به گزارش
خبرنگار بازار باشگاه خبرنگاران ، اگر قصد خرید یا مصرف آن را دارید، به دو نكته مهم در این باره توجه كنید:
1ـ اثرات مصرفی:
وقتی
زولبیا و بامیه میخورید، جرمی پُرچگالی از قند و چربی را وارد بدنتان
كردهاید! تركیبات قندی راه یافته به خون، سبب ترشح انسولین، سپس كاهش
میزان قند خون، و آنگاه ضعف، بیحالی، خستگی و گرسنگی زودرس میشود. مصرف
مواد قندی بیش از نیاز بدن، به چربی تبدیل میشود.
بخشی از چربی در
شریانها رسوب میكند و به تصلب شرایین میانجامد. استفاده از روغنهای
مانده و بیكیفیت در تهیه این شیرینیها، باعث اختلالات گوارشی، افزایش
سوزش و تشدید رفلكس یا برگشت محتویات معده میشود.
افزایش كلسترول
بد، ابتلا به بیماریهای كبدی و اضافه وزنِ حاصل از ورود كالری زیاد در حجم
كم نیز از دیگر عوارض و مضرات مصرف شیرینیهایی چون زولبیا و بامیه است.
زولبیا و بامیه مایعات درون بدن را غلیظ كرده و باعث تشنگی بیشتر میشود. افراد مبتلا به دیابت نباید زولبیا یا بامیه بخورند.
2ـ تشخیص مرغوبیت و روش نگهداری:
رنگ
زولبیا و بامیه باید زرد و طلایی باشد. سراغ رنگهای تیرهتر نروید.
رنگهای متمایل به قهوهای، قهوهای سوخته و تیرهتر، نشانه طبخ زولبیا و
بامیه با روغنهای مانده، سوخته و چندبار مصرف است كه برای سودآوری اقتصادی
عوض نشده و از همین رو بشدت سرطانزا خواهد بود.
از این دسته
اندكی هم نخورید، حتی اگر مفت بود! دقت كنید ذرات سوخته به آن نچسبیده
باشد. این ذرات باقیمانده طبخ قبلی و نشانه خوبی است برای آنكه بفهمید در
همان ظرف و با همان روغن عوض نشده قبلی سرخ شدهاند. به دلایل فروشنده
مبنی بر برشته بودن یا دیر برداشته شدن از درون روغن توجه نكنید.
زولبیا و بامیهای را كه بدون روكشِ سلفون، در معرض نور خورشید یا حتی تابش لامپ نگهداری و عرضه میشود، نخرید.
حرارت
و نور هر دو بر تركیبات آن اثرات زیانبار میگذارد. این شیرینیها را در
جای سرد و خشك، درون جعبه یا ظرف (برای جلوگیری از تابش نور) نگهداری كنید.