مدیر عامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران گفت: یکی از برنامه ها درسال 91 راه اندازی خانه خدمات و رفاه اجتماعی است که تا پایان سال 91 در تمامی مناطق 22 گانه اجرایی می شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، حسین زارع صفت  افزود: یکی از  رویکردهای ما  این است که از بستر وقوع پدیده اجتماعی ورود پیدا کنیم  که  درسطح محلات است. در واقع نگاه ما در خصوص مسائل  اجتماعی و معضل  اجتماعی از نگاه  پائین به بالا باشد. زیرا با نگاه دستوری و نگاه از بالا به پائین نتیجه ای حاصل نمی شود.  برای این کار تشکیل خانه های خدمات اجتماعی و رفاه اجتماعی در سطح محلات را در دستور کارمان   قرار دادیم و راه اندازی  یک خانه به ازای هر محله را تا پایان سال 91 پیش بینی کرده ایم.

وی در ادامه گفت: این خانه ها  باید موضوعات اجرایی را در دستور کار خودشان قرار بدهند که در حیطه فعالیت های مرتبط با مسائل اجتماعی می باشد.  برای این  منظور  دستورالعمل های مربوطه را تهیه  و به  تمامی مناطق اعلام کردیم  و  به مقتضی موضوع، برای هر کدام از آنها  میزانی از بودجه سازمان را  در اختیار آنها  قرار  می دهیم  که  با رویکرد  محله به این  مساله بپردازند.

زارع صفت به مشارکت های مردمی در این خانه ها اشاره کرد و افزود:در این خانه ها مردم باید ورود پیدا کنند.  اگر مشارکت مردمی را در این خانه ها  نداشته باشیم هر چند برنامه  های ما برنامه های بسیار  خوبی باشد اما در عمل  اتفاقی نمی افتد و این میسر نمی شود مگر همراهی فرد آسیب دیده،  خانواده فرد و افرادی که با آن فرد در ارتباطند مانند اعضای یک محله، اعضای یک کوچه  و یا اعضای  یک مسجد می توانند در بهبودی فرد آسیب دیده موثر باشند

وی در ادامه گفت:  به هر حال  خانواده معتاد ، آسیب دیده است  و ما در این خانه ها قصد داریم   تا اثرگذاری آسیب  بر خانواده  کاهش داشته باشد و  رنج های آنها  کاهش پیدا کند و فرد آسیب دیده را از مدار آسیب دیدگی خارج کند. 
وی در ادامه   افزود:  این خانه  زیر نظر مدیر محله به موضوعات اجتماعی در حیطه این  موضوع می پردازند. بنابراین این مسئله امکان گسترده ای از مشارکت مردمی را ایجاد می کند.

شهروندان به موضوعات و مشکلات اجتماعی حساس شوند

وی افزود:  ما نیازمندیم  که مردم ما نسبت به موضوعات و مشکلات اجتماعی حساس شوند و نسبت به این موضوع  دانش پیدا کنند و دانش خودشان  را به روز کنند.زیرا  مسائل اجتماعی مسائلی است که همه احساس می کنند  نسبت به آن آگاهی و  دانایی دارند و هر کس از منظر خود به این مساله می پردازد؛ در حالی که مسائل اجتماعی چارچوب و  قوانینی دارد.

استفاده از ظرفیت های پژوهشگران محلات

زارع صفت به استفاده از ظرفیت های  پژوهشگران  هر محله اشاره کرد و گفت : ما میان خانه خدمات و رفاه اجتماعی  با ارکان علمی مستقر در محله ارتباط برقرار می کنیم.به هر حال در هر محله پژوهشگر محله  وجود دارد  که فعالیت های مرتبط با شهرداری  را انجام می دهند و می توانیم  از ظرفیت های آنان در این  زمینه استفاده کنیم  و این کار در واقع پل ارتباطی است بین این ظرفیت ها و موضوعاتی که مورد نظر  ما در این خانه ها است.

وی در رابطه با تشکیل این خانه ها  و این که این خانه ها در چه مرحله ای هستند  گفت:  ما دستورالعمل این موضوع و برنامه  را تهیه کردیم و   مراحل تصویب آن انجام شده   و به مناطق شهرداری  هم ابلاغ کردیم.

مدیر عامل سازمان رفاه،   خدمات و مشارکت های  اجتماعی شهرداری تهران  ادامه داد: این خانه ها در  چندین منطقه  آغاز به کار  کرده اند  و در مناطق 13- 10- 12  و مناطق مختلف دیگر   راه اندازی وافتتاح خانه ها را  در دستور کار خود  داریم . حتی ممکن است  درهر محله  چند خانه راه اندازی شود   که  این مساله  به میزان آمادگی محله و مهیاسازی بستر این کار در مناطق شهرداری بستگی دارد./ز

 

برچسب ها: رفاه ، خانه ، خدمات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار