به گزارش سرويس استان هاي باشگاه خبرنگاران، به نقل از کمیته اطلاع رسانی ستاد برگزاری نمایشگاه اشتغال و توسعه کارآفرینی خراسان شمالی، محمدرضا رئوفی اظهار داشت: مسئولان سیاستهای مورد نیاز برای توسعه کارآفرینی و اقتصاد دانش محور را همان گونه که در برنامههای بلندمدت و میان مدت در نظر گرفته شده است، پیگیری کنند.
وی افزود: مسئولان نهادهای علمی و پژوهشی نیز ضمن توسعه پرورش روحیه کارآفرینی در جامعه، پژوهشهای کاربردی را که میتواند منجر به تولید ثروت شود، مورد هدف قرار دهند.
رئوفی تصریح کرد: علاوه بر سرمایه گذاری بر روی نوآوریهای داخلی نیاز است تا نوآوریهای بیرونی ناشی از فضای باز دانش حاکم بر جهان را نیز شناسایی کرده و از آن در جهت تولید ثروت استفاده شود.
معاون مرکز رشد واحدهای فناور بجنورد گفت: صنایع کشور نیز باید برای حل مشکلات و سرمایه گذاری در عرصه تحقیق و توسعه، رویکرد خود را از وابستگی، به سمت بهره گیری از نهادهای علمی و پژوهشی کشور تغییر دهند.
وی با بیان اینکه در عصر حاضر کارمندی پاسخگوی نیاز اشتغال افراد جامعه نیست و الگو و رفتارهای اقتصادی حوزه اشتغال تغییر کرده و رویکرد به سمت کارآفرینی بیشتر شده است، اظهار داشت: برای اینکه جامعه به سوی کارآفرینی سوق یابد، نیاز است تا مسئولان از همه ظرفیتها استفاده کنند تا جامعهای مبتنی به دانش و کسب و کار دانش محور شکل گیرد.
رئوفی اضافه کرد: برای شکل گیری این سامانه اجتماعی نیاز است تا مجموعه کاملی از نظام مدیریتی، سیاست گذاریهای جامعه، مجموعه قوانین و مقررات، نظامهای آموزشی و اقتصادی، پژوهش، تحقیق و توسعه مدنظر قرار گیرد تا فضای لازم برای توسعه و ترویج فرهنگ کارآفرینی ایجاد شود.
وی تصریح کرد: با شکل گیری این سامانه اجتماعی، فضایی که بر جامعه حاکم میشود، فضای تولید دانش، تحقیق و پژوهش کاربردی با رویکرد تولید ثروت خواهد بود.
معاون مرکز رشد واحدهای فناور بجنورد افزود: بنابراین در این نظام، همه افراد از آن تأثیر خواهند گرفت و به سمت کارآفرینی، تولید ثروت و دانش سوق مییابند.
وی یادآور شد: بزرگترین چالش در حوزه کارآفرینی شکل نگرفتن این سامانه است که موجب شده حرکتها به این سمت پراکنده شود.
رئوفی اظهار داشت: ساز و کارهایی که در این راستا ایجاد میشود نیز به صورت جزیرهای است و نمیتوانند هم افزایی لازم را ایجاد کنند.
وی ادامه داد: اکنون رویکرد دانشگاهها در کشور نیز تولید علم است و امتیازاتی که برای آن قائل میشود، فقط تولید مقالات علمی و امثال آن است.
رئوفی تصریح کرد: امکان دارد نظام دانشگاهی، صنعت و فضای کسب و کار به صورت جزیرهای، به نحو مطلوب عمل کنند اما به علت عدم پوشش نیازهای یکدیگر، فضای لازم برای توسعه علوم کاربردی، پرورش کارآفرینان دانشی و تولید ثروت از دانش محقق نشده است.
وی خاطر نشان کرد: باید سهم بیشتری از درآمدهای اقتصادی کشور به تحقیق و توسعه و شبکه سازی جزیرههای حامی کارآفرینی و سرمایه گذاری در راه ایجاد فضای کارآفرینی و تولید ثروت از دانش اختصاص داده شود./ر