به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران از شهركرد ، مديرکل جهاد کشاورزي استان امروز در مصاحبه با خبرنگار ما افزود: در اين استان ، 67 هزار هکتار از مزارع استان به کشت گندم اختصاص يافته است.
آقاي نيازي گفت: از اين ميزان سطح کشت ، 120 هزار تن محصول برداشت مي شود.
گندم کشت شده در اين استان در کشت ديمي از انواع نوع سرداري و آذر 2 و آبي از نوع گندم هاي اميد ، الموت ، شهداس ، الوند و چمران است.
وي با اشاره به اينکه سهم چهارمحال و بختياري يک و 3 دهم ميليون تن زراعت گندم در کشور است ، افزود: اين استان به لحاظ مساحت کم در رتبه بيستم کشور در توليد گندم قرار دارد.
مدير کل غله و خدمات بازرگاني چهارمحال و بختياري هم ميزان گندم مصرفي ساليانه در اين استان را 100هزار تن و ميزان سالانه مصرف آرد اين استان را 80 هزار تن اعلام کرد.
ضيايي افزود: قبلا 60 درصد گندم مورد نياز مردم چهار محال و بختياري از استان هاي خوزستان ، فارس ، گلستان ، زنجان ، كرمانشاه و كردستان خريداري مي شد.
مديرکل جهاد کشاورزي چهار محال و بختياري اختصاص هزار ميليارد ريال تسهيلات به کشاورزان را از تدابير ويژه در کشت گندم براي ارتقاي کيفيت توليد دانست و افزود: عرضه 5 هزار تن بذر گندم در کشت پاييزه پارسال ، عرضه کودهاي شيميايي با نرخ دولتي و آزاد و مشاوره محققان و متخصصان با کشاورزان از جمله برنامه هاي اين سازمان در حمايت از کشاورزان بود.
رئيس بخش خاک و آب مرکزتحقيقات کشاورزي چهار محال و بختياري هم گفت: تهيه زمين و آب مناسب ، کنترل آفات و شرايط محصول ، تغذيه گندم و کودهاي شيميايي با ترکيبات آلي بالا و مفيد از جمله راهکارهاي توليد گندم با کيفيت است.
ايماني پور افزود: تغذيه و آبياري در عناصر ميکرو و ماکرو ، مکانيزاسيون ، نحوه کشت ، خاک ورزي ، برداشت با تجهيزات ، بيماري ها و آفات و کود هاي شيميايي از جمله عوامل تغيير در ميزان و کيفيت توليد گندم است.
هم اکنون 600 واحد نانوايي در شهرستان هاي هفتگانه اين استان فعاليت مي کنند./ج2