سحری خوردن شرط روزه گرفتن نیست، بلکه یک سنت است. پیامبر، آن را انجام می‌داده اند، و بدان دستور داده‌اند و فرموده‌اند : «تسحروا فان فی السحور برکه : برای خوردن سحری بر خیزید که در سحری خوردن برکت است.»

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک وعده سحری یکی از مهمترین وعده های غذایی در طول ماه مبارک رمضان است که در دین و هم از نظر علمی به خوردن آن توصیه شده است. در ادامه نگاهی داریم به این دو دیدگاه و دلایل آن ها را بررسی می کنیم.
نگاه دینی به وعده سحری:سحری خوردن و همچنین تأخیر انداختن آن تا نزدیک طلوع فجر سنت است زیرا موجب تقویت مسلمان روزه دار، و تخفیف مشقت روزه داری می‌گردد، و مدت زمان گرسنگی و تشنگی را کاهش خواهد داد، و از آنجا که تسهیل و آسان‌گیری مورد توجّه دین اسلام می‌باشد لذا، اسلام عبادات را بر مردم آسان گرفته و مردم را به سوی آسان سازی آن ترغیب و تشویق کرده است. از جمله همین آسان‌گیری‌های اسلام، زودتر افطار کردن و دیرتر سحری خورد است.
پس برای مسلمان روزه دار مستحب است که هنگام سحر بپا خیزد، اندکی غذا به عنوان سحری، هر چند یک خرما باشد، بخورد یا یک جرعه آب بنوشد، به خاطر اینکه به سنت پیامبر خدا (صلی الله علیه وآله) عمل نموده باشد.

در سحری خوردن فایده‌ی معنوی دیگری نیز هست که همان بیداری، قبل از طلوع فجر است. در آن ساعت سحر، خداوند رحمت خود را بر بندگانش متجلی می‌ کند؛ دعاها را اجابت می‌کند، و استغفار کنندگان را مورد مغفرت قرار می‌دهد، و اعمال صالح را می‌پذیرد. تفاوت بسیار است میان کسانی که وقت سحر را به ذکر گفتن و تلاوت قرآن سپری می‌کنند، با کسانی که این ساعات را در خواب و بی خبری به سر می‌برند.
در روایت دیگری رسول خدا، فرموده است:فرشتگان برای کسانی که در سحرها طلب آمرزش می‌کنند و سحری می‌خورند، استغفار می‌کنند. در برخی روایات برای سحرخیزی، به ویژه در سحرهای ماه مبارک رمضان، آثار و فوایدی ذکر شده است. این آثار و فواید به طور تلویحی مخاطب را به سحرخیزی ترغیب می‌کند؛ همانند روایات زیر:
ـ «السَّحور برکةٌ»؛ غذای سحری مایۀ برکت است.
ـ «ألا صلواتُ اللهِ علَی المُتسحّرین»؛ درود خداوند بر کسانی باد که سحری می‌خورند.
ـ «تَعاوَنوا به أکلِ السَّحورِ علی صیامِ النهارِ»؛ برای روزه گرفتن با خوردن سحری توان برگیرید.
پیامبراعظم (ص): جماعت، غذای سحر و غذا دادن در شب، برکت است. سحری بخورید تا نیرویتان زیاد شود. سحری بخورید تا به سنت عمل کرده باشید؛ سحری بخورید هر چند یک جرعه آب باشد.
اما در کنار این مسائل دینی که باید آن ها را مرجعی برای خودمان بدانیم نکات علمی بسیار زیادی نیز در مورد سحری وجود دارد که در ادامه برخی از آن ها را نام می بریم.
نگاه علمی به وعده سحری:نخوردن سحری میزان اسید معده در بعد از ظهر و عصر به قدری زیاد می‌شود که احتمال بروز زخم معده و زخم اثنی‌عشر و سایر اختلالات گوارش وجود دارد. باید دقت داشته باشید که هرگز بدون سحری روزه نگیرید زیرا وعده سحری در نقش صبحانه و ناهار است.
خوردن سحري از خستگي‌، خواب آلودگي و كاهش تمركز فكري و كارايي روزه داران مي كاهد . كساني كه بدون خوردن سحري روزه مي گيرند به علت صرف دير هنگام شام سنگين ، خواب مناسبي ندارند و به علت فاصله زياد صرف غذا از شام تا افطار ، در طول روز تمركز و كارايي خود را از دست مي دهند.

روزه داران بايد سحري را مانند يك صبحانه كامل يا يك نهار سبك ميل كنند. خوردن سالا‌د در سحري را براي كاهش احساس گرسنگي و تشنگي بسيار موثر دانست . روزه داران براي رفع تشنگي از افطار تا سحر بيش از 8 ليوان آب بنوشند . هنگام سحر از خوردن غذاهاي بسيار شور, شيرين، داغ و سرد خودداري كنند تا دچار عارضه گوارشي نشوند ./س

برچسب ها: نگاه ، دین ، سحری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.