![تراموا به خیابانهای تهران رسید + فیلم](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/23/20339179_193.jpg)
به گزارش سرويس علمي،پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ دکتر سيدسجاد رضوي، مديركل دفتر نظارت و اعتباربخشي امور درمان وزارت بهداشت با بيان اينكه همه پزشكان عمومي در روز با بيماراني روبرو هستند كه به دليل كمردرد مراجعه مي كنند، افزود: تعدادي از كاركنان به دليل كمردرد غيبت مي كنند؛ بخشي ديگر از پزشك خود نامه مي گيرند كه حجم كارشان سبك تر شود و حتي بعضي تغيير شغل مي دهند؛ و عده اي ديگر به خاطر اين بيماري از كار افتاده مي شوند همه اينها بار زيادي را به نظام سلامت و جامعه تحميل مي كند.
وي با تاكيد بر تدوين راهنماي باليني و دستورالعمل كمردرد گفت: اگر به فكر پيشگيري، تشخيص، كنترل و درمان اين بيماري نباشيم وقت و هزينه زيادي را بايد صرف كنيم بنابراين لازم است گايدلايني تهيه شود و در آن وظايف هر يك از رده هاي پزشكي كه با اين بيماري مواجه هستند را تعريف کنيم.
وي محور دستورالعمل وزارت بهداشت را براساس پزشك خانواده و نظام ارجاع دانست و گفت: پزشكان عمومي به عنوان اولين مرجعي هستند كه بيماران به آنان مراجعه مي كنند بنابراين در اين دستورالعمل بايد توجه ويژه اي به آنان شود.
مديركل دفتر نظارت و اعتباربخشي امور درمان وزارت بهداشت با بيان اينكه وضعيت موجود در تشخيص و درمان كمردرد مطلوب نيست افزود: متاسفانه پزشكان ما با شنيدن شرح حال مختصري از بيمار به مراحل تشخيصي پيشرفته و يا جراحي روي مي آورند درحالي كه با تدوين گايدلاين نحوه برخورد با اين بيماري اصلاح مي شود.
وي چند رشته اي بودن بعضي از بيماري ها را هم فرصت و هم تهديد دانست و گفت: كمردرد از جمله بيماري هايي است كه 20 رشته مختلف براي درمان آن درگير هستند اگر اين تخصص ها كنار هم قرار گيرند و با همزباني و همكاري به تحقيق، تدوين دستورالعمل و درمان بپردازند قطعا به نفع بيمار است ولي اگر درست، به موقع و هماهنگ عمل نكنند و هر يك براساس ديدگاه خود به درمان بپردازند به ضرر بيمار مي شود.
دكتر رضوي تاكيد كرد: دفتر نظارت و اعتباربخشي امور درمان وزارت بهداشت آمادگي دارد گايدلايني كه در اين سمينار تهيه مي شود را به عنوان راهنماي همه پزشكان و متخصصان در سراسر كشور منتشر کند./ح