محمد درویش در گفت وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران شهرکرد افزود: هم اكنون 92 میلیارد مترمكعب آب در بخش كشاورزی در كشور استفاده می شود كه تنها 35 درصد آن كاربری مفید دارد.
وی افزود: باتوجه به محدودیت های موجود در تامین منابع آب باید برای استفاده صحیح از آب در بخش كشاورزی كه بیشترین میزان آب را مصرف می كند، دانش كاربردی كشاورزان افزایش یابد.
درویش تصریح كرد: اگر دانش كشاورزی و تولیدات به روز شود می توان با 20 درصد آب استفاده شده فعلی در بخش كشاورزی نیز، كشاورزی مفید و افزایش تولیدات داشته باشیم.
پژوهشگر بخش بیابان موسسه تحقیقات جنگل و مراتع كشور اظهار داشت: می توان هدر رفت آب بخش كشاورزی را برای تامین حق آبه تالاب ها در كشور اختصاص داد.
درویش افزود: هم اكنون سد سازی و انتقال بین حوزه ای آب به مهمترین دغدغه روانی و اجتماعی كشاورزان و مناطق مختلف كشور تبدیل شده كه اصلاح روش تامین منابع آب كشاورزی می تواند این مشكل را رفع كند.
وی با بیان اینكه هم اكنون سدسازی با در نظر گرفتن هزینه های انتقال و شیرین كردن آب توجیه پذیر نیست، افزود: مشكلات زیست محیطی از جمله لغزش، سیل و افت سطح خاكی زمین از مهمترین پیامدهای منفی سدسازی در كشور است.
این پژوهشگر بخش بیابان كشور مدعی شد: در كشور 60 هزار فارغ التحصیل كشاورزی وجود دارد كه حدود 90 درصد آنها بیكارند كه برای ارتقاء دانش بخش كشاورزی می توان این افراد را بكار گرفت.
محمد درویش برای بازدید و اجرای مطالعات تحقیقاتی دشت های چهارمحال وبختیاری به شهرستان بروجن سفر كرده بود..
مركز شهرستان بروجن در فاصله 62 كیلومتری مركز چهارمحال وبختیاری واقع شده است./س