باشگاه خبرنگاران جوان - سید شجاع الدین امامی رئوف دبیر انجمن صنایع نساجی ایران با اشاره به ابلاغیه تعرفههای گمرکی سال ۱۴۰۴ اظهار داشت: در سال جاری که سرمایه گذاری برای تولید نام گرفته، قرار است جهش تولید با مشارکت مردم تداوم پیدا کند؛ از این رو توقع بر این بود تعرفههای گمرکی نیز در جهت حمایت از تولید و القای حس امنیت برای سرمایه گذاری و تولید تعیین شوند.
وی افزود: اگرچه قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار بر اخذ نظرات کارشناسی و تخصصی تشکلهای بخش خصوصی تاکید دارد و دولتها بارها و بارها آیین نامههای اجرایی آن را ابلاغ و اطلاع رسانی کردهاند، اما بخش خصوصی نساجی در این فقره به نظرات کارشناسی بدنه دولت و وزارت صمت هم قانع بود.
این فعال صنعت نساجی با بیان اینکه تعرفهاین این صنعت به تایید و حتی اطلاع دفاتر تخصصی و معاونت صنایع وزارت صمت هم نرسیده است، خاطر نشان کرد: در شرایط سخت و دشوار کنونی به شدت نیازمند حمایت دولت از تولید ملی هستیم.
امامی رئوف خواستار آن شد که تعرفههای گمرکی آن هم در شرایطی که در دنیا جنگ تعرفهای بین کشورها به راه افتاده است، با رویکرد حمایت از تولید داخل و جذب سرمایه گذاری تعیین و اجرا شوند.
وی با یادآوری اینکه واردات بی رویه پارچه و نخ از مناطق آزاد و بازارچههای مرزی و پیله وری و ته لنجی صنعت نساجی را به ورطه نابودی میکشاند، تصریح کرد: باید از تولید داخل در برابر حجم بالای قاچاق و واردات غیر کارشناسی و بی رویه با ابزار تعرفه حمایت و راه را برای افزایش سرمایه گذاری در این صنعت هموار کنیم.
دبیر انجمن صنایع نساجی ایران با تاکید بر اینکه باید تعرفه گمرکی مواد اولیه پایه مثل پنبه کاهش پیدا کند، گفت: در مقابل باید تعرفه محصولات نهایی زیاد شود از این رو نباید تعرفه گمرکی همه صنایع و همه ردیف کالاها کلی دیده شود بلکه باید کارشناسی تخصصی صورت گیرد.
وی عنوان کرد: در آیین نامه جدید سود بازرگانی برای همه کالاها تغییر کرده است و حقوق گمرکی هم که ۴ درصد است، به این سود بازرگانی اضافه میشود.
منبع: ایرنا