افزایش دمای هوا و نباریدن باران، هورها را همچنان خشک نگه خواهد داشت و پیش بینی می شود در صورتی که اوضاع به همین شکل باقی بماند، تعداد روزهایی در آنها هوا غبار آلود است در دهه آینده به 300 روز در سال برسد.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، وقایع و خاطرات تلخ حمله ارتش صدام به ایران و شهادت دهها هزار نفر از جوانان پاک ایران اسلامی موضوعی نیست که به این زودی از ذهن مردم کشورمان پاک شود اما برخی اقدامات افشا نشده این دیکتاتور ظالم با مرور زمان مشخص می شود که از جمله آنها ظهور ریزگرد در آسمان بسیاری از استانهای کشور است.

بنا بر اعلام رسانه های منطقه طی سالهای اخیر مسئولان عراقی برای احیای هورهایی که در زمان حکومت صدام حسین دیکتاتور معدوم عراق به عمد خشکانده شد تلاش زیادی انجام می دهند چراکه خشکاندن این هورها منجر به شکل گیری طوفان ریزگردها شده است که خطرات زیادی برای سلامت انسان ها دارد.

با این اوصاف آنطور که کمال لطیف معاون وزیر محیط زیست عراق می گوید به رغم تلاش ها برای احیای هورها، به احتمال زیاد عراق در بخش اعظم دهه آینده از طوفان ریزگردها رنج خواهد برد. در شرایط کنونی هیچ هفته ای نیست که در آن عراق و به تبع آن شورمان ایران چند روز با طوفان ریزگرد مواجه نشود. این طوفان ها به حدی قوی است که موجب اختلال در رانندگی و بروز تصادف و توقف پروازها و پر شدن بیمارستان ها از بیمارانی می شود که با مشکلات تنفسی مواجه هستند.



به گفته این مسئول عراقی در اواخر دهه 1970 بین ده تا 15 طوفان ریزگرد در سال در عراق روی می داد ولی تعداد این طوفان ها و همچنین قدرت آنها بعد از آن که صدام حسین هورها را در اوایل دهه 1990 به منظور بیرون راندن قبایل مخالف حکومت وی از آنها خشکاند، افزایش یافته است.
لطیف به رویترز گفته که در سال 2008 دویست و هشتاد و سه روز از سال عراق آسمانی غبارآلود داشت و 122 طوفان ریزگرد در آن سال روی داد.  افزایش دمای هوا و نباریدن باران، هورها را همچنان خشک نگه خواهد داشت و پیش بینی می شود در صورتی که اوضاع به همین شکل باقی بماند، تعداد روزهایی در آنها هوا غبار آلود است در دهه آینده به 300 روز در سال برسد.

هورها در دهه 1970 در حدود 9000 کیلومتر مربع از مساحت جنوب عراق را تشکیل می دادند ولی این مساحت در سال 2002 به فقط 760 کیلومتر مربع کاهش یافت. البته حدود 50 درصد مساحت اصلی هورها تاکنون با کمک ایران احیا شده است ولی این کار برای حل مشکل کافی نیست و لازم است صد درصد هورها احیا شوند و همچنین پوششی گیاهی در مناطق بیابانی شمال غرب عراق به منظور تقویت خاک و جلوگیری از وزش طوفان شن از این مناطق ایجاد شود.

امیدواریم هرچه زودتر برای این معضل مردم کشورمان بخصوص در غرب کشور چاره مناسبی اتخاذ شود.
برچسب ها: صدام ، ریزگرد ، هور ، مجله ، شبانه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار