به نظر می رسد، كاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و شركای گروه 1+5، نتوانسته اند در آخرین دور مذاكرات اتمی با تهران، تعادل را بگونه ای مناسب در پیش گیرند.

به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از بلومبرگ ، تنها عاملی كه می تواند تهران را پای میز مذاكره نگه دارد، لغو تحریم ها است كه باید برای هدفی دست یافتنی مرحله ای انجام شود.

دیپلمات های غربی، پیش از آن كه در مسكو پشت میز مذاكره با سعید جلیلی نماینده ایران بنشینند، لازم است دقیقا درباره هدف دست یافتنی خود به توافق برسند و پیشنهادها را حتی برای توافق های موقت، براساس آن تنظیم كنند.

این پایگاه در تشریح تناقض ادعاهای غرب مبنی بر تمایل به انجام مذاكرات با ادامه فشارها، نوشت: دیپلمات های غربی در بغداد، از اجرای تحریم های بانك مركزی و محدودیت های واردات نفت خام ایران از سوی اتحادیه اروپا سخن گفتند و فقط تنها پیشنهادشان، لغو تحریم فروش قطعات یدكی هواپیماهای مسافری و تامین ایزوتوپ های پزشكی بود.

بلومبرگ افزود: در ازای این دو پیشنهاد كه تاثیری نیز در كاستن از فشار اقتصادی ندارد، از ایران خواسته شده است، تلاش ها برای غنی سازی اورانیوم 75/19 درصدی را را كه می تواند در رآكتور تحقیقات پزشكی استفاده شود، متوقف كرده و ذخایر اورانیوم با غنای بالا را به خارج منتقل كند كه این رویكرد گروه 1+5 نتیجه ای جز شكست نخواهد داشت.

این پایگاه در بخش دیگری از مقاله خود نوشته است: افزون بر اینكه با مذاكره نمی توان ایران را وادار به پذیرش خواسته های غرب كرد، بیشتر تحلیلگران نظامی از جمله مقامات ارشد اسراییل نیز معتقدند اقدام نظامی هم كارساز نیست.

بنا براین، مصالحه در ابعاد مختلف فعالیت های هسته ای تنها هدفی است كه می توان امیدوار بود از طریق مذاكرات به آن رسید. دولت اوباما نیز ظاهرا سال جاری میلادی با حذف تاكید بر متوقف كردن هر گونه غنی سازی، راه را برای دستیابی به این توافق با تهران گشود.

به نوشته بلومبرگ، اكنون فهرستی از تحریم ها وجود دارد كه می توان با برداشتن آن ها انگیزه مشاركت ایران را در روندی معنی دار فراهم كرد و اولین مورد كه باید در نشست مسكو مطرح شود، تعویق اجرای تحریم های نفتی اتحادیه اروپا است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار