سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

به گزارش فارن پالیسی؛

چین در زمین آمریکا بازی نمی‌کند!

چین در واکنش به تعرفه‌های افزایش‌یافته ترامپ، رویکرد محتاطانه‌ای اتخاذ کرده و به جای درگیری فوری، آماده مقابله در یک جنگ تجاری طولانی‌مدت است.

باشگاه خبرنگاران جوان- در ماه گذشته، کانادا و مکزیک با استفاده از تماس‌های تلفنی و تعارفات توانستند از تعرفه‌های سنگین ترامپ جلوگیری کنند، اما چین رویکرد متفاوتی اتخاذ کرده است. پکن به نظر می‌رسد که انرژی خود را حفظ کرده و از هیاهوی جنگ تجاری دوری کرده است، هرچند تعرفه‌ها بر واردات چینی به ایالات متحده همچنان افزایش یافته‌اند. ترامپ تعرفه‌ها را از ۱۰ درصد به ۲۰ درصد افزایش داده است، که به‌طور کلی میانگین تعرفه بر واردات چین به ایالات متحده را به ۳۳ درصد می‌رساند.

علیرغم اثرات منفی این تعرفه‌ها بر اقتصاد چین، مقامات چینی به نظر نمی‌رسد که به‌طور جدی تلاش کنند این تعرفه‌ها را متوقف کنند. کارشناسان معتقدند که دلیل این امر می‌تواند تمایل پکن به اجتناب از درگیری‌های عمومی با ترامپ و حفظ وجهه رئیس‌جمهور شی جین‌پینگ باشد. چین ترجیح می‌دهد که دیپلماسی آن به‌طور دقیق و بدون افشای جزئیات منفی در رسانه‌ها صورت گیرد.

ترامپ در اظهارات خود به مسئله فنتانیل اشاره کرده و گفته است که چین در مبارزه با قاچاق مواد مخدر از ایالات متحده کوتاهی کرده است. در پاسخ، چین اعلام کرده که همکاری نزدیکی با ایالات متحده در این زمینه داشته است و پیشرفت‌هایی در کاهش مرگ و میر ناشی از مصرف فنتانیل در ایالات متحده حاصل شده است.

چین معتقد است که مسائل مربوط به فنتانیل تنها بهانه‌ای برای جنگ تجاری است و ایالات متحده از آن به‌عنوان ابزاری برای اعمال تعرفه‌های بیشتر استفاده می‌کند. مقامات چینی به‌ویژه سخنگوی وزارت خارجه، به‌طور علنی این دیدگاه را بیان کرده‌اند و از ایالات متحده خواسته‌اند که از فشار بیشتر خودداری کند.

در این میان، چین نشان داده که گزینه‌های تلافی‌جویی مختلفی در اختیار دارد. از جمله اعمال تعرفه بر واردات انرژی از ایالات متحده و همچنین بررسی ضدتراست علیه شرکت‌هایی چون گوگل. پکن همچنین شرکت‌های ایالات متحده را در لیست نهادهای غیرقابل اعتماد خود قرار داده و به نقاط حساس مواد معدنی ایالات متحده حمله کرده است.

در واکنش به این اقدامات، سخنگوی وزارت خارجه چین با لحنی تهاجمی اعلام کرده است که اگر ایالات متحده خواهان جنگ است، چین آماده مبارزه است. وزیر خارجه چین نیز در کنفرانس خبری خود بر این نکته تأکید کرده است که تعرفه‌ها به ایالات متحده نیز آسیب می‌رسانند.

با این حال، پکن همچنان تمایل دارد که مسیر مذاکره و همکاری را باز نگه دارد. وزیر خارجه چین تصریح کرده است که همکاری متقابل می‌تواند به نفع هر دو کشور باشد، اما تأکید کرده است که چین در برابر فشارهای یک‌جانبه پاسخ خواهد داد.

از طرف ایالات متحده، ترامپ در یک کنفرانس خبری بیان کرده است که رابطه خوبی با رئیس‌جمهور شی دارد و احتمالاً در آینده تماس‌های بیشتری با او خواهد داشت. ترامپ همچنین در دوره اول ریاست‌جمهوری خود سفر پرشکوهی به چین داشت که در آن شی جین‌پینگ از او پذیرایی ویژه‌ای کرد.

برخی تحلیلگران معتقدند که رویکرد دیپلماتیک چین با ترامپ مؤثر نبوده است و احتمالاً چین نیازمند استراتژی متفاوتی برای مقابله با سیاست‌های ترامپ باشد. در حالی که تعارفات ممکن است در طول زمان ادامه یابد، به نظر می‌رسد پکن عجله‌ای برای ملاقات فوری با ترامپ ندارد.

چین به وضوح در حال آماده‌سازی برای ادامه جنگ تجاری است و اقداماتی نظیر تعرفه‌گذاری بر محصولات کشاورزی و حمله به نقاط حساس اقتصادی ایالات متحده را در پیش گرفته است. این نشان می‌دهد که پکن در حال آماده‌سازی برای یک جنگ تجاری طولانی‌مدت است که احتمالاً در آینده نزدیک شدت خواهد گرفت.

برچسب ها: چین ، جنگ تجاری چین ، ترامپ
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.