نماینده مردم آمل در مجلس با انتقاد از گرانی نان در کشور گفت: با این افزایش قیمت نان، مردم دیگر تحمل گرانی را ندارند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مازندران، عزت‌الله یوسفیان‌ملا در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه نان رزق ملی به شمار می‌رود و زندگی بدون این حداقل‌ها هم ممکن نیست، افزود دولت به خوبی می‌داند که میزان مصرف نان و گندم در کشور چه میزان است و باید برای آن تدبیر می‌کرد.

وی با بیان اینکه شاید افزایش قیمت برنج در زندگی مردم تغییر چندانی نداشته باشد چون یک کالای لوکس است، افزود: شاید خیلی‌ها نتوانند حتی وعده‌ای در روز برنج بخورند اما مجبور به تهیه نان هستند.

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه سال گذشته یک بار به بهانه هدفمندسازی یارانه‌ها نان گران شد گفتند مبلغی به یارانه‌ها از این بابت اضافه کردیم، یادآور شد: حالا هم با افزایش قیمت نان می‌گویند این امر ربطی به هدفمند کردن ندارد و توپ را به زمین همدیگر می‌اندازند.

به گفته وی به نظر می‌رسد دولت با این اقدام می‌خواهد بار دیگر نان را در فاز دوم هدفمند کردن گران کند که این دیگر خارج از توان مردم است.

یوسفیان‌ملا با اشاره به اینکه بسیاری از خانواده‌ها را می‌شناسیم که با همین یارانه‌ها زندگی خود را می‌گذرانند، افزود: با این افزایش قیمت نان، بیش از نیمی از یارانه‌ها تنها برای خرید نان صرف می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه ما نباید از نجابت مردم و علاقه آنها به نظام سواستفاده کنیم، بیان کرد: این عاقلانه و جوانمردانه نیست که به مردم فشار بیاوریم.

وی با بیان اینکه هیچ منتخب مردمی از کنار این اجحاف نخواهد گذشت، بیان داشت: نباید افزایش قیمت بین‌المللی را به پای بی‌تدبیری‌ها بگذاریم چون به خوبی می‌دانیم افزایش قیمت‌ها تا حدودی کمی به مخاطرات بین‌المللی وابسته است و به اندازه معقولی افزایش دارد.

یوسفیان‌ملا با اعلام اینکه بخش عمده‌ای از گرانی‌ها به سیاست‌های داخلی بازمی‌گردد، گفت: دولت باید سیاست‌گذاری می‌کرد و اجازه نمی‌داد چنین بلایی سر مردم بیاید.

وی با اشاره به اینکه گرانی حلقه به هم مرتبطی است که آغازی دارد، ادامه داد: نمی‌توانیم بگوییم گرانی‌ها به هم متصل نیست وقتی بنزین به عنوان هزینه مادر گران می‌شود و یا دلار نوسان شدید دارد باید پیش‌بینی می‌کردیم که قرار است همین تغییرات دامن نان را نیز بگیرد.

 نماینده مردم آمل در مجلس با تاکید بر اینکه ریشه گرانی باید در کشور شناسایی و برطرف شود، اظهار داشت: مصرف سالانه گندم در ایران 11.5 میلیون تن است چگونه دولت نتوانست نیاز به گندم خود را برآورده کند که امروز گرانی آرد را بهانه‌ای برای افزایش قیمت نان می‌داد.

وی با اعلام اینکه این روزها نرخ‌ها بی‌حد و حصر افزایش داشته است، بر رفع مشکلات مردم دراین زمینه تاکید کرد. وی افزود: سهم 20 درصدی صنعت از هدفمندسازی و سهم 10 درصدی بخش کشاورزی  این قانون که هنوز پرداخت نشده است.

یوسفیان‌ملا ادامه داد: تنها راهی که دولت از طریق آن می‌تواند برای خود درآمد تولید کند افزایش قیمت انرژی بود.

وی با اشاره به اینکه در بودجه سال 91 گفتیم که دولت باید 64 میلیارد تومان درآمد تولید کند، افزود: طبیعتا وقتی دولت کالاها را گران می‌کند با این کار برای خود درآمد تولید کرده است.

 یوسفیان‌ملا با بیان اینکه ما نگران این گرانی‌ها هستیم، اظهار داشت: به دولت گفتیم که تا پنج سال اقدام به هدفمندسازی کند اما دولت در این زمینه عجله کرد.

وی با اشاره به اینکه ایرادی نداشت اگر اجرای هدفمندسازی 10 سال نیز طول می‌کشید، افزود: در اجرای این طرح نمی‌خواستیم فشاری به مردم وارد شود.

وی با تاکید بر اینکه در این مرحله تا تعیین تکلیف گرانی‌ها نباید مرحله دوم هدفمندسازی یارانه‌ها اجرایی شود، گفت: ما منتظر تعیین تکلیف این گرانی‌ها هستیم چون افزایش قیمت کالایی مانند نان را به صلاح نمی‌دانیم.  /س         
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
Iran (Islamic Republic of)
کارمند دولت
۰۸:۴۳ ۳۱ خرداد ۱۳۹۱
مواظب باشید صبر حد دارد. بالاخره لبریز می شود و دیگر دیر است.