تا اکنون حدود 77هزار تن جو در 290 هزار هکتار از اراضی کشاورزی فارس برداشت شده است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران فارس؛این میزان شامل برداشت 51 هزار تن جو دانه ای ، 1500 تن جو به شکل قیصل (سبز) برای مصرف دام و همچنین 24 هزار تن جو نیز از 16 هزار هکتار مزارع دیم برداشت شده است.

پیش بینی می شود امسال 390هزار تن جو از این مزارع برداشت شود.

کشت جو در استان فارس امسال نسبت به پارسال 30 درصد افزایش داشت.

آباده ، اقلید ، سپیدان ، بوانات و خرمبید از شهرستان هایی است که جو در آنها کشت شد.

فارس پس از خراسان رضوی مقام دوم کشت جو را در کشور داراست.

ارقام جو استان فارس از نوع ریحانه ، والفجر ، کارون در کویر ، و فجر 30 است.

خرد رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: امسال ارقام کم مصرف آن همچون ارقام نیم روز و یوسف نیز بین کشاورزان توزیع شد.

این ارقام 30 درصد کمتر از سایر ارقام آب مصرف می کنند.

جو در استان فارس به 2 صورت دیم و آبی کشت می شود.

متوسط برداشت جو آبی 3 و نیم تن در هکتار و متوسط برداشت جو دیم یک تن در هکتار است.

کشت جو در مناطق سردسیر استان فارس از اواخر شهریور آغاز می شود و تا نیمه آذرماه ادامه دارد و محصول آن نیز اواخر تیر تا مرداد برداشت می شود.

 

کشت جو در مناطق گرمسیر استان فارس نیز از اواخر آبان ماه تا اواخر آذرماه و برداشت آن نیز از فروردین تا پایان اردیبهشت ادامه دارد.

شمال استان پهناور فارس دارای آب و هوای سرد و جنوب آن از اقلیم گرم برخوردار است.

جو یکی از غلات مهم در جهان است که به عنوان غذا مورد استفاده انسان و حیوان قرار می گیرد.

البته امروزه بیشتر برای خوراک دام و تهیه فرآورده های تخمیری از این گیاه استفاده می کنند.

گونه های زراعی جو شامل سه دسته شش پر ، دو پر و چهار پر است.

این گیاه در مقایسه با گندم سازگارتر بوده و در همه نواحی معتدل و در بسیاری از نقاط سردسیر هم به عمل می آید.

جو نسبت به گندم به آب کمتری نیاز دارد و دوره رشد آن کوتاه تر است و به دلیل مقاوم بودن به شوری آب و خاک می تواند جایگزین مناسبی برای گندم باشد.

جو دارای مقدار زیادی فسفر است که برای عصب ، فعالیت‏ های ذهنی ، قلب ، تنگی نفس و کاهش کلسترول خون مفید است.

این گیاه خاصیت ضد التهابی دارد و به سبب وجود پروتئاز در جلوگیری از سرطان موثر است./س
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.