به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران در این دستورالعمل آمده است در اجرای مصوبه مورخ 91/3/2 هشتصد شصت و یکمین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش و با استناد به راهکارهای سند تحول نبیادین و منشور توسعه فرهنگ قرآنی کشور و تربیت قرآنی دانش آموزان دستورالعمل راه اندازی مدارس قرآنی به شرح زیر ابلاغ می گردد.
1- مدرسه قرآنی به مدرسه ای اطلاق می شود که در آن دانش آموزان مستعد و علاقه مند علاوه بر برنامه رسمی و ساعات مقرر در جدول درسی دوره های و رشته های مختلف تحصیلی حداکثر 6 ساعت آموزش در هفته (حداقل 2 ساعت در ابتدایی و 3 ساعت در راهنمایی و متوسطه) معارف شایستگی ها و مهارت های تکمیلی قرآنی را فرا می گیرند و فارغ التحصیلان این دسته از مدارس گواهینامه قرآنی اعطا خواهد شد.
2- درالقرآن های دارای شرایط در نوبت صبح به مدارس قرآن تبدیل و در نوبت دوم به فعالیت های مبتنی خود ادامه می دهند.
3- در گام نخست می توان مدارسی را که مدیران آن در امور قرآن و پرورش اهتمام ویژه داشته و در بین اولیاء و معلمان به وجهه ی قرآنی شهرت دارند به عنوان مدرسه قرآنی تعیین و معرفی کرد.
4- مدارس دولتی و غیردولتی در تمام دوره های تحصیلی(با اولویت 3 ساله اول دوره ابتدایی) می توانند با رعایت مفاد مصوبه مذکور نسبت به تاسیس و راه اندازی مدارس قرآنی اقدام نمایند.
5- مدارس قرآنی می توانند به صورت هیات امنایی اداره شود و از اختیارات و امتیازات مصوب مدارس مذکور برخوردار کردند.
6- نیروی انسانی شاغل در این مدارس موکدا مدیر و معلمان درس قرآنی و ترجیحا معاونیت و سایر کارکنان علاوه بر برخورداری از ضوابط عمومی از بین چهره های قرآنی و با گرایش پرورش و فرهنگی انتخاب شوند.
7- مدارسی که به عنوان مدارس قرآنی انتخاب می شوند لازم است به لحاظ فیزیکی امکانات تجهیزات و اصول مدرسه آرایی از ظرفیت های لازم برای اجرای مطلوب برنامه های قرانی برخوردار باشند.
8- مجوز تاسیس و راه اندازی این مدارس پس از درخواست منطقه تایید اداره کل آموزش و پرورش استان توسط معاونت پرورش و فرهنگی وزارت متبوع صادر می گردد.
9- برنامه های آموزش و تربیتی ارزشیابی و تعیین گواهینامه در این دسته از مدارس مبتنی بر سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و برنامه بنیادین آموزش و پرورش و برنامه درسی ملی توسط سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزش و با همکاری معاونت پرورش و فرهنگی تدوین و پس از بررسی کمیسیون برنامه های درسی و تربیتی ابلاغ می شود.
10- منابع مالی این مدارس عبارتند از اعتبارات دولتی( که به صورت سرانه دانش آموزان پرداخت می شود) کمک های مردمی سهمی از عوارض اخذ شده که از طریق شورای عالی آموزش و پرورش در اختیار مدرسه قرار می گیرد و وجود حاصل از خدمات آموزش و پرورش فوق برنامه.
11- شناسنامه مدارس قرآنی با درج نوع مدرسه مشخصات فیزیکی ساختمان موقعیت جغرافیایی امکانات و تجهیزات موجود شماره مجوز تاسیس و راه اندازی آن تهیه و در محل مناسب نصب گردد.
12- موارد مربوط به کلیات ارکان شوراهای مدرسه شرایط ثبت نام و ادامه تحصیل دانش آموزان و شرایط بهداشت و ایمنی مدارس پوشش لباس و مقرررات انظباطی دانش آموزان امور مالی و سایر مواردی که در این دستورالعمل اشاره نشده با حاکمیت رویکرد فرهنگی تربیتی تابع مقررات مورد عمل در وزارت آموزش و پرورش به ویژه آیین نامه اجرایی مدارس مصوب مورخ 1379/5/20 ششصد و پنجاه و دومین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش می باشد./ز