![در برابر استفاده شبانهروزی نوجوانان از موبایل چه کنیم؟](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/18/20324023_435.jpg)
قاسمی جمعیت عشایر را در قالب 14 ایل کلهر، سنجابی، قلخانی، گوران، ثلاثباباجانی، جاف، جمهور، ترکاشوند، زوله، زنگنه، بانزرده، پایروند، بالاوند، زردلان و طایفه مستقل عثمانوند اعلام کرد.
وی ادامه داد: عشایر غیور دوران ییلاقی خود را عمدتا در داخل استان و دوره قشلاقی را در مناطق گرمسیری استان کرمانشاه و استانهای ایلام، خوزستان و لرستان سپری میکنند.
مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه جمعیت عشایر استان را 4.2 درصد از کل جمعیت استان و 6.7 درصد از کل جمعیت عشایر کشور دانست که از لحاظ تعداد عشایر استان در کشور در رده هشتم قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه عشایر استان در طول تاریخ همواره در حفظ و تامین امنیت مرزها و دفاع از کشور نقش مهم و قابل توجهی داشتهاند گفت: در ایام جنگ تحمیلی ضمن تلاش و فعالیت در عرصه تولید با حضور در جبهههای جنگ وجود خود را همواره ثابت کردند.
قاسمی اظهار کرد: این خانوارها با آداب و رسوم کهن، فرهنگ غنی ایلی، عشیرهای و علاوه بر محدودیتهای موجود و عدم برخورداری از امکانات مناسب بهداشتی، آموزشی و خدمات رفاهی با کمترین بار مالی برای خدمت کردن به دولت و ملت به تولید ادامه دادهاند.
وی با بیان اینکه شغل اصلی این جمعیت کم توقع و تولیدکننده دامپروری است ادامه داد: عشایر استان کرمانشاه بیش از یک میلیون و 549 هزار و 76 واحد دامی که حدود 30 درصد از کل دامهای استان و 7 درصد از کل دام عشایر کشور را در اختیار دارند.
مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه گفت: از نظر تعداد دام در اختیار عشایر استان در رتبه چهارم کشوری قرار داریم.
وی افزود: عشایر استان کرمانشاه از حدود 60 درصد عرصههای منابع طبیعی استان و بخشی از مراتع استانهای ایلام، خوزستان و لرستان و همچنین بیست و شش هزار و527 هکتار زمین زراعی بهرهبرداری کردهاند.
قاسمی با اشاره به تولیدات جامعه عشایری استان کرمانشاه تصریح کرد: شانزده هزار و 750 تن گوشت قرمز، بیست و چهار هزار و 500 تن شیر، هزار و 630 تن الیاف دامی " پشم، کرک و مو"، 600 تن روغن حیوانی و تولید بیش از بیست و یکهزار و 900 قطعه انواع صنایعدستی از جمله چیغ، چادر، خورجین، توبره، گلیم، گیوه، قالی، قالیچه، نمد، موج، جاجیم و... نقش مهمی در تولیدات دامی و اقتصاد استان دارند.
وی با بیان پیگیریها و مساعدتهای مالی که به عشایر استان شده است ادامه داد: مبلغ 25 میلیارد ریال اعتبار در راستای کمک به تامین بخشی علوفه مورد نیاز عشایر استان اختصاص یافته است.
مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه در پایان گفت: در حال حاضر مهمترین
پروژه عمرانی و اجرایی عشایر استان آبرسانی سیار، نگهداری و مرمت راههای
عشایری ، سوخت فسیلی، تامین علوفه ،توسط شبکه تعاونی عشایر است./س
ت.