مجید شهیدی دبیر اطلاع رساني کنفرانس بین المللی CNG در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، با بیان این مطلب گفت: کشور ما با برخورداری از ذخایر عظیم گاز و پیشرفت های چشم گیر در این صنعت و نیز دارا بودن بزرگترین ناوگان حمل و نقل با سوخت CNG نام خود را به عنوان قطب اصلی صنعت CNG در خاورمیانه و جهان مطرح کرده است. از سوی دیگر سوخت بنزین به عنوان انرژی تجدیدناپذیر که تولید آن مستلزم صرف هزینه های گزاف است قرار دارد که گاه دست آویزی جهت فشارهای سیاسی و تحریم ها است.
وی تصریح کرد: با عنایت به این حقیقت که صنعت CNG به عنوان سوختی سالم و سازگار با محیط زیست می تواند انتخابی جایگزین و مناسب به جای بنزین مورد توجه قرار گیرد.
شهیدی اظهار داشت: بدون شک برگزاری این همایش با استانداردهای مورد تایید شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران و به تبع آن مدیریت طرح CNG و نیز با اهداف مشخص و راهبردی شامل تبیین نقش صنعت CNG در تحقق اهداف کلان و سیاست های کلی نظام در صنعت در افق 1404، ایجاد فرصت های سرمایه گذاری خارجی، حفظ محیط زیست با ایجاد نظام پایش و ارزیابی گاز طبیعی ورودی به صنعت CNG و . . . عاملی جهت تعالی این مسیر خواهد بود .
دبیر اطلاع رساني کنفرانس، استاندارد، ایمنی و محیط زیست، صادرات و اقتصاد، نوآوری ها، آموزشی، فرهنگی را از محورهای عمده این کنفرانس ذکر کرد و افزود: برنامه ریزی سیستم نگهداری و تعمیرات مخازن و تجهیزات جایگاه های سوخت، بازرسی و معاینه فنی اداری مخازن و سیستم سوخت خودروهای دوگانه سوز، ارتقای نظام HSE در صنعت، بررسی موانع پیاده سازی کامل نظام HSE در صنعت و تجهیزات وابسته آن و بازنگری، معیارها و استانداردهای رده بندی جایگاه های سوخت از لحاظ ایمنی و رعایت استانداردهای جهانی، درجه بندی جایگاه های CNGو نقش ارائه خدمات در توسعه، روشهای کاهش قیمت تمام شده با ارتقا کیفیت تجهیزات و بهبود روند تعمیرات و نگهداشت، سیستم های پایش و ارزیابی گاز طبیعی ورودی صنعت، نقش CNG در کاهش آلودگی محیط زیست را از مهم ترین گزینه های اصل در محور استاندارد، ایمنی و محیط زیست است.
شهیدی تاکید کرد: صدور و خدمات فنی مهندسی و تجهیزات، تاثیرات صنعت CNG در اقتصاد کشور، رشد اقتصادی و نقش CNGدر سبد مصرف سوخت کشور با رویکرد استانی، بحران اقتصادی جهان و روند عرضه و تقاضای سوخت، فرصت های توسعه و سرمایه گذاری داخلی ،خارجی، بررسی موانع و مشکلات سرمایه گذاری بخش خصوصی، بررسی فرصت ها و چالشهای منطقه ای صدور تکنولوژی و محصولات، فرصت های اشتغال و طرح های کارآمد کارآفرینی همچنین فناوری ها و دستاوردهای نوین صنعت، تحلیل مسائل حوزه صنعت با رویکردهای نوین حل مسئله (مهندسی ارزش TRIZو...)، نقش صنایع جانبی (صنعت برق ،کامپیوتر ،ITو...)در گسترش صنعتCNG را از محورهای صادرات و اقتصاد و نوآوری ها برشمرد.
وی ادامه داد: روش شناسی انتقال مهارتهای عملیاتی و فنی در صنعت CNG، راهبردهای نوین آموزشی جذب افراد و ارائه موثر مفاهیم جهت ارتقای کیفی آموزش افراد و نیز شیو های نوین ترویج مولفه های ایمنی در میان خانواده ها، روش های آگاهی بخشی مصرف کنندگان سوخت از نکات ایمنی و پیشگیری از خطرات مربوطه، باید های صنعت جهت تحقق سند چشم انداز 1404، کاستی های کنونی صنعت در راستای تحقق سند چشم انداز 1404محورهای اصلی گروه آموزشی و فرهنگی یاد کرد.
دبیر اطلاع رساني کنفرانس بین المللی،حفظ محیط زیست با ایجاد نظام پایش و ارزیابی گاز طبیعی ورودی به صنعت، ارتقای دانش و مهارت و تکنولوژی، بررسی فرصت ها و چالش ها، ایجاد بسترهای لازم جهت جذب بیشتر بخش خصوصی، ایجاد فرصت های سرمایه گذاری خارجی، ارتباط ذی نفعان و معرفی برگزیدگان و تشویق تولیدکنندگان برتر داخلی، گسترش فرهنگ رعایت ایمنی مصرف و تبیین آن، در تحقق اهداف کلان و سیاست های کلی نظام در افق 1404 را از اهداف کنفرانس بین المللی عنوان کرد.
شهیدی اظهار داشت: همزمان با برگزاری این کنفرانس 7 کلاس آموزش وچند پانل اجرا خواهد شد شایان ذکر است کنفرانس بین المللی CNG و نمایشگاه تجهیزات وابسته در 23 و 24 مهرماه سال جاری در سالن همایش های بین المللی هتل المپیک برگزار می شود./ر
حبیبه رحیمیان