اوضاع عربستان رسماً امنيتي است اما برخي شواهد و قرائن غيررسمي در اين كشور حكايت از آمادگي براي رويدادي مهم در داخل به دنبال مرگ پي‌درپي سران آن دارد.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران،  چند روزي پس از مرگ نايف بن عبدالعزيز وليعهد سعودي و همزمان با انتشار اخباري مبني بر وضعيت وخيم جسماني ملك عبدالله پادشاه عربستان، در اقدامي غير منتظره‌تر اعلام وضعيت امنيتي فوق‌العاده و آماده‌باش نيروها، نگاه‌هاي ناظران را دقيق‌تر به سوي شبه‌جزيره معطوف كرد.

جريان اخبار مرگ احتمالي ملك‌ عبدالله پادشاه سعودي چندين روز است كه ادامه دارد. برخي اخبار از كنترل و نظارت شديد فرزندان پادشاه بر سلمان بن عبدالعزيز وليعهد فعلي حكايت دارند و سكوت شديد خبري در فضاي اين كشور حاكم است. نه خبري رسماً تأييد مي‌شود و نه تكذيب اما شواهد و قرائن از رخدادي سنگين در فضاي سياسي عربستان حكايت دارند. توجيه اوليه در عربستان براي تشديد شرايط امنيتي بنا بر اظهار برخي تحليلگران در رسانه‌هاي عربي اين بود كه پادشاهي عربستان با پيروزي محمد مرسي نامزد اخوان‌المسلمين در انتخابات رياست جمهوري مصر احساس خطر كرده است!

اما اين آماده‌باش حتي زماني كه يمن در همسايگي عربستان وارد فاز انقلاب شد، اتفاق نيفتاد و حتي رژيم صهيونيستي هم با پيروزي مرسي آماده‌باشي در اين سطح در همسايگي دشمن تاريخي خود (مصر) اعمال نكرد.

در جريان انقلاب بحرين، عربستان اقدام به اعزام نيرو به اين جزيره شيعه‌نشين كرد اما آن زمان هم خبري از آماده‌باش و شرايط امنيتي در اين سطح نبود.

نامه‌اي كه بوي عذرخواهي مي‌داد
چند روز پيش حسين اميرعبداللهيان، معاون وزير خارجه كشورمان در مصاحبه‌اي از نامه‌نگاري سعودالفيصل وزير خارجه عربستان با وزارت خارجه ايران خبر داد.

در اين پيام كه بيشتر به عذرخواهي تلويحي شباهت داشت، الفيصل دليل اعدام چند شهروند ايراني در عربستان را عدم هماهنگي بين دستگاه قضايي و وزارت خارجه عربستان ذكر كرده بود. اين در حالي است كه دستگاه وزارت خارجه عربستان پيش‌تر قول داده بود براي تقليل اين احكام تلاش مي‌كند. اين اقدام عربستان (پيام ارسالي) هر چند ناكافي و غيرمسئولانه، مي‌توانست گامي براي رفع برخي سوءتفاهم‌ها بين دو طرف باشد و حتي اعلام شد كه ايران از پادشاه سعودي براي شركت در اجلاس غير متعهدها دعوت خواهد كرد، اما كمتر از ۷۲ ساعت بعد عربستان اعلام كرد كه به زائران ايراني عمره رواديد نخواهد داد.
 
شايد در نگاه اول با توجه به تنش‌هاي اخير بين ايران و عربستان اين اقدام رياض چندان غيرمتعارف نبود اما پس از اظهارات منتشر شده درباره پيام سعود الفيصل درباره ناهماهنگي ذكر شده، ‌انتظار نمي‌رفت عربستان براي جبران، اقدامات خود را در خصوص عدم صدور ويزا تشديد كرده باشد. اما اعلام وضعيت آماده‌باش و حالت امنيتي داخلي عربستان اين گمانه را تشديد كرد كه رويدادهاي حساس در داخل اين كشور از قرائتي سعودي ايجاب مي‌كند كه تا اطلاع ثانوي ايراني‌هاي طرف تنش‌هاي اخير با پادشاهي اين كشور وارد سرزمين وحي نشوند.

خبر مرگ ملك عبدالله
برخي منابع خبري هم از جنگ قدرت در داخل خاندان پادشاهي آل سعود خبر مي‌دهند. نوشته يك وبلاگ‌نويس مشهور سعودي به نام «مجتهد» در «توئيتر» كه در رسانه‌هاي عربي هم بازتاب داشت، بخشي از اين اختلافات را افشا مي‌كند.

مجتهد مي‌‌نويسد: پادشاه سعودي ناچار شده سلمان بن‌عبدالعزيز را «كه از وي نفرت دارد» به عنوان وليعهد خود تعيين كند و مي‌افزايد: فرزندان ملك عبدالله با دقت سلمان وليعهد را تحت نظر دارند تا پدرشان را از قدرت بركنار نكند. مجتهد به حيله‌اي اشاره مي‌كند كه پيشتر خود ملك عبدالله عليه ملك فهد اجرا كرده است؛ عزل به بهانه ناتواني شديد جسمي و سكته‌هاي مكرر.

وي مي‌افزايد: نزديكان ملك عبدالله افشا كرده‌اند كه متعب و عبدالعزيز دو فرزند پادشاه به همراه «التويجري» از سلمان و فرزندانش هراس دارند و تحركات و تماس‌هاي او را به دقت زير نظر دارند. براساس اطلاعات منتشر شده از سوي مجتهد، فرزندان عبدالله از سلمان بيزارند زيرا او تنها كسي بود كه با بركناري ملك فهد به دليل ناتواني و سكته‌هاي پي‌درپي مخالفت كرد. از اين گذشته سلمان در بسياري از مسائل دخالت مي‌كند و به تيزبيني در مسائل خاص دربار پادشاهي- كه نايف و سلطان دو وليعهد قبلي بر آن چشم مي‌بستند- معروف و زبانزد درباريان است.

خبرگزاري براثاي عراق نيز ديروز در خبري به نقل از منابع آگاه در پادشاهي سعودي گزارش داد ملك عبدالله پادشاه سعودي به كما رفته است و پروفسور ويليام راجر پزشك امريكايي مخصوص او گفته است عبدالله بن عبدالعزيز دچار مرگ باليني شده و مغز او ديگر به امواج صوتي و مغناطيسي پاسخ نمي‌دهد.
برچسب ها: مرگ ، ملک عبدالله ، تایید
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار