به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري آلمان؛ طالبان میگوید کشور قطر را برای تاسیس این دفتر سیاسی انتخاب کرده و در مقابل این اقدام خود برای آغاز مذاکرات صلح، خواهان آزادی اعضای زندانی این گروه در گوانتانامو شده است.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی طالبان در بیانیهای اعلام کرد: فعالیت این دفتر به مذاکرات با جامعه بینالمللی معطوف خواهد بود. وي افزود: در حال حاضر با وجود حضور قوی در افغانستان، ما همچنان به داشتن دفتری سیاسی برای مذاکرات تمایل داریم. از این رو، گفتگوهای اولیه را آغاز کرده و به تفاهمی اولیه با طرفهای مربوط از جمله دولت قطر دست یافتهایم مبنی بر این که دفتری سیاسی برای مذاکرات با جامعه بینالمللی داشته باشیم.
این اقدام طالبان درحالی صورت گرفت که اداره تحقیقات فدرال آمریکا (افبیآی) هفته گذشته نام ملا عمر، سرکرده طالبان افغانستان را از فهرست "تحت تعقیبترین تروریستها"ی خود خارج کرد.
در همین حال، قاضی نیویورک به تازگی در دادگاهی نمایشی با صدور حکم، نام عربستان سعودی را از فهرست متهمان حملات یازده سپتامبر ۲۰۰۱ حذف و نام ایران را به این فهرست اضافه کرد و در کنار طالبان و القاعده جای داد.
این درحالی است که در گزارشهایی که تاکنون منتشر شدهاند، شرکتکنندگان در این حملات از اتباع عربستان بوده اند.
این خبر در حالی اعلام میشود که نمایندگان حزب اسلامی، دومین گروه مسلح مخالف دولت افغانستان روز یکشنبه با حامد کرزی، رییس جمهوری این کشور در کابل دیدار کردند. این نمایندگان گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی با دیپلماتهای آمریکایی در کابل نیز دیدار و گفتگو کردهاند.
در این اطلاعیه همچنین طالبان از گفتگوهای مقدماتی نمایندگان خود به رهبری طیب آقا، یکی از معاونان ملا محمد عمر، رهبر این گروه طی چند ماه اخیر با آمریکا سخن گفته و تصمیم گشایش دفتر سیاسی این گروه در قطر نیز در پی این مذاکرات گرفته شده است.
دولت افغانستان در ابتدا مخالفت خود را با تاسیس هرگونه دفتر سیاسی برای گروههای افغان در خارج از کشور اعلام کرده بود اما در نهایت تحت فشار واشنگتن با پیشنهاد امریکا برای موافقت با تاسیس دفتری خارج از کشورش توسط شبهنظامیان طالبان موافقت کرد./ا