سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وضعیت یخچال‌های طبیعی نگران‌کننده است

یک مطالعه مهم و جدید هشدار می دهد که ذوب شدن یخچال های طبیعی باعث می شود که سطح آب دریاها با سرعت فزاینده ای افزایش یابد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - یک تیم بین المللی از دانشمندان گزارش دادند که یخچال های طبیعی زمین به سرعت در حال ناپدید شدن هستند؛ به طوری که اکنون سالانه ۲۷۳ میلیارد تن یخ را در اقیانوس ها رها می کنند.

در حالی که یخچال های طبیعی جهانی به طور متوسط ۵ درصد از جرم خود را از دست دادند، یخچال های طبیعی در اروپای مرکزی حدود ۴۰ درصد کوچک شدند.

از سال ۲۰۰۰، این امر باعث افزایش سطح جهانی دریاها به میزان ۱.۸ سانتی متر (۰.۷ اینچ) شده است و یخچال های طبیعی را به دومین عامل افزایش سطح اقیانوس تبدیل کرده است.

این ذوب عظیم همچنین یخچال‌های طبیعی را به سریع‌ترین ذخایر یخی روی کره زمین تبدیل کرده است. در طول ربع قرن گذشته، یخچال‌های طبیعی ۱۸ درصد بیشتر از ورقه یخی گرینلند و بیش از دو برابر میزان از دست رفته در قطب جنوب یخ از دست داده‌اند.

دانشمندان خاطرنشان می کنند که با ادامه گرم شدن آب و هوا، این روند احتمالا سریع تر و خارج از کنترل می شود.

دکتر ساموئل نوسبامر، یخ‌شناس دانشگاه زوریخ، می‌گوید: «مشاهدات ما و مطالعات مدل‌سازی اخیر نشان می‌دهد که از دست دادن توده یخچال‌ها تا پایان این قرن ادامه خواهد داشت و احتمالاً تسریع خواهد شد.»

۳۵ تیم علمی از سراسر جهان با هماهنگی سرویس نظارت بر یخچال های طبیعی (WGS)، حدود ۲۳۳ گزارش از تغییرات توده یخچال های طبیعی را جمع آوری کردند. این گزارش ها شامل مشاهدات ماهواره ای جمع آوری شده توسط آژانس فضایی اروپا و همچنین اندازه گیری های انجام شده توسط محققان میدانی بود. این داده ها با هم تصویر بسیار جامعی از سرعت ذوب یخچال های جهانی ارائه می دهند.

در سال ۲۰۱۰، یخچال های طبیعی مساحت ۷۰۵۲۲۱ کیلومتر مربع (۲۷۲۲۸۷ مایل مربع) را پوشانده بودند که حاوی ۱۲۱۷۲۸ میلیارد تن یخ بود. با این حال، تا سال ۲۰۲۳، یخچال های طبیعی در مجموع ۶۵۴۲ میلیارد تن یخ را در اقیانوس ها رها خواهند کرد. این مقدار معادل از دست رفتن سالانه ۲۳۷ میلیارد تن یخ است که به طور متوسط ​​سالانه ۰.۷۵ میلی متر سطح دریاها را افزایش می دهد.

این مطالعه نشان داد که ذوب شدن یخچال های طبیعی بیشتر از ذوب شدن یخ های گرینلند یا قطب جنوب در افزایش سطح دریا نقش دارد. گرم شدن اقیانوس ها تنها عاملی بود که بیشترین سهم را در افزایش سطح آب دریاها بین سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۳ داشت.

دکتر اینس دوسایان، متخصص یخبندان در دانشگاه زوریخ که این مطالعه را رهبری می‌کرد، می‌گوید: «زمانی که صحبت از افزایش سطح دریاها می‌شود، مناطق قطب شمال و قطب جنوب با بزرگترین مناطق یخی بازیگران اصلی هستند.»

با ادامه این روند، نواحی ساحلی کم ارتفاع ممکن است غرق شوند و خطر سیل ناشی از طوفان افزایش یابد.

یک مطالعه جدید توسط دانشگاه فناوری نانیانگ در سنگاپور پیش بینی کرد که اگر انتشار دی اکسید کربن به افزایش ادامه یابد، سطح آب دریاهای جهان تا سال ۲۱۰۰ می تواند ۱.۹ متر (۶.۲ فوت) افزایش یابد.

اگر سطح آب دریاها با این سرعت بالا برود، شهرهای سراسر جهان ممکن است زیر آب بروند. با این حال، محققان خاطرنشان می‌کنند که افزایش سطح دریا تنها مشکل ناشی از ذوب شدن یخچال‌های طبیعی نیست. محققان دریافتند که یخچال های طبیعی در جنوب آند ۱۲.۸ درصد از جرم خود را از دست داده اند؛ در حالی که یخچال های طبیعی در کوهستان های بلند آسیا از سال ۲۰۰۰ تاکنون ۸.۸٪ از جرم خود را از دست داده اند.

پروفسور مایکل زمپ از دانشگاه زوریخ گفت: «برای درک این موضوع، ۲۷۳ میلیارد تن یخ از دست رفته در یک سال معادل مصرف کل جمعیت جهان در ۳۰ سال است.»

برای جوامعی که به آب یخچال های طبیعی وابسته هستند، ذوب سریع منابع آینده این منبع حیاتی را تهدید می کند.

منبع: دیلی میل

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۵۱ ۰۷ اسفند ۱۴۰۳
تنگه هرمز باید بسته شه
ناشناس
۰۹:۱۸ ۰۷ اسفند ۱۴۰۳
قابل توجه طرفدارای مکران
ناشناس
۰۹:۰۶ ۰۷ اسفند ۱۴۰۳
آخرالزمان