سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

درخشش طرح بهبود ژنتیکی برای پرورش جوجه گوشتی در کشور + فیلم

عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد با طرحی تحت عنوان "بهبود ژنتیکی مقاومت به عارضه‌ آسیت در لاین‌های تجاری جوجه گوشتی" برگزیده دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور در سال ۱۴۰۳ شد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا خدابنده - بهنام احمدپور رئیس پژوهشکده علوم پرندگان دانشگاه شهرکرد گفت: طرح "بهبود ژنتیکی مقاومت به عارضه‌ آسیت در لاین‌های تجاری جوجه گوشتی" با کارفرمایی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و پشتیبانی امور دام کشور اجرا شد.

 وی با اشاره به اینکه سالانه به طور متوسط حدود ۲میلیارد قطعه جوجه گوشتی در کشور نیاز است افزود: این طرح درجهت تامین نیاز کشور  با تکیه بر توان داخل و برقراری امنیت غذایی، رفع وابستگی صنعت طیور به نژادهای وارداتی و جلوگیری از خروج سالیانه میلیون‌ها دلار ارز از کشور  اجرا شد.

احمدپور اضافه کرد:  طی سه دهه اخیر فعالیت‌های تحقیقی و توسعه‌ای زیادی جهت بهبود شاخصه‌های تولیدی در سویه‌های گوشتی و تخم‌گذار نژاد داخلی جوجه گوشتی صورت گرفته است.

وی ادامه داد: یکی از مشکلات نژاد داخلی مرغ گوشتی درگیری با ناهنجاری متابولیکی فشار خون ریوی (آسیت) است که موجب افزایش تلفات و کاهش تمایل پرورش‌دهندگان برای استفاده از این نژاد بومی می‌باشد.

وی خاطرنشان کرد: بر همین اساس، جهت افزایش توان ژنتیکی و مقاومت این نژاد ایرانی، برنامه تحقیقاتی چند ساله با عنوان "بهبود ژنتیکی مقاومت به آسیت در لاین‌های تجاری جوجه گوشتی آرین‌" طراحی و اجرا گردید.

احمدپور یاداور شد: از دستاورد‌های ویژه این طرح بررسی میزان حساسیت به ناهنجاری متابولیکی آسیت در خطوط پدری و مادری مرغ لاین آرین بر اساس شرایط استاندارد پرورشی در مناطق مرتفع، ارائه راهکاری عملیاتی جهت کاهش سندرم آسیت در لاین های مرغ گوشتی آرین، سنجش عملکرد رشد لاین های گوشتی در مناطق مرتفع و انتخاب در خطوط پدری و مادری را می‌توان نام برد.

وی گفت: از سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ سه دوره جوجه ریزی انجام شده است که در هر دوره بین ۱۰ تا ۲۰ هزار قطعه جوجه ریزی شد. 

 

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.