به گزارش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک اصولا تعداد وعدهها و ميانوعدههاي غذايي در ماه مبارک رمضان بايد مانند ساير روزهاي سال باشد. به عبارت سادهتر، ما توصيه ميکنيم که حداقل 5 تا 6 وعده و ميانوعده (هرچند كوچك) در فاصله بين افطار تا سحر تنظيم شود؛ يعني به هيچ عنوان توصيه نميکنيم که يک فرد فقط وعده افطار و سحر داشته باشد. حتي بعضيها بدون سحري روزه ميگيرند.
تکليف اين افراد چيست؟ روزه بدون سحري واقعا ظلم به خود است و سلامت اين افراد هم در طول ماه رمضان و هم بعد از آن به طور جدي به خطر ميافتد بنابراين فرآيند تغذيه سالم و اصول کلي تغذيه در ماه رمضان هم بايد رعايت شود. توصيه شما براي وعده افطار چيست؟ چون در حال حاضر و در اين فصل، افراد روزهدار 15 تا 16 ساعت ناشتا هستند، توصيه ميکنم که هنگام افطار، ابتدا روزه خودشان را با يک نوشيدني نسبتا گرم مثل شير يا چاي گرم و البته كمرنگ همراه يک ماده غذايي شيرين مثل خرما، حلوا، بيسکوييت يا شيرينيهاي ساده باز کنند. دليل توصيهتان براي خوردن اين ماده غذايي شيرين چيست؟ قند خون فرد روزهداري که ساعتهاي زيادي را در اين روزهاي گرم ناشتا بوده، به شدت افت ميکند و اين افت قندخون با خوردن يکي از مواد شيريني که به آنها اشاره شد به سرعت جبران ميشود اما مصرف اينگونه شيرينيها بايد به مقدار کم و متعادل باشد. بعد از نوشيدني گرم، بايد چه بخوريم؟ يک وعده سبک، مثل صبحانه؛ يعني نان و پنير و گردو و سبزيخوردن، آن هم به مقدار کم. فقط حواستان باشد که در اين مرحله از خوردن غذاي زياد و تندتند غذا خوردن پرهيز کنيد. بعد از اين مرحله، شما ميتوانيد با اندکي استراحت، مقداري ميوه يا لبنياتي مثل ماست بخوريد و بعد به فکر شام باشيد؛ يک شام سبک و کمچرب مثل ساير اوقات سال همراه انواع سالاد و سبزيجات./س