دکتر مینو فروزانی، متخصص تغذیه در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت:
پروتئین ها از 20 آمینواسید مختلف تشکیل شده اند، اما 8 آمینواسید وجود دارد که بدن نمی تواند بسازد و باید در رژیم غذایی روزانه باشد.
این متخصص تغذیه گفت: تمام منابع حیوانی دارای مقادیر متنوعی از آمینواسید ها هستند، ولی برای تامین نیاز بدن باید روزانه ترکیبی از غذاها مانند،
شیر و تخم مرغ استفاده شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان این که گوشت، ماهی و لبنیات منابع خوب پروتئین ها هستند گفت: منابع گیاهی پروتئین شامل غلات، نخود، لوبیا و ماکارانی است.
دکتر فروزانی یادآور شد: کودکان در سنین رشد نیاز بیشتری به مصرف پروتئین دارند.
این متخصص تغذیه گفت: کودکان 4 تا 6 ساله به 13 گرم در روز پروتئین و تا 10 سال 23 گرم، و کودکان 11 تا 14 سال 34 گرم و سنین 15 تا 18 سال به 46 گرم پروتئین روزانه نیازمندند.
وی در ادامه گفت: بزرگسالان در سنین 19 تا 50 سال روزانه به 44 گرم پروتئین و بالای 50 سال به 37 گرم پروتئین نیازمندند.
دکتر فروزانی با اشاره به اینکه هر 100 گرم از مواد غذایی غنی از پروتئین، تنها حاوی 6 گرم پروتئین است گفت: در 100 گرم از یک لیوان شیر پرچرب، یک عدد تخم مرغ متوسط، شش قاشق غذا خوری لوبیای پخته، 20 گرم گوشت قرمز، 25 گرم مرغ و 25 گرم پنیر و 50 گرم ماکارانی، 6 گرم پروتئین وجود دارد./ح