به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز زنجان مدیر عامل تعاونی زنبور داران استان زنجان با اشاره به روش های شناسایی عسل طبیعی از نوع غیر طبیعی گفت: اگر عسل در آب با دمای معمولی به آسانی حل شود می توان نسبت به طبیعی بودن آن اطمینان كرد.
خجسته به روش دیگر شناسایی عسل با كیفیت اشاره کرد وافزود: عسل طبیعی بوی خاصی مشابه بوی گل داشته و اگر مدتی در ظرف در بسته باقی بماند این بو نباید تغییر كند.
وی'رس بستن' یا 'شكرك' را یكی از مهمترین خصوصیات عسل طبیعی عنوان كرد و یادآور شد: برخلاف تصور عامه 'شكرك' در عسل های طبیعی و در دمای زیر 14 درجه سانتی گراد اتفاق می افتد،لذا برای جلوگیری از این مشكل بهتر است عسل در دمای معمولی نگهداری شود.
این مقام مسئول به روش دیگر شناسایی عسل طبیعی از نوعی غیر طبیعی اشاره و تصریح كرد: اگر با قاشق عسل از ظرفی برداشته شود به علت خاصیت چسبندگی و سیال بودن آن،ریزش عسل طبیعی از قاشق بلا انقطاع و بدون وقفه می باشد.
خجسته به خصوصیات برخی از عسل های طبیعی اشاره و خاطر نشان كرد: عسل كوهستان معمولا كمی تیره و خوشبو بوده و می توان اذعان كرد بهترین عسل،عسل كوهستان است./س