به گزارش
حوزه دفاعي - امنيتي باشگاه خبرنگاران، امیر سرتيپ خلبان عزیز نصیرزاده به مناسبت سالگرد شهادت سرلشکر خلبان شهید عباس بابایی در پاسخ به سؤالی مبنی بر ارزیابی وی از شهید بابایی به عنوان یک فرمانده تاکتیکی و خردمند، گفت: ما در جنگی درگیر بودیم که برابر اسناد فراوان، کشورهای زیادی از صدام حمایت کردند و بالطبع محدودیتهای ویژه و گرههای زیادی برای کشور در خرید تجهیزات، باز بودن شریانهای اقتصادی ایجاد شده بود و در این شرایط تنها چیزی که میتوانست ما را نجات بدهد ابداعات و ابتکارات فرماندهانی همچون شهید بابایی بود که از ابتکارات وی میتوان به سوختگیری شبانه و بمباران دور ایستا اشاره کرد.
نصیرزاده افزود: شهید بابایی دارای شم بالای اطلاعاتی بود و دریافته بود که خلبانان عراقی در پروازهای شبانه ضعیف هستند و از طرفی برای اینکه ما بتوانیم کشتیها و کاروانهای تجاری و اقتصادی را اسکورت کنیم ناچار به پرواز در شب بودیم و از آنجایی که پروازهای طولانی نیاز به سوخت گیری داشت شهید بابایی سوخت گیری شبانه را ابداع کرد و یا در برههای از زمان کشور عراق مجهز به پدافندهای با برد زیاد شده بود که مشکلاتی را برای ما ایجاد کرد و هواپیماهای ما مورد اصابت پدافند آنها قرار میگرفت که برای رفع این مشکل نیز شهید بابایی با توجه به شناخت بالایی که از هواپیمای F14 داشت بمباران دور ایستا را عملیاتی کرد.
معاون هماهنگ کننده نهاجا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه جمع هواپیماهای F14 به عنوان اسلحه برتر و شهید بابایی به عنوان فرمانده خلاق و مبتکر چه چیزی را برای عراق ترسیم میکرد؛ تصریح کرد: تدابیری که شهید بابایی برای بکارگیری هواپیمای F14 را یک نسل بالاتر میبرد و ما با وجود هواپیمای F14 و تدابیر شهید بابایی در منطقه خلیج فارس هیچ گونه تهدیدی نداشتیم و به همین دلیل هیچ وقت عراقیها توان حمله از شرق به غرب را نداشتند و همواره سعی میکردند از جنوب به شمال حمله کنند.
وی در ادامه افزود: از دیگر ابتکارات شهید بابایی انتقال هواپیمای F14 به بوشهر بود چرا که اگر هواپیمای F14 از پایگاههای دیگر پرواز میکرد مسافت زیادی را میبایست طی میکرد ولی از پایگاه بوشهر بلافاصله وارد کار میشد و اسکورت نفت کشها و کشتیهای را به خوبی انجام میداد. همچنین شهید بابایی دستور داده بود دانشجویان خلبانی بلافاصله بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه در کابین عقب F14 انتخاب شوند که این تا آن زمان بیسابقه بود چرا که تلفیق قدرت جوانی و هواپیمای F14 قدرت مضاعفی را برای نیروی هوایی فراهم میکرد.
معاون هماهنگ کننده نهاجا تصریح کرد: شهید بابایی علاوه بر ابتکارات، ابداعات و شجاعتی که ایشان را به عنوان یکی از قهرمانان جنگ شناسانده بود. دارای سجایای اخلاقی بالایی بود که او را به عنوان یک عارف و انسان کامل معرفی میکرد.
نصیرزاده در خصوص آمادگی امروز نیروی هوایی ارتش گفت: ما بعد از شروع جنگ نه تنها جنگ را اداره کردیم بلکه آموزشهای لازم را دادیم و هم اکنون نیز هواپیماها را کنترل و بهینه کرده و سیستمهای کنترل و مهمات هوشمند جدید بر روی هواپیماها نصب کردهایم و با توجه به قدرت برتر نیروی هوایی ارتش در منطقه قادریم با هر نوع جنگی مقابله کنیم و هیچ گونه واهمهای از هیچ جنگی نداریم.
انتهای پیام/ش3