به گزارش
مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، امروز 5شنبه 12مرداد 1391 خورشیدی،
13رمضان 1433 هجری و
2 آگوست 2012 میلادی است.
مهمترین رخدادهای تاریخ امروز از این قرار است:
برگزاری انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی (1358 ش)
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و تعیین نوع حکومت و تشکیل جمهوری اسلامی در ایران، بحث درباره تعیین قانون اساسی نظام گسترش یافت. از این رو پیشنویس قانون اساسی که از قبل به دستور امام خمینی (ره) نگارش یافته و متن آن توسط شورای انقلاب و هیئت دولت موقت مورد بحث و بررسی قرار گرفته بود جهت جلب آراء و نظرات مردم و اندیشمندان در 24 خرداد 1358 در روزنامههای کثیرالانتشار در 12 فصل و 151 ماده منتشر گردید.
پس از آن و با تاکید حضرت امام مبنی بر تشکیل مجلس خبرگان بررسی نهایی قانون اساسی، لایحه قانون انتخابات جهت تشکیل مجلس خبرگان قانون اساسی به تصویب هیئت دولت و شورای انقلاب رسید. در نهایت بنا به تصویب دولت موقت، برگزاری انتخابات خبرگان قانونِ اساسی، در دوازدهم مرداد 1358 اعلام گردید و این انتخابات با شرکت گسترده مردم و انتخاب 75 نفر نماینده، برگزار شد. سرانجام این مجلس در 28 مرداد سال 58 با پیام حضرت امام افتتاح شد و به تدوین قانون اساسی پرداخت.
تنفیذ حکم دوره اول ریاست جمهوری حجت الاسلام «هاشمی رفسنجانی» توسط رهبر انقلاب (1368 ش)
انتخابات
پنجمین دوره ریاستجمهوری در تاریخ ششم مرداد ۱۳۶۸ ش برگزار شد. تشکیل
هرچه سریعتر این دولت در شرایط ویژه آن روزهای کشور، بهعنوان اولین دولت
بعد از رحلت حضرت امام (ره)، اهمیت فوقالعادهای داشت. مطابق قانون اساسی،
لازم بود تا حکم رئیسجمهور از سوی رهبر معظم انقلاب تنفیذ شود. بر این
اساس طی مراسمی که در تاریخ ۱۲ مردادماه ۱۳۶۸ ش با حضور مسئولین کشور و
رئیسجمهور منتخب در محضر آیتالله خامنهای در حسینیه جماران برگزار شد،
هاشمی رفسنجانی از سوی رهبر انقلاب به سمت رئیسجمهور ایران منصوب و حکم وی
تنفیذ گردید. از این تاریخ بهبعد همواره تنفیذ دولتها از سوی رهبر
انقلاب در این تاریخ انجام میشود.
تأسیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی (1359 ش)
برگزاری مناسبتها، مراسم عمومی و راهپیماییهای سراسری کشور، علاوه بر تعظیم شعائر مذهبی، ملی و انقلابی، اثرات بالای زیادی دارد و در نهایت با بازتابهای گسترده بینالمللی، وجهه مردمی نظام مقدس جمهوری اسلامی را به نمایش میگذارد. موضوع فعالیت مرکزی توانا و پویا برای تقبل این مسؤولیتها و اداره صحیح و سازماندهی در جریان حرکت عمومی مردم، در قالب «شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی» رسمیت یافت.
شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، به عنوان مرکز هماهنگی، مشارکت و هم فکری تشکیلات فرهنگی - تبلیغی نهادهای انقلابی در حرکتهای عمومی و فراگیر جامعه و اجرای طرحهای تبلیغی مشترک و عمومی، انقلاب اسلامی را یاری میدهد. این شورا با تأیید حضرت امام و سرپرستی شهید حقانی تأسیس شد.
تنفیذ حکم دوره اول ریاست جمهوری حجت الاسلام «سید محمد خاتمی» توسط رهبر انقلاب (1376 ش)
در دوازدهم مرداد 1376، مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری اسلامی ایران، حجت الاسلام و المسلمین خاتمی، از سوی مقام معظم رهبری، با حضور مقامات بلند پایه داخلی و خارجی در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد.
مرگ «حجاج بن یوسف ثقفی» حاکم خونخوار عراق (95 ق)
حجاج بن یوسف ثقفی پس از کشتن عبداللَّه بنزبیر و به منجنیق بستن خانه خدا و پایان دادن به حکومت آلزبیر، علاوه بر حجاز، حکومت عراق و شرق عالم اسلام (تا مرزهای هند و مغولستان) را نیز به دست آورد. وی حکم قتل حدود صد و بیست هزار نفر را در دوران حکومتش صادر کرد. حجاج بن یوسف، تلاش وافری در کشتن طرفداران امام علی (ع) و براندازی نام و نشان اهلبیت از خود نشان داد و در این راه، از هیچ ظلم و تعدی فروگذار نکرد. حجاج سرانجام در حالی که به دلیل جنایاتش دچار اختلال روانی و کابوس شده بود در 55 سالگی از دنیا رفت و جسد وی را مخفیانه دفن کردند. در آن هنگام بیش از 50 هزار مرد و 30 هزار زن در زندان او به سر میبردند که بسیاری از آنان برهنه بودند.
پایان کنفرانس «پوتسدام» در پایان جنگ جهانی دوم (1945 م)
آخرین کنفرانس سران
متفقین در زمان جنگ جهانی دوم از روز هفدهم ژوئیه تا دوم اوت 1945 م در شهر
پوتسدام در نزدیکی برلین و با حضور استالین، ترومن و چرچیل، رهبران وقت
شوروی، امریکا و انگلستان برگزار شد. کنفرانس پوتسدام بیشتر به بحث درباره
توافقهای کنفرانس یالتا و نحوه اجرای آن و آینده آلمان اختصاص داشت.
ترومن، رئیس جمهور امریکا در جریان کنفرانس پوتسدام به استالین اطلاع داد
که امریکا به بمب هستهای دست یافته و ممکن است آن را علیه ژاپن به کار
ببرد اولین اقدام پس از پایان کنفرانس پوتسدام، دستور ترومن برای بمباران
هستهای ژاپن در ششم و نهم اوت همان سال بود که به قتل عام صدها هزار نفر و
شکست نهایی ژاپن انجامید.
درگذشت «شاه اسماعیل دوم صفوی (985 ق)
شاه اسماعیل دوم مردی عیاش و خونخوار و سفیه بود و چون در جوانی در هرات به دست معلمی سنی مذهب تربیت یافته بود، بر آن شد که چون به شاهی برسد، مذهب شیعه را براندازد و همین کار را کرد. وی پس از به دست گرفتن قدرت، تمام برادران خود را یکی پس از دیگری به قتل رسانید و سپس به کشتار شاهزادگانی که در اطراف پایتخت بودند، پرداخت. با این حال، حکومت پرجور او، بیش از یک سال به طول نیانجامید و بر اثر افراط در مصرف شراب و مسکرات و مواد افیوندار مُرد. مردم از مرگ این پادشاه، بسیار شادمان شدند.
مرگ «دنی پاپن» فیزیکدان فرانسوی و مخترع دیگ بخار (1712 م)
دنی پاپن زاده ۲۲ اوت ۱۶۴۷ فیزیکدان معروف فرانسوی است که با وجود تحقیقات و کشفیات فراوان در نهایت تنگدستی زندگی را به سر برد. وی اولین مخترع ماشین بخار است که نیروی محرکه ماشینها گردید. دیگ بخار که به نام دیگ پاپن نیز معروف است منشأ تولید نیروی محرکه اجسام متحرک میباشد. همچنین از این عمل در استخراج ژلاتین از استخوان استفاده نمود.
تهاجم نظامی عراق به کویت (1990 م)
کمتر از دو سال پس از پایان جنگ ایران و عراق، در روز دوم اوت سال 1990 م، تهاجم نظامی عراق به کویت و اشغال خاک این کشور از طرف نیروهای عراقی آغاز شد. در پی این تهاجم، کشورهای جهان واکنش تند و یکپارچهای نشان دادند. شورای امنیت سازمان ملل متحد با صدور چندین قطعنامه تجاوز عراق را محکوم کرد و ضمن تعیین روز پانزدهم ژانویه 1991 م به عنوان آخرین مهلت تخلیه کویت خواستار خروج بدون قید و شرط عراق از کویت شد.
در اوایل سال 1991 م، پیش از فرا رسیدن ضرب الاجل نیمه ژانویه 1991 م، بیش از پانصد هزار سرباز امریکایی و دویست هزار سرباز از کشورهای متحد امریکا، علیه عراق در منطقه خلیج فارس متمرکز شده بودند. تعداد هواپیماهای جنگنده و بمبافکن متحدین در این عملیات، بیش از 1200 فروند و تعداد تانکهای آنها قریب 4000 دستگاه بود. با خودداری صدام از پذیرش اولتیماتوم شورای امنیت، حملات امریکا و نیروهای متحد، در کمتر از 48 ساعت پس از انقضای مهلت، به عراق حمله کردند و باعث خروجش از کویت شدند.
12 مرداد در هشت سال دفاع مقدس
ورود 218 کامیون و تریلر حامل مهمات و تجهیزات نظامی از کویت و عربستان به عراق 61
در اطراف قائمشهر سه تن از اعضای سازمان مجاهدین خلق دستگیر شدند
اعزام نیروهای داوطلب مردمی از 22 شهر کشور 62
حمله نیروهای معارض کرد عراق به چهار پایگاه نظامی در مناطق زاخو و خرمال
جلسه فرماندهان سپاه برای بررسی طرح عملیات «نصر 7 »66
شکست منافقین در منطقه «کانیشیخ» به هنگام تلاش برای ورود به ایران
برگزاری کمیته هفتگانه اتحادیه عرب برای صلح در بغداد 67
برخی از رویدادهای 2 اوت
338: پیش از میلاد فیلیپ دوم پادشاه مقدونیه ارتش اتحادیه یونانیها را که از نظر شمار بیش از نیروهای او بودند در «چائه رو نه آ» شکست داد و با تصرف همه یونان مسیر تاریخ را تغییر داد.
1492: پادشاه و ملکه اسپانیا دستور اخراج یهودیان را از این کشور صادر کردند.
1589: هانری سوم شاه وقت فرانسه به دست یک راهب مسیحی به نام ژاک کلمنت کشته شد.
برای مشاهده مجله شبانه اینجا کلیک کنید