نمک سبز، نوعی طعم دهنده است که با استفاده از سبزیجات معطر و نمک تهیه می شود و یه عنوان چاشنی سنتی در گویش گیلکی به درار، دلال یا دلار معروف است

          به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران گيلان   .این چاشنی با اغلب میوه های ترش مانند: گوجه سبز ، پرتقال، سیب ترش، گریپ فروت و چغاله بادام مصرف می شود و در سر سفره رنگین گیلانی ها همراه با خیار، ماست و دوغ هم مصرف می شود .

آلوچه دشکن از دسرهای سنتی مخصوص فصل بهار در گیلان است که از مخلوط گوجه سبز کوبیده و له شده با نمک سبز تهیه می شود.

نمک سبز از سبزیهای معطری چون خلواش، چوچاق ، نعناع ، گشنیز و نمک تهیه می شود و برای معده بسیار مقوی و مجاری تنفسی را ضد عفونی می کند و ضد نفغ بودن از مهمترین خواص آن است.

سبزی اصلی تشکیل دهنده این چاشنی در گویش رشتی خلواش و در شرق گیلان به کوتکوتو معروف است، که در زبان لاتین Mentha Pulegium و در فارسی پونه نامیده می شود./ س

 

برچسب ها: نمک ، سبز ، گیلان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.