رييس جمهور با اشاره به اهميت موضوع سفر بويژه سفرهاي نوروزي در کشور گفت: سفر نقش بسزايي در ايجاد نشاط، تجربه و برقراري ارتباطات دارد و اگر در كشوري سفري صورت نگيرد چيزي از اقتصاد، فرهنگ، علم و نشاط آن باقي نمي‌ماند.

 

به گزارش حوزه دولت باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري؛ محمود احمدي‌نژاد شامگاه شنبه در آستانه سفرهاي نوروزي با حضور در در برنامه زنده تلويزيوني سفربخير شبكه سوم سيما، با تاكيد براينکه هر جامعه‌اي كه در حال پيشرفت است ارتباطاتش نيز بيشتر خواهد شد و طبيعتاً نيازمند افزايش خودرو نيز خواهد بود، اظهار داشت: نمي‌توان انتظار داشت كه با بزرگ‌شدن شهرها مردم بدون وسيله نقليه شخصي يا عمومي زندگي كنند.

 

رييس‌جمهور افزود: بايد تلاش كنيم تا به نطقه‌اي برسيم كه هر خانواده ايراني يك وسيله نقليه داشته باشند كه در حال حاضر از 21 ميليون خانواده حدود 16 ميليون آنها حداقل يك وسيله نقليه در اختيار دارند.

 

احمدي نژاد با اشاره به اثرات خوب فرهنگي و خانوادگي سفرها در خانواده‌ها و فضاي اجتماعي كشور، خاطر نشان كرد: اگر شرايط اقتصادي كشور اجازه مي‌داد، دولت يارانه‌اي را در اختيار مردم قرار مي‌داد تا به سفر بروند چراکه سفر تاثيرات مثبت فراواني در خانواده و جامعه مي گذارد.

 

وي افزود: اگر مي‌گذاشتند مرحله دوم طرح هدفمند كردن يارانه‌ها زودتر از موعد مقرر انجام مي‌شد، دولت مي‌توانست مبلغي تا حدود 80 هزار تومان در اختيار هر خانواده ايراني قرار دهد تا با استفاده از آن به سفر بروند.

 

رييس جمهور با بيان اينكه ايمني سفر، از زمان سفر مهمتر است و ايمني ابتدا به راننده سپس به نوع خودرو و در نهايت به نوع جاده بستگي دارد، گفت: ارتقاء ايمني خودرو نيازمند توجه دولت، خودروسازان، مسئولان، دستگاه‌هاي نظارتي است و اگر همگي اين دستگاه‌ها ارتباطي تنگاتنگ بايکديگر داشته باشند قطعاً شاهد كاهش حوادث رانندگي و به تبع آن تلفات جاني خواهيم بود.

دكتر احمدي‌نژاد در ادامه به ميزان تلفات رانندگي در سال گذشته اشاره كرد و گفت: در سال گذشته تلفات رانندگي حدود 23 هزار نفر بود كه اميدوارم در سال آينده اين ميزان به زير 20 هزار نفر كاهش يابد اگر چه يك كشته هم زياد است.

 

رييس‌جمهور خاطر نشان كرد: پيش از روي كار آمدن دولت نهم و دهم آمار جانباختگان حوادث جاده‌اي روند صعودي داشت، اما بعد از سال 84 تعداد كشته شدگان اين حوادث رو به كاهش يافت، به طوري كه امسال طبق آمار 3 هزار نفر كمتر از سال گذشته در حوادث رانندگي جان باختنه اند.

 

احمدي نژاد با بيان اينكه وسيله نقليه امن، كم مصرف، شيك و سالم نياز همه اقشار جامعه است، به ارتقاء ايمني خودروها اشاره كرد و گفت: كارخانجات نبايد به جاي افزايش ايمني خودرو به فكر توليد و درآمد بيشتر باشند. البته در سال‌هاي اخير کار هاي خوبي در بخش هاي استانداردسازي و مناسب‌سازي خودروها صورت گرفته به گو نه اي که در مقايسه با 15 سال گذشته پيشرفت‌هاي بسيار خوبي در اين بخش ها صورت گرفته اما هنوز با نقطه مطلوب فاصله داريم.

 

رييس جمهور با تاكيد بر اينكه دولت به طور قاطع از برنامه‌هاي نيروي انتظامي و سازمان حفاظت محيط‌زيست در ارتقاء ايمني و مقابله با آلاينده‌هاي خودرو حمايت مي‌كند، تصريح كرد: در اين خصوص عده كمي خودروساز داريم كه بايد مشكلات آنها نيز برطرف شود، چرا كه ايمني خودرو جزء حقوق مردم است و براي تحقق اين مهم حتي اگر كارخانه‌اي تعطيل و يا خط توليدي آن تغيير كند، اشكالي ندارد.

 

احمدي نژاد با اشاره به اينكه اولويت در توليد خودرو بايد سلامت مردم باشد، گفت: كارخانجات توليد خودرو بايد برنامه‌هاي تحقيقاتي خود را افزايش دهند و آزمايش‌هاي تست قطعات را بيشتر كنند چرا كه اولويت در توليد خودرو بايد سلامت مردم باشد.

 

رييس جمهور در ادامه از برنامه هاي دولت جهت افزايش شاخصه هاي ايمني خودرو ها و استاندارد بودن آنها خبر دارد و اظهار داشت: دولت از تمامي برنامه‌هاي استانداردسازي در توليد خودرو كه باعث سلامتي و حفظ جان انسان‌ها مي‌شود حمايت مي‌كند و همه را ملزم به رعايت آن مي‌داند، از اين‌رو بايد تلاش شود تا خودروهايي براساس استانداردهاي روز دنيا طراحي و توليد شود. به طور مثال خودرويي كه مي‌خواهد با 120 كيلومتر حركت كند، بايد ترمز و موتور مناسبي با 120 كيلومتر را داشته باشد.

 

رييس جمهور ،افزود: بايد به جايي برسيم كه وسيله‌ نقليه توليدي‌ كه به بازار ارائه مي‌شود كليه استانداردهاي ايمني و محيط زيستي را دارا باشد.

 

احمدي‌نژاد در بخش ديگري از سخنان خود با ارائه پيشنهادي مبني بر اينكه در سال 91 به مجموعه عوامل نمونه اعم از رانندگان، مأمورين نيروي انتظامي، كاركنان هلال احمر، اورژانس، راهداري و امداد خودرو، نشان ملي اهداء شود، گفت: اين كار باعث تشويق آحاد مردم براي درست رانندگي كردن مي‌شود. ما مي‌توانيم با برگزاري يك مسابقه به رانندگان وسايل نقليه، و ماموران برگزيده درگير در مساله سفرها نوروزي نشان برگزيده ملي اعطا كنيم. كه همين امر باعث فرهنگ سازي در كشور نيز خواهد شد.

 

رييس جمهور افزود: در سال‌هاي اخير آموزش‌هاي عمومي خوبي به مردم داده شده اما برخي جاها ما شاهد غفلت‌هاي شخصي هستيم چراکه كه برخي‌ها فكر مي‌كنند در همه شرايط بدنه و فرمان خودرو در اختيار آنهاست در حالي كه اينطور نيست.

 

احمدي نژاد افزود: آموزش تنها اين نيست كه افراد سركلاس‌ها بنشينند، بلكه وقتي هر فرد و يا حتي رييس جمهور يك كشور سوار خودرو مي‌شود ابتدا كمربند ايمني خود را ببندد، همين‌ امر باعث آموزش و فرهنگ‌سازي در جامعه مي‌شود.

 

رييس جمهور در ادامه به موضوع هميار پليس اشاره كرد و گفت: طي سال‌هاي اخير عده زيادي از دانش‌آموزان به كمك راه‌ور آمده‌اند به نحوي كه در بسياري از سفرها شاهديم كه اين عزيزان هستند كه در ماشين به والدين خود تذكر مي‌دهند و بهتر است كه والدين نيز به اين تذكرات گوش دهند.

 

احمدي نژاد همچنين ضمن تشكر از نهادهايي كه در سفرهاي نوروزي تلاش مي‌كنند، گفت:‌ بسياري از افراد هستند كه در تعطيلات وقت، توان و حتي سلامت خود را براي حفاظت و حراست از زندگي و شادي ديگران صرف مي‌كنندکه اين کار يکي از ارزشمندترين کارها نزد خداوند است.

 

رييس جمهور از رانندگاني كه قوانين را مراعات مي‌كنند و با دقت در رانندگي مواظب خود و ديگران هستند تشكر كرد و افزود: مي‌توان با يك عظم ملي تلاش كرد كه تلفات رانندگي در سال جديد كاهش يابد.

 

احمدي نژاد با تاكيد بر اينكه نوروز يك جشن باستاني است كه در خدمت كمال، رشد و نشاط انساني مي‌باشد، گفت:‌ نوروز امروز براي ما يادآور نوروز تاريخ بشر است كه هنوز فرا نرسيده است، نوروزي كه در آن ما شاهد بهار بشريت خواهيم بود، از اين‌رو نوروز را بايد به گونه‌اي سپري كنيم كه همواره به ياد بهار بشريت حقيقي باشيم که يكي از لوازم آن مراعات حال ديگران در رانندگي است.

 

در اين برنامه از يك افسر راهبر نيز با اهداء لوح يادبود توسط رييس جمهور تقدير و همچنين حكم فرهنگ يار ترافيك از سوي سردار احمدي‌مقدم فرمانده نيروي انتظامي به محمود احمدي نژاد اهداء شد.

/ع2

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار