آنها خطر ابتلا به اضافه وزن، چاقی و بیماری های قلبی عروقی و بعضی از سرطان ها را افزایش ‏می دهد ولی وجود مقادیر كافی از روغن و چربی در رژیم غذایی برای سلامت بدن ضروری ‏است.‏
وی ادامه داد: تامین انرژی مورد نیاز بدن، دریافت اسیدهای چرب ضروری و تامین و جذب بهتر ‏ویتامین های محلول در چربی می شود.‏
كارشناس واحد تغذیه مركز بهداشت شهرستان ایلام گفت: اگر می خواهید غذایی را سرخ ‏كنید توصیه می شود از روغن های مایع مخصوص سرخ كردن استفاده شود زیرا این روغن ها ‏هم گاهی دوفاز شده و یا در زمستان كدر می شوند كه به دلیل نوع تولید آنهاست و نشانه فساد ‏نیست.‏
وی ادامه داد: صنایع تولید روغن با تلاشی كه برای همسویی با سیستم های بهداشتی دارند این ‏نوع روغن را كه به میزان كمتری چربی اشباع شده دارد و ایزومرترانس كمتری نسبت به روغن ‏های جامد دارد برای سرخ كردن سفارش می كند.‏
سعیدی بیان كرد: روغن های مایع به منظور پیشگیری از ابتلا به اضافه وزن و چاقی كه خود ‏زمینه ساز بیماری هایی نظری دیابت، بیماری های قلبی عروقی، افزایش فشار خون، سكته های ‏قلبی مغزی، بیماری های اسكلتی استخوانی مثل كمردرد، زانو درد وبعضی از انواع سرطان ‏هاست، طراحی و تولید می شوند.‏
سعیدی یادآور شد: موقع خرید باید به برچسب روغن توجه شود كه میزان ایزومرترانس زیر 10 ‏درصد باشد.‏
وی افزود: روغن های مایع اگر چه متفاوتند، ولی اكثر آنها درجه حرارت بالا را تحمل نمی ‏كنند و می سوزند و در جریان سرخ كردن تبدیل به مواد سرطان زا می شوند.‏
وی افزود: علاوه بر این روغن های مایع به نور و شرایط نگهداری بسیار حساس هستند و باید ‏آنها را در ظروف غیر شفاف، كاملاً در بسته، دور از تابش نور و در درجه حرارت پایین ‏نگهداری كرد.‏/س

برچسب ها: پخت غذا ، آب پز ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.