دولت در سال 84 ماموریت ساخت سه ماهواره را به دانشگاه های کشور داد که ماهواره نوید علم و صنعت یکی از این ماهواره ها بود. در واقع ماهواره نوید گام اول برای ایجاد فناوری 100 درصد بومی و ایرانی بود و ما توسعه این دانش را در ماهواره بعدی این دانشگاه که ماهواره ظفر است؛ شاهد خواهیم بود.

به گزارش خبرنگار نجوم باشگاه خبرنگاران دکتر بلندی مدیر تحقیقات فضایی دانشگاه علم و صنعت در گفتگوی ویژه خبری در خصوص ماهواره نوید علم و صنعت گفت: دولت در سال 84 ماموریت ساخت سه ماهواره را به دانشگاه های کشور داد که ماهواره نوید علم و صنعت یکی از این ماهواره ها بود. در واقع ماهواره نوید گام اول برای ایجاد فناوری 100 درصد بومی و ایرانی بود و ما توسعه این دانش را در ماهواره بعدی این دانشگاه که ماهواره ظفر است؛ شاهد خواهیم بود.
وی افزود: تامین انرژی، کنترل دما، ارتباط مخابراتی با ماهواره، سیستم های نگهدارنده از جمله مواردی است که در ماهواره نوید توسط محققان دانشگاهی انجام شده است. همچنین یکی ازماموریت های نوید ارسال پیام یا مهدی به صورت جهانی بود که این پیام ساعت 4 و 15 دقیقه صبح شنبه در آغاز هفته وحدت منتشر شد.
وی با بیان اینکه ماهواره نوید 7 و نیم کیلومتر بر ثانیه در حال حرکت است گفت : برای کنترل این ماهواره 5 ایستگاه زمینی در شهر های ماهدشت کرج؛ تبریز؛ قشم؛ بوشهر و مشهد مقدس در نظر گرفته شده است.

***ایران آماده پرتاب ماهواره به کشورهای دیگر است
رئیس سازمان فضایی ایران در ادامه گفت: ما آماده ایم تا به کشورهای دیگر در مراحل ساخت، طراحی و پرتاب ماهواره های تحقیقاتی و سنجشی کمک کنیم.

حمید فاضلی رئیس سازمان فضایی کشور در گفتگوی ویژه خبری با بیان پیشرفت های ایران در زمینه ساخت ماهواره ها گفت:
در نمایشگاه هوافضا در کشور آفریقای جنوبی بسیاری از کشورهای دوست از پیشرفت های ایران در زمینه ساخت، طراحی و پرتاب ماهواره شگفت زده بودند و از ما در خواست داشتند تا در این زمینه ها به آنها کمک کنیم که من همین جا اعلام می کنم که ایران این توان فنی را دارد.
وی با بیان اینکه گام بعدی صنعت فضایی ایران تجاری سازی فناوری فضایی است گفت: در جهان فناوری فضایی سودآوری بسیاری برای کشورها دارد که ما هم در حال قدم برداشتن در این مسیر هستیم و در پروژه پرتاب انسان به فضا هم این اهداف را پیش بینی کردیم.

***ماهواره نوید،نوید دهنده علوم فضایی ایران
ماهواره نوید که به عنوان سومین ماهواره ایرانی با موفقیت به فضا پرتاب شد نوید از توسعه علوم فضایی ایران می دهد.

حمید فاضلی ادامه داد:ماهواره نوید،نوید دهنده علوم فضایی ایران است وامروزماهواره ها به دودسته مخابراتی جهت برقراری صوت وتصویروماهواره های سنجشی جهت دریافت اطلاعات مختلف طراحی وساخته می شوند.
وی افزود:ماهواره های سنجشی درمدارهای پیین تری نسبت به ماهواره های مخابراتی قرارمی گیرند که وظیفه ایجاد رفاه وآسایش مردم را به عهده دارند.
فاضلی اظهار داشت:ماهواره های سنجشی، اطلاعاتی مانند زلزله،طوفان،وضعیت،آب وهوایی،عرصه های کشاورزی و تغییر اقلیم را دراختیار ناظران زمینی قرار می دهند.
وی عنوان کرد: تمامی ماهواره های سنجشی دارای زیر سیستم های متعددی جهت تامین نیاز های ماهواره است و ماهواره نوید با همکاری بین سازندگان به فضا پرتاب شده که این همکاری از طریق مدیریت سیستمی به وجود ، ایجاد و
هماهنگ شده است.
وی گفت : زمانی طولانی حدود 5 تا 6 سال را صرف زیر ساخت های مدیریتی کرده ایم تا امروز بتوانیم از فناوری های جدید با سرعت بالایی برداشت خوبی داشته باشیم.
فاضلی عنوان کرد: در حال حاضر ماهواره ها و سازمان فضایی زیر نظر ریاست جمهوری قرار گرفته اند و پژوهشگاه هوا فضا نیز در زیر نظر رییس جمهور فعالیت خود را آغاز کرده است./ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار