محمد جواد تیباپور، متخصص قلب و عروق در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، اظهار داشت: آهن یک عنصر مهم و ضروری برای بدن است که به میزان زیاد در گوشت قرمز، مرغ و ماهی یافت می شود.
وی با بیان این که جذب بیش از اندازه آهن در خون می تواند مشکل ساز باشد ، تصریح کرد: مطالعات نشان می دهد که مصرف زیاد آهن می تواند برای بدن زیان آور بوده و دستگاه قلبی و عروقی را دچار آسیب کند.
تیباپور با اشاره به این که بر طبق نتایج مطالعات اخیر، آهن زیاد در خون می تواند موجب بروز مشکلات و بیماری های قلبی و عروقی شود، تاکید کرد: البته بر طبق نتایج برخی دیگر از مطالعات مصرف بیش از اندازه موادغذایی حاوی آهن و جذب زیاد این عنصر در خون، با تشکیل سلول های
سرطانی نیز در ارتباط است.
وی گفت: باید در مصرف غذاهای حاوی آهن بالا به ویژه گوشت قرمز ، مرغ و
ماهی رعایت تعادل را کرد.
تیباپور یادآور شد: باید در فواصل زمانی منظم با انجام آزمایش خون میزان و سطح آهن خون را تعیین و در صورت بالا بودن آن، اقدامات لازم در جهت کاهش میزان آهن بدن انجام گیرد.
این متخصص قلب و عروق با اشاره به اهمیت مراقبت از سیستم قلبی و عروقی و پیشگیری از بروز مشکلات
قلبی ، خاطر نشان کرد: اصلاح الگوی های تغذیه ای، کاهش سطح کلسترول خون، ورزش منظم و اصولی، پرهیز از استعمال دخانیات به ویژه سیگار ، تنظیم سطح
فشار خون بدن، پیشگیری از استرس و فشارهای روانی و حفظ وزن و شاخص توده بدن و پیشگیری از چاقی، راه های مهم پیشگیری از مشکلات و بیماری های قلبی و عروقی است./ح