سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تهیه ماهی شب عید از مراکز بهداشتی

به گفته رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان، شهروندان لازم است ماهی قرمز شب عید خود را از مراکز بهداشتی و تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ فریناز حسین جانی _  محمود زین الدینی گفت: با فرا رسیدن ایام عید نوروز و عرضه ماهی قرمز در بازار هر ساله هزاران قطعه از این ماهی زینتی از سوی شهروندان خریداری و برای سفره‌های هفت سین استفاده می‌شود.

وی افزود: ضرورت دارد در خرید و نگهداری ماهی توصیه بهداشتی مورد توجه قرار گیرد.

زین الدینی افزود: شهروندان از خرید ماهیان مریض و بی حال که دچار لکه‌های سفید و پنبه‌ای و یا قرمز و سیاه در روی پوست بدن هستند، خودداری کنید.

وی با بیان اینکه فلس‌ها و پوست بدن ماهی باید سالم باشد و دچار زخم و یا باله‌ها دچار خوردگی یا چروکیدگی و پرخونی نباشند، بیان کرد: همچنین چشم‌ها در حالت طبیعی قرار داشته باشند و دچار بیرون زدگی یا فرو رفتگی نباشند.

زین الدینی بیان کرد: از دست زدن و بازی کردن کودکان با ماهی جلوگیری شود، زیرا ممکن است عوامل بیماری زای احتمالی از این طریق به چشم و دهان کودکان منتقل شود.

وی گفت: شهروندانی که سابقه بیماری پوستی و آلرژی دارند برای تعویض آب ماهی و شستشوی ظروف نگهداری آن از دستکش استفاده کنند.

زین الدینی افزود: برای ضدعفونی کردن ظروف نگهداری ماهی می‌توان از نمک طعام ۳ درصد، پرمنگنات پتاسیم، پرکلرین یا بتادین استفاده کرد.

وی با اشاره به اینکه غذای ماهی را از فروشگاه‌های ماهیان زینتی تهیه و غذا دهی دوبار در روز و در حدی باشد که حداکثر ۲ دقیقه به وسیله ماهی مصرف شود، بیان کرد: افزایش غذادهی سبب مسمومیت ماهی می‌شود.

زین الدینی به یکی از نکات مهم اشاره کرد و گفت: در روز طبیعت ماهی قرمز نباید در آب‌های آزاد مثل رودخانه‌ها، تالاب‌ها و منابع آب‌های زیرزمینی رهاسازی شود؛ بلکه بهترین مکان برای آزادسازی این ماهیان محل‌هایی است که  از سوی شهرداری تعیین شده است و اغلب حوضچه‌های پارک‌ها یا منازل و آب‌های بسته بهترین مکان برای رهاسازی ماهی هستند.

برچسب ها: ماهی قرمز ، عید نوروز
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.