به گزارش
گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد ضمن بیان این مطلب گفت: هر بطري نوشابه داراي دوازده درصد يا ده قاشق چاي خوري قند است كه اين ميزان قند زمينه ساز ابتلا به بيماري هاي خطرناك متابوليكي مانند
ديابت، چاقي، امراض قلبي عروقي و
سرطان است.
دکتر نوید عطار افزود: بر اثر نوشيدن بيش از حد نوشابه هاي گازدار، سن ابتلا به
پوكي استخوان در ايرانيان به ويژه زنان به ٣٥ سال كاهش و ميزان شكستگي ها سه تا چهار برابر افزايش يافته است.
وی، با بیان اینکه رنگ هاي غير استاندارد بعضي نوشابه ها با تجمع در كبد به مرور باعث ايجاد نارسايي در اين عضو مي شود، تصریح کرد: در هر ليوان نوشابه ٣٥ تا ٥٥ ميلي گرم كافئين وجود دارد كه سبب بي خوابي و افزايش تپش قلب مي شود و از سوي ديگر نوعي اعتياد ايجاد مي كند.
دکتر عطار با اشاره به اینکه اسيد فسفريك، قند و افزودني هاي نوشابه هركدام باعث ايجاد عوارض و مشكلاتي مي شود، افزود: رنگ هاي غير استاندارد بعضي نوشابه ها نيز با تجمع در كبد به مرور باعث ايجاد نارسايي در اين عضو مي شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد، پوكي استخوان، عوارض كليوي، اسيدي شدن خون و ایجاد اختلال در گوارش غذا را از جمله اثرات منفی اسید فسفریک موجود در نوشابه عنوان کرد و افزود: همچنین اسيد فسفريك موجود در نوشابه ضمن تخريب ميناي دندان، باعث افزایش احتمال پوسيدگي دندان می شود که از این رو متخصصان توصیه می کنند برای اين كه تماس نوشابه با دندان ها به حداقل برسد، بايد نوشابه حتماً با ني نوشيده و بلافاصله پس از مصرف نوشابه نيز ، دهان با آب شسته شود.
دکتر عطار اظهار داشت: تحقيقات نشان مي دهد كه كافئين يكي ديگر از افزودني هاي نوشابه است كه مي تواند باعث ايجاد نا آرامي و به هم خوردن سيستم خواب شود.
وی خاطر نشان کرد: علاوه بر كافئين، رنگ ها نيز يكي ديگر از افزودني هاي نوشابه است كه به دليل سمي بودن، دركبد كه محل سم زدايي از خون است، تجمع پيدا مي كند و به مرور باعث ايجاد عوارضي مانند نارسايي هاي كبدي و يا حتي سرطان كبد مي شود./عط