دانشمندان دریافتند که قهوه باعث عمر طولانی تر و توانایی بیشتر می شود.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران به نقل از نیویورک تایمز هزاران سال است که قهوه در آمریکا به عنوان یک نوشیدنی محبوب استفاده می شود در آخرین و گسترده ترین بررسی ها نشان داده شده است که قهوه بر سلامت افراد تاثیر مثبت دارد.
 
این یافته ها به مدت 14 سال به بررسی 400000 نفر پرداخته اند در اینجا خط پایان این پژوهش را ذکر می كنيم، هنگامی که سیگار کشیدن و بسیاری دیگر از عوامل شناخته شده اند فاکتور اثر گذار بر روی سلامت انسان شناخته شده اند، در بررسی یافته ها مصرف کنندگان قهوه در مقایسه با افرادی که قهوه ننوشیده اند از عمر طولانی تری برخوردار بوده اند علاوه بر این مصرف بیشتر قهوه در روز حداقل به سود طولانی شدن عمر است.
 
مزیت های نوشیدن قهوه فراوان است مرگ و میر در میان مصرف کنندگان قهوه 10% تا 15% کمتر از دیگر افراد بوده است این یافته ها مسلماً اطمینان بخش هستند و با توجه به مصرف زیاد قهوه در بین افراد زندگی شمار زیادی را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
 
**بروز شدن شواهد
 
در دهه های گذشته، کارشناسان بارها و بارها هشدار داده اند که عادت نوشیدن قهوه می تواند به سلامتی آسیب بزند و زندگی را کوتاهتر کند و در حقیقت یک مطالعه جدید نشان داد: اگر یافته ها فقط از نظر سنی همسان شده باشند، خطر مرگ بیشتر افرادی را که قهوه می نوشند تهدید می کند. اما اگر دیگر عوامل مرتبط با سلامت مانند سیگار، مصرف الکل، مصرف گوشت، فعالیت های بدنی و نمایه توده بدنی را در بین افراد مورد پژوهش در نظر گرفته شوند، افرادی که به طور منظم قهوه می نوشند از زندگی طولانی تر برخوردار می شوند.
 
نیل فرید من Neal Freedman  متخصص اپیدمیولوژی در موسسه ملی سرطان که  این تحقیق را سرپرستی می کند، می گوید: قهوه خورها نباید نگران باشند خطر برای آنها مانند افراد عادی است که قهوه نمی نوشند.
قهوه خورهایی که در زمان آغاز این تحقیق نسبتاً سالم تر بوده اند احتمال مرگ از بیماری قلبی، بیماری تنفسی، سکته مغزی، دیابت، عفونت ها و صدمات حوادث در آنها کمتر از افرادی بوده است که قهوه نمی نوشیدند.
 
تحقیق منتشر شده در مجله پزشکی نیوانگلند در می ماه 402260 فرد بالغ را در موسسه ملی بهداشت AARR، رژیم و سلامت مورد بررسی قرار داد.
 
در زمان شروع این تحقیق در سال 1995 این افراد در سنی بین پنجاه تا هفتاد و یک قرار داشتند و عاری از بیماری قبلی ، سرطان و سکته مغزی بودند.
 
پنجاه و دوهزار و پانصد پانزده نفر از این افراد فوت کردند، دکتر فرید من و همکارانش مرگ این افراد را بر مبنای میزان قهوه ای که در زمان شروع این تحقیق گفته بودند می نوشند، بررسی کردند.
 
خطر مرگ به تدریج با افزایش میزان تعداد فنجانهای قهوه به 4 یا 5 فنجان کاهش یافته بود در 6 فنجان یا بیشتر از آن در مقایسه با 4 یا 5 فنجان مقدار جزیی در خطر مرگ افزایش پیدا شده بود اما احتمال مرگ در بین این افراد در مقایسه با افرادی که قهوه نمی نوشند کمتر باقی مانده بود
با بازتاب بررسی های نیمه دهه ی1990 محققان دریافتند که یک فنجان قهوه 8 تا 10 اونس است دکتر فرید من می گوید فنجان های بزرگ که اغلب امروزه استفاده می شوند باید بیش از یک فنجان در نظر گرفته شوند.
 
چندین تا از این فنجانهای فوق  العاده بزرگ می تواند موجب بی قراری، تحریک پذیری، بی خوابی و اضطراب و احتمالاً باعث پرواز من بدون هواپیما شوند.
 
 
** اثرات بر روی سلامتی
 
قهوه ماده ی پیچیده ای است که حاوی بیش از 1000 ترکیب می باشد و می تواند بر روی سلامت اثر بگذارد بر روی کافئین که یک محرک است، بسیار مطالعه و تحقیق شده است میزان کافئین در قهوه از حدود 70 میلی گرم یک فنجان اسپرسو تا حدود 100 میلی گرم در 8 اونس قهوه دم کرده متفاوت است، اما تنوع گسترده ای در سطح کافئین حتی در نوشیدنی های یکسان وجود دارد همانطور که در تحقیقاتی که در دانشگاه ایالتی اورگان در بررسی های حیاتی علوم و صنایع غذایی و تغذیه منتشر شد، نشان داد که هنگامی که یک نوع قهوه از یک مغازه در طی 6 روز مختلف خریداری می شود، کافئین موجود از 130 میلی گرم تا 282 میلی گرم در یک فنجان 8 اونسی تغییر پیدا می کند.
 
کافئین به تنهایی مهم ترین ماده ی قهوه که در سلامت نقش دارد نیست میزان کمی از تفاوت و یا هیچ تفاوتی در میزان مرگ و میر در بین کسانی که قهوه کافئین دار یا بدون کافئین می نوشند مشاهده شده است همچنین عناصر دیگری مانند آنتی اکسیدان ها و پلی فنول ها نقش مهم در ارتباط با سلامت دارند.
 
اما چگونه قهوه دم شده می تواند تفاوتی در سلامتی بوجود آورد. دو ماده ی شیمیایی در دانه های قهوه Cafestol  و Kahweol به عنوان دو عنصری که سطح کلسترول خون به ویژه کلسترول LDL آسیب رسان به شریان را افزایش می دهند این عناصر در زمانی که قهوه از یک لایه ی فیلتر مانند عبور داده می شود از قهوه خارج می شوند اما در قهوه فرانسوی اسپرسو و قهوه جوشیده شده باقی می مانند.
 
حتی اگر قهوه به صورت موقت بتواند باعث افزایش فشار خون شود، مطالعات جدید مانند پژوهش های قبلی نشان می دهند که خطر ابتلا به بیماری های قلبی در میان مصرف کنندگان قهوه کمتر است از دیگر یافته های این تحقیق می توان به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو، بیماری های کبدی، و پارکینسون اشاره کرد. برخی از تحقیقات کاهش خطر ابتلا به افسردگی، زوال عقل و بیماری آلزایمر را در افرادی که قهوه می نوشند را نشان داده است.
 
افرادی که فعالیت های شدید بدنی دارند می توانند با نوشیدن قهوه ی کافئین دار از اثرات زیر بهره مند شوند.قهوه همراه کافئین کمک می کند تا عضلات پا  با استفاده از اسید های چرب برای تولید انرژی استفاده کنند و عضلات دیرتر خسته شوند، همچنین درد پس از ورزش کاهش می یابد و مدت زمان ریکاوری کوتاهتر می شود.
 
این موضوع که آیا قهوه برای زنان باردار مضر است یا نه در دست بررسی است، رابطه معقولی بین مصرف قهوه و سقط جنین در مصرف کمتر از 300 میلی گرم دیده نشده است اما برخی از پژوهش ها افزایش کم وزنی را در مصرف بیش از 150 میلی گرم گزارش داده اند.
 
به خاطر داشته باشید که کافئین یک دارو است در موارد دیگر، کافئین می تواند اثر داروهایی مانند آسپرین و استامینوفن( سفید بر ای تسکین درد) را بالا ببرد اگر کافئین با دوز داروی ضد جنون کلوزاپین استفاده نشود می تواند سمی باشد./عط
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.