به گزارش گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران ، از همدان، کرمرضا پیریایی در نشست صمیمی با فعالان و مسئولان انجمنهای ادبی استان همدان با بیان اینکه این جلسات با فعالان عرصه فرهنگ و هنر باید به صورت مستمر ادامه یابد، افزود: متولی فرهنگی ارشاد است و همواره باید سعی شود از این جلسات برگزار شود چرا که آثار و نتایج مثبتی به دنبال دارد و گلایه دیدار نیز به وجود نمیآید.
وی بیان داشت: مدیرکل ارشاد هم استان را میشناسد و هم بومی است که همین امر فضا را برای کار و فعالیت در عرصه فرهنگ و هنر مهیا میکند که باید این بسط کاری به شهرستانها نیز تعمیم یابد.
استاندار همدان تصریح کرد: عمده مطالبات این انجمنهای هنری به ارشاد مرتبط میشود و تأکید دارم که تا جایی که میتوانید کمک کنید به طوری که فصلی یک بار چنین جلسهای داشته باشید و موارد مد نظر انجمنها را پیگیری کنید.
وی با اشاره به یکی از مطالبات انجمنها مبنی بر چاپ نوشتهها و اشعار آنها اظهار کرد: ارشاد باید ابتدا چگونگی و تعداد اشعار شاعران را بررسی کند و سپس با کارشناسی درست اقدام به چاپ مطالب کند و این کار سختی نیست.
پیریایی با بیان اینکه حمایت از انجمنهای ادبی موجب ایجاد انگیزه در شاعران میشود، افزود: رئیس جمهور اذعان دارند که همدان باید الگو باشد که این صحبت با مشاهده توانمندیهای موجود در استان بیان شده است.
وی اضافه کرد: باید با نگاه بازتر و انبساط بیشتری عرصه فرهنگ و هنر را حمایت کنیم که دوره کنونی ارشاد اقتضای انبساط بیشتری نیز دارد.
استاندار همدان خاطرنشان کرد: در راستای حمایت از عرصه فرهنگ و هنر و فعالان این عرصه، از مطبوعات نیز کمک گرفته شود چرا که هرچه فضا شیرینتر شود، ذوق برای کار کردن نیز بیشتر میشود و اگر انتقاد تندی نیز شود، انگیزه کمتر میشود.
وی در ادامه با اشاره به اشعار طنز شاعری نیز ابراز داشت: ما از طنز و کاریکاتور ناراحت نمیشوبم بلکه از تلخی بسیار زیادی که منجر به خراب شدن فرهنگ شود، ناراحت میشویم.
پیریایی با بیان اینکه فرهنگسازی به معنای عملکرد ماست، بیان داشت: طنز بیانی است که به مخاطب میرساند اشکالاتی نیز در جامعه وجود دارد اما باید مراقب بود چرا که شعر و کاریکاتور هجو نیست.
در ادامه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان به بیان مشکلات انجمنهای ادبی استان پرداخت و این موارد را نیازمند پیگیری عنوان کرد.
مسئولان و فعالان انجمنهای ادبی نیز مطالبات خود را مطرح کردند که ایجاد کتابخانه تخصصی، اشتراک مجلات تخصصی، بیمه، تشکیل خانه ادب استان همدان، برگزاری جشنوارههای ادبی، ارتقای جایگاه ادبی انجمنها، برگزاری کنگره شعر ترکی و... از جمله درخواستهای آنها به شمار میرفت./ج1