به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران فارس؛مدیر عامل کارخانه
خوراک آبزیان گفت: راه اندازی فاز دوم این کارخانه با تولید سالانه هزار و 500 تن
، نیاز کشور را در زمینه خوراک آبزیان به کلی برطرف می کند.
مهندس عبودی افزود: فاز نخست این کارخانه در سال 81 با هدف تولید کنسانتره دامی
راه اندازی شد و هم اکنون پس از موفقیت در تولید آزمایشی خوراک آبزیان به شکل
پیلوت ، فاز دوم این کارخانه با هدف تولید خوراک آبزیان با بهره گیری از آخرین
فناوری روز دنیا (اکستروژن) راه اندازی شد.
تامین تمام احتیاجات غذایی ماهی قزل آلا ، ضریب بالای تبدیل ، عاری بودن از مواد
ضد تغذیه ای و کلیه میکروب های بیماری زا ، کیفیت بالای محصول و قابلیت شناور بودن
محصولات به طور کامل بر سطح آب از ویژگی های منحصر به فرد خوراک تولیدی این
کارخانه است.
مدیر عامل کارخانه خوراک آبزیان گفت: از دیگر ویژگی های محصولات این کارخانه ،
سقوط خوراک به صورت زیگزاگ پس از پایان شناوری و در مدت زمان طولانی ، حفظ شکل
فیزیکی خوراک تولیدی ، عدم ایجاد آلودگی ها و نشتی احتمالی خوراک در استخرهای
پرورشی به علت داشتن قوام و پایداری مناسب در آب ، بهبود پاسخ ماهیان پرورشی در
برابر واکسیناسیون و از بین رفتن مشکلات تغذیه ای – پرورشی ناشی از جذب نامناسب خوراک است.
راه اندازی این کارخانه برای 170 نفر به صورت مستقیم و برای 400 نفر به صورت
غیرمستقیم زمینه اشتغال فراهم کرده است.
مدیر عامل کارخانه خوراک آبزیان با بیان اینکه ، این کارخانه هم اکنون سالانه بیش
از 15 هزار تن تولید دارد ، افزود: از این مقدار سالانه بیش از 6 هزار تن خوراک به
کشور های حاشیه دریای خزر و خلیج فارس صادر می شود.
مهندس عبودی علت استقبال کشورهای همسایه از این محصولات را قیمت پایین و کیفیت
بالای آن دانست.
از جمله مزایای غذای تولیدی با روش اکستروژن می توان به کاهش ضریب تبدیل غذا و رشد
سریع تر ماهیان ، غرق شدن غذای ماهی در آب استخر با سرعت کمتر و در نتیجه افزایش
سهولت دسترسی ماهیان به غذا ، بهداشتی بودن ، قابلیت افزودن چربی مورد نیاز به غذا
، نبود آلودگی محیط آب به علت پایداری بیشتر و افزایش قابلیت هضم غذا اشاره کرد./س