به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران؛اسفندیار حیدریپور عصر دیروز با اشاره به راهاندازی پایگاه باستانشناسی زیر آب در جزیره قشم همزمان با برپایی چهارمین همایش ثبت آثار تاریخی در این جزیره گفت: سازمان منطقه آزاد قشم با هدف مشارکت تیم مطالعاتی باستانشناسی زیر آب، اقدام به خرید تجهیزات مورد نیاز این تیم مطالعاتی از قبیل قایق ویژه و تجهیزات غواصی و یک ساختمان در کنار قلعه پرتغالیهای شهر قشم به عنوان پایگاه مطالعاتی این حرکت ملی کرده است.
وی با اشاره به وجود ظرفیتهای متعدد باستانشناسی در بخش خشکی جزیره قشم یادآور شد: مطالعات باستانشناسی زیر آب در جزیره قشم به اندازه مطالعات باستانشناسی در خشکی برای ما دارای اهمیت است.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد قشم ادامه داد: نتایج این مطالعات به وضوح ما را به درک روشنی از فعالیتهای تجاری و فرهنگی ایرانیان باستان با سرزمینهای همجوار و تلاش دریانوردی ایرانیان و پیوستگی دیرینه آنان با خلیج فارس به عنوان تنها دریابانان این دریای پارسی، میرساند.
حیدریپور با بیان اینکه قشم جایگاهی ویژه در مطالعات پایگاه باستانشناسی زیر آب دارد، افزود: آثار باقیمانده کشتیها، نفتکشها و ادوات جنگی ادوار مختلف تاریخ در سواحل جزیره قشم نشان از جایگاه ویژه این منطقه در اهداف مطالعات پایگاه باستانشناسی زیر آب دارد.
وی ادامه داد: انتخاب جزیره قشم به عنوان نخستین پایگاه باستانشانسی زیر آب در خلیج فارس، نشان از جایگاه ویژه این منطقه در این اقدام مهم علمی و ملی دارد.
این مسئول یادآور شد: کشف بندرگاهها و استقرارگاههای متعدد ساحلی مربوط به دورههای هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان و دوران متعدد تاریخی در سواحل جزیره قشم نتیجه مطالعات جدید باستانشناسی در این جزیره است.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: این مطالعات نشان از وجود ارتباط اقتصادی و فرهنگی قشم از طریق راه آبی با سرزمینهای شرق آفریقا، هند، چین و بسیاری از جزایر آسیایی در دورانهای یاد شده دارد.
به گفته حیدریپور، تهیه نقشه باستانشناسی و آثار مدفون در زیر آب و انتقال آنها به موزهها از مهمترین اهداف مطالعات پایگاه باستانشناسی زیر آب در منطقه آزاد قشم است./س