به گزارش
سرويس بين الملل باشگاه
خبرنگاران به نقل
از شبکه تلويزيوني پرس تي وي، حرکت هايي در آمريکا آغاز شده است تا حضور نظاميان اين کشور در افغانستان زودتر از برنامه زماني تعيين شده پايان يابد. گروهي از اعضاي کنگره آمريکا براي اجرايي شدن اين برنامه سريع خروج نظاميان آمريکايي از افغانستان تلاش مي کنند. هم از اعضاي دموکرات و هم از اعضاي جمهوري خواه در اين گروه حضور دارند. آنها خواهان بهره گيري از رويکرد ديپلماتيک درباره افغانستان هستند.
به نظر اين اعضاي کنگره آمريکا، استفاده از قدرت نظامي در منطقه ناموفق است و بايد برنامه زماني خروج نظاميان آمريکايي از افغانستان سرعت پيدا کند.
سناتور جک ريد از اعضاي برجسته سناي امريکا در اين خصوص گفت:« سران افغانستان و جامعه بين المللي بايد به دنبال يافتن راه حلي سياسي براي مسائل اين کشور باشند. نيروهاي امنيتي افغانستان به موازات خروج نيروهاي نظامي خارجي از اين کشور بايد پايه و اساس ثبات افغانستان باشند که ضروري است. بايد نظاميان آمريکايي از افغانستان خارج شوند.
شماري از اعضاي کنگره آمريکا که نگرش هاي ضدجنگي دارند با زبان تندتري از اين مساله سخن مي گويند. تيموتي جانسون، عضو مجلس نمايندگان آمريکا از ايالت ايلينوي، جيمز مک گاورن و عضو مجلس نمايندگان از ايالت ماساچوست تاکيد دارند که تلاشهاي نظامي در افغانستان بي نتيجه است و هيچ دليلي وجود ندارد که مداخله نظامي آمريکا در اين کشور ادامه پيدا کند.
گارث پورتر، روزنامه نگار آمريکايي در اين خصوص گفت: جنگ آمريکا در افغانستان به صورتي بوده است که مي توان آن را شکست تدريجي خواند. اين شکست به صورت تدريجي است بطوريکه هر روز ابعاد جديدي از آن مشهود مي شود.
اعضاي کنگره آمريکا که مخالف جنگ هستند باآنکه بر خروج نظاميان آمريکايي از افغانستان تاکيد دارند مي گويند آمريکا نبايد افغانستان را کاملا به حال خودش رها کند. براساس توافق جديدي که ميان حامد کرزاي،رئيس جمهور افغانستان و باراک اوباما رئيس جمهور آمريکا حاصل شده است نيروهاي نظامي آمريکا و متحدان آن مي توانند در قالب جديدي تا سال دو هزار و بيست و چهار در افغانستان باقي بمانند. اما باتوجه به بدتر شدن اوضاع اقتصادي درامريکا و هزينه هاي بالاي جنگ، اعضاي معترض کنگره آمريکا مي گويند لازم است در رويکرد واشنگتن درباره جنگ افغانستان تجديدنظر شود. مردم آمريکا نيز در اين ميان بر خروج نظاميان کشورشان از افغانستان تاکيد دارند. براساس نتايج نظرسنجي هاي جديدي که خبرگزاري آسوشيتدپرس انجام داده است فقط بيست و هفت درصد آمريکايي ها از اين جنگ حمايت مي کنند.
گارت پورتر گفت: هيچ رويدادي وجود ندارد که بتوان آن را مهر پايان حضور نظامي آمريکا در افغانستان تلقي کرد. ما شاهد ادامه حيات روندي مي بينيم که براساس آن هر روز نظاميان آمريکايي در افغانستان عمليات مي کنند.
اعضاي مخالف کنگره آمريکا، طرح متممي براي پيمان جديد آمريکا و افغانستان به کنگره ارائه کرده اند که براساس آن برنامه زماني خروج نيروهاي نظامي آمريکايي از افغانستان زودتر شروع مي شود. اما اين طرح رد شده است. با اين اوصاف، اين پرسش مطرح است که مشخص نيست کنگره آمريکا چه زماني به خواست مردم اين کشور براي خروج کشورشان از جنگ افغانستان عمل خواهد کرد و اينکه آيا اين کار را انجام خواهد داد يا خير.