سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افزایش اعتماد مردم برای سرمایه‌گذاری در بخش تولید با تقویت حسابرسی سیستمی

نماینده مجلس گفت: هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور از طریق تقویت حسابرسی سیستمی علاوه بر قاعده‌مند کردن اخذ مالیات، زمینه اخذ عادلانه مالیات را فراهم خواهد کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری - طی سال‌های اخیر اقدامات خوبی در زمینه نظام مالیاتی کشور به اجرا گذاشته شد. سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور در همین راستا در حال پیگیری است. طی سال گذشته، بخش زیادی از حسابرسی اظهارنامه‌های اشخاص حقوقی و حقیقی به صورت سیستمی و هوشمند انجام شد. 95 درصد از مودیان بخش مالیات بر عملکرد نیز اظهارنامه خود را به صورت سیستمی ثبت کردند.  

طی سال گذشته اجرای ماده 169 و 169 مکرر قانون مالیات‌های مستقیم نیز با تأکید رئیس جمهور در دستور کار قرار داشت. به نحوی که مالیات‌ستانی بر اساس اطلاعات فروش صورت گرفت.

روندهایی که در بالا توضیح داده شد، نظام مالیاتی کشور را از روندهای دستی و ممیزمحور دور و ما را به روندهای سیستمی و هوشمند نزدیک کرد. به زعم کارشناسان، هر چقدر از روندهای سنتی و ممیزمحور فاصله بگیریم و با استفاده از ظرفیت‌‌های الکترونیک و نوین به سمت هوشمندسازی امور برویم، نفع بیشتری نصیب کشور می‌شود.

سیستمی و هوشمندسازی مالیات‌ستانی در کشور به معنی نظم بخشی بیشتر به نظام مالیاتی کشور است که در نهایت اعتماد بیشتر مودیان را به روندهای مالیاتی کشور به دنبال دارد.

سیستمی شدن یکی از ویژگی‌های نظام‌های مالیاتی پیشرفته است. در این سازوکار، سرعت انجام کارها افزایش پیدا می‌کند و به جای این که ممیزان مالیاتی به اظهارنامه‌ها رسیدگی کنند، سیستم این کار را انجام می‌دهد.

نظرات ولی‌الله بیاتی، نماینده تفرش، آشتیان و فراهان از استان مرکزی در مجلس را در ادامه در خصوص مزیت‌های هوشمند و سیستمی‌سازی روندهای مالیاتی کشور می‌خوانید.

بیاتی با اشاره به این موضوع که اصلاح نظام مالیاتی کشور و برخورداری از یک سیستم مالیات‌ستانی هوشمند و سیستمی ضرورت دارد، تصریح کرد: بزرگ‌ترین مشکل کشور در حوزه مالیات، فرار مالیاتی است. مهم‌ترین موضوع این است که بتوانیم از طریق سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور به سمت دریافت مالیات حقه از همگان برویم و جلوی فرار مالیاتی را بگیریم.

وی ادامه داد: هوشمند و سیستمی‌سازی نظام مالیاتی کشور مثبت ارزیابی می‌شود و گامی موثر در راستای کشف مودیان جدید و مقابله با فراریان مالیاتی است. متأسفانه شاهد هستیم که برخی تن به پرداخت مالیات نمی دهند. با وجود این که دستگاه‌های کارت‌خوان به سامانه مودیان و سیستم مالیات‌ستانی کشور مرتبط شده است، اما شاهد هستیم که برخی تلاش می‌کنند طوری معاملات را انجام دهند که ردپایی از دریافتی‌هایشان باقی نماند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: مالیات یکی از مهم‌ترین منابع درآمدی دولت است. هر کسی که در کشور کار اقتصادی انجام می‌دهد، باید مالیاتش را بپردازد. سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور به دولت این امکان را می‌دهد که مالیات‌ستانی را از دقت بالاتری برخوردار کند و جلوی فرار مالیاتی را بگیرد.

بیاتی گفت: هر تراکنشی که در کشور صورت می‌گیرد، باید قابل ردیابی باشد و بتوانیم مالیات مربوطه را اخذ کنیم. سیستم‌ها ابزار مهمی در دست دولت هستند تا بتواند این کار را انجام دهد.

وی ادامه داد: تا کنون در سیستم مالیاتی کشور تمرکز بر مالیات‌ستانی از بخش‌هایی بوده است که در دسترس هستند و به آسانی می‌توان از آن‌ها دریافت مالیات داشت. سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور می‌تواند این روند را اصلاح کند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: بخش تولید تا کنون هدف مالیات‌ستانی بوده است و توجهی به دریافت مالیات حقه از کسانی که درآمدهای بالایی دارند و در بخش‌های غیرمولد فعالیت می‌کنند، نداشته‌ایم. از طریق سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور، دولت می‌تواند بر کشف مودیان جدید و دریافت مالیات از بخش‌های غیرمولد متمرکز شود. این روند به معنای کاهش فشار مالیاتی بر حوزه تولید است.

بیاتی گفت: وقتی بر اثر سیستم‌های هوشمند و سیستمی مالیاتی اقدام به دریافت مالیات حقه از همگان شود و درآمدهای مالیاتی دولت افزایش پیدا کند، این امکان به وجود می‌آید که بخش تولید را از تخفیف و معافیت بیشتری برخوردار کنیم و به حمایت از این حوزه بپردازیم.

وی ادامه داد: هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور از طریق تقویت حسابرسی سیستمی علاوه بر قاعده‌مند کردن اخذ مالیات، زمینه اخذ عادلانه مالیات را فراهم خواهد کرد و به این ترتیب اعتماد مودیان و مردم بیشتر می‌شود و تولید جذابیت بیشتری خواهد یافت و امکان تحقق شعار سال مبنی بر سرمایه‌گذاری در بخش تولید به وجود می‌آید.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: تولید از اهمیت بالایی برخودار است و محرک اقتصاد ملی به حساب می‌آید. به همین دلیل طی سال‌های گذشته مکرراً در شعار سال به این موضوع اشاره شده است.

بیاتی گفت: سیستم‌ها و سامانه‌ها ابزارهای مهمی در دست دولت هستند تا با استفاده از آن‌ها افزایش سرعت و سهولت در کارها را داشته باشیم و اعتماد مردم و مودیان را به نظام مالیاتی کشور افزایش دهیم.

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱
مردم
۱۰:۱۶ ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
اعتماد مردم در بورس سوخت خرید طلا وارز ریسک کمتر دارد وخود صاحب مال کنترولش میکند نه مدیران بی کفایت
ناشناس
۰۷:۳۵ ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
افزایش اعتماد ؟!!!!!!