استاد حوزه علمیه قم با اشاره به مواردی که به نیت روزه لطمه می‌زند، گفت: روزه فرد روزه‌داری که به شوخی بگوید می‌خواهد روزه‌اش را بخورد، باطل نمی‌شود.

 
به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران قم، حجت الاسلام حسین وحیدپور، مسئول پیشین دفتر استفتائات مرحوم حضرت آیت الله شیخ جواد تبریزی با تصریح بر این مطلب که انصراف، تردید و قصد انجام مبطل روزه به نیت روزه لطمه می‌زند و روزه را باطل می‌کند، گفت:‌ این روزه باید تا افطار ادامه پیدا کند و‌ بعد هم قضا شود، اما دیگر کفاره ندارد.
وی در پاسخ به این سؤال که اگر شخصی به جدی یا شوخی بگوید من روزه‌ام را می‌خورم، وضعیت روزه او چگونه است، اظهار داشت: اگر فرد روزه‌دار به شوخی بگوید که می‌خواهد روزه‌اش را بخورد، روزه‌اش باطل نمی‌شود، مانند این‌که دو دوست به همدیگر بگویند برویم یک نوشابه بخوریم که اگر شوخی می‌کنند مشکلی برای روزه آنها پیش نمی‌آید.
این کارشناس احکام فقهی تصریح کرد: اما اگر جدی بگویند برویم نوشابه بخوریم، قصدِ مفطر می‌شود و روزه را باطل می‌کند یعنی قصد می‌کنند یک کاری که روزه را باطل می‌کند انجام دهند؛ این روزه، روزه باطل است و چند پیامد دارد، همین روزه را باید تا افطار ادامه دهند و همین روزه را باید قضا کنند، اما دیگر کفاره ندارد./س
برچسب ها: قم ، احکام شرعی ، روزه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.