حسن حبیبپور در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران ارومیه اظهار داشت: این طرح حول محورهای عدالت در سلامت، سلامتمحوری به جای بیمارمحوری، کاهش پرداخت هزینهها از جیب مردم و برنامهریزی به منظور سلامت کشور خواهد بود.
وی با بیان اینکه این طرح هزینههای سلامت را کاهش و نظام ارجاع بیماران را تنظیم میشود، افزود: در این طرح هر خانواده زیر نظر یک پزشک قرار میگیرد و پزشک خانواده با در اختیار داشتن پرونده سلامت، سابقه بیماری، کنترل و تجویز دارو، ارجاع به پزشک متخصص و یا بیمارستان به منظور بستری بیماران را صادر میکند.
مدیردرمان دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی با بیان اینکه در صورت عدم اجرای این طرح در کشور، سرانه بهداشت و درمان افزایش خواهد یافت، تصریح کرد: پزشکان در این طرح به غیر از خدمات درمانی، مشاوره پزشکی نیز به بیماران خود میدهند و لذا یکی از اهداف اصلی اجرای آن، کاهش هزینهها و جلوگیری از اقدامات درمانی اضافی است.
حبیبپور با بیان اینکه در این طرح به ازای هر نفر پزشک 2 هزار و500 بیمار در نظر گرفته شده است، افزود: در این طرح به ازای هر بیمار سرانه ثابتی به پزشک تعلق میگیرد و از طرفی خدمات درمانی به صورت رایگان برای بیماران انجام میشود و حق ویزیت این دسته پزشکان از سوی بیمه پرداخت میشود.
حببیبپور ادامه داد: سازمانهای بیمهای در اجرای طرح پزشک خانواده باید به یک تعادل منصفانه برسند و بیمهها در این طرح باید از یک برنامهریزی دقیق و همهجانبه بهرهمند شوند.
مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی تصریح کرد: دستورالعملها و آییننامههای لازم برای اجرای این طرح هنوز در ابتدای راه است و ما باید برای موفقیت هر چه بیشتر این طرح سیستمهای اطلاعاتی و اندازهگیری شاخصهای سلامت را در رأس تصمیمگیریهای خود قرار دهیم./س