اگر گوشتان وزوز مي كند به نكاتي در اين خصوص توجه كنيد.

دکتر احمدرضا ناظری، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: از وجود یک تار مو روی گوش تا ضایعه ای که روی عصب شنوایی شکل می گیرد می تواند علت وزوز گوش باشد.
وزوز گوش صدایی نامطلوب، طولانی و دائمی است که موجب آزار افراد می شود. بیماران گزارش های عجیبی می دهند مثل صدای چهچه پرنده، صدای آبشار و وزوز زنبور و... علل وزوز گوش یا tinnitus هنوز مبهم است و تشخیص اینکه خاستگاه محیطی یا مرکزی دارد مشکل است. اما آنچه مهم است این است که بیمار را آزار می دهد و ما چه تدبیری برای آن اندیشیده ایم.
این عارضه به دو شکل «آبجکتیو» و «سابجکتیو» وجود دارد. در «آبجکتیو» که اگر با آن برخورد کنید حتما دچار شگفتی خواهید شد، اگر شما هم گوشتان را نزدیک گوش بیمار کنید صدای وزوز را خواهید شنید! این مورد منشاء عضلانی دارد و پدیده ای بسیار نادر است. اما در «سابجکتیو» که عمدتا دلیل این عارضه است فقط بیمار این صدا را می شنود.
وی درباره نفوذ آب به گوش توضیح داد: تا زمانی که پرده گوش آسیب ندیده باشد مانعی ندارد اما در غیر این صورت از آنجا که گوش میانی یک فضای کاملا استریل است، راه یافتن آب ممکن است باعث ایجاد عفونت شود.
هم چنین درباره زالو انداختن در ناحیه اطراف گوش گفت: این مسئله ارتباطی به این عارضه ندارد و به مسائل عروقی و غلظت خون مربوط می شود.
وی هم چنین اضافه کرد: گاهی وزوز گوش یک علامت هشدار دهنده است. هر زمان که کاهش شنوایی و یا صدای وزوز در یک گوش رخ داد باید به شنوایی شناسی مراجعه کرد. همین پدیده که در ابتدا ساده به نظر می رسد ممکن است بدلیل کم توجهی به درمان های پیچیده و پیشگیرانه منجر شود.
گاهی وزوز گوش همراه با کاهش شنوایی است که می تواند بدلیل فرآیند افزایش سن باشد. امروزه از ریلکسیشن، طب سوزنی، طب گیاهی و تحریک عصبی راههای زیادی تجربه شده است اما زمانی که استفاده از سمعک توصیه می شود حتما این کار را انجام دهید چون میزان آزاردهندگی صدای گوش به مراتب برای فرد کمتر خواهد شد.توجه سیستم شنوایی به صدای پردازش شده توسط سمعک باعث می شود آرام آرام صدای مزاحم قبلی فراموش شود.
دکتر ناظری به همه افراد توصیه کرد: از مواجهه با صدای زیاد بپرهیزید، سلول هایی در گوش میانی هستند که وظیفه انتقال صدا را برعهده دارند. آنها مثل کلیدهای پیانو هستند که صدای زیاد آنها را از حالت کوک و میزان بودن خارج می کند.درمان به موقع و زودرس نیز موجب پیشگیری از آسیب های ثانویه می شود.
یکی دیگر از بیماری های شایع در کشور ما اوتواسکلروزیس otosclerosis است که در گوش میانی رخ می دهد و در اینجا وزوز گوش علامتی برای این بیماری محسوب می شود و رجوع به موقع به پزشک موجب بهبود و حتی درمان بیمار می شود.
وی در زمینه شنیدن موسیقی برای این افراد گفت: موسیقیِ آرام و خوشایند توجه شنوایی را برمی انگیزد و تاثیر منفی ندارد و بطور کلی تاثیر مثبتی بر سیستم شنوایی دارد./عط
برچسب ها: وزوز گوش ، سمعک ، محیط ، گوش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار