تایلند ( سیام) کشوری در جنوب شرقی قاره آسیاست. این کشور حدود 64 میلیون نفر جمعیت دارد که 9 درصد از آن را مسلمانان تشکیل می دهند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران؛با حلول ماه مبارک رمضان، مسلمانان تایلند به مساجد رفته و به شادی و سرور می پردازند. یکی از عادت‏های رايج میان مسلمانان این کشور، زدن طبل هنگام افطار است، فردی که طبل می‏ نوازد با عنوان بلال حبشی،موذن پیامبراکرم (ص) معرفی می شود.                


در کشور تایلند،مسلمانان به مناسبت ماه رمضان برنامه های مذهبی گسترده ای را ترتیب می دهند،برنامه هایی همانند نمایش نسخ قرآن کریم،برگزاری نمایشگاه های نقاشی با مضامین اسلامی و ماه رمضان.

مسلمانان تایلندی روزه خود را با نوشیدنی خاصی که از آب،شکر و جوز هندی تشکیل می شود، افطار می کنند.

تایلند از جمله کشورهای غیر اسلامی است که اقلیت مسلمان آن می توانند بدون هیچ مشکلی مناسک و شعائر دینی خود را برپا داشته و در ماه مبارک رمضان مراسم خاص خود را برگزار کنند.

در ماه رمضان نمازهای پنجگانه و نماز جمعه به صورت دائمی در مساجد این کشور برپا می شود. سنت اعتکاف هم در بین مسلمانان رایج است و در دهه آخر ماه رمضان کسانی معتکف می شوند و تا صبح بیدار می مانند. مسلمانان تایلند معمولا افطار را به صورت دسته جمعی می خورند، چرا که این مراسم را برای تحکیم معانی وحدت و دوری از تفرقه مناسب می دانند.  

 

آن ها از یکدیگر دعوت می کنند که از غذاها و شیرینی های مشترک یکدیگر بهره مند شوند. در این ماه فعالیت مکاتب اسلامی در تایلند گسترش می یابد، انتشار کتاب، فیلم ویدئویی و نوارهای کاست به منظور شنیدن خطبه ها، دروس دینی و سرودهای مذهبی افزایش پیدا می کند. این در حالی است که معاملات در محلات تجاری خاص مسلمانان کاهش چشمگیری می یابد و تنها برخی از آنها به پخت و پز شیرینی های رمضانی اقدام  می کنند. در این ایام بازارهای خیریه ماه رمضان برگزار می شود و مسلمانان کالاهای خود را از قبیل لباس، نوشیدنی و خوراکی تا صنایع دستی ارائه می دهند.

برنامه‌های ویژه ماه مبارک رمضان و برنامه‌های دینی مخصوص اهل سنت و شیعیان بطور جداگانه همزمان با سحر، از شبکه‌ های تلویزیونی  پخش می شود و روزنامه ‌ها نیز صفحاتی را به این ماه اختصاص می ‌دهند.

 

مسلمانان تایلند شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان را به عنوان شب قدر مي‏ دانند و بر طبق عادت،تمام قرآن کریم را در این شب تلاوت می‏ کنند.مسلمانان تایلند معتقدند شب قدر، هنگامی است که نشانه ‏ای از نشانه‏ های خدا به وقوع بپیوندد و همچنین معتقدند هرگاه فردی یکی از این نشانه‏ ها را دید،خداوند دعای او را اجابت مي كند،به شرط آنکه یک چیز را از خداوند بخواهد./ه

برچسب ها: رمضان ، سرزمین ، معبدها
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار