مغار، غار طبیعی روستای افتر با تثبیت انرژی، به محل نگهداری ۶ تن محصولات لبنی عشایر این منطقه تبدیل شده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، میراثی طبیعی و گردشگری با نام محلی مغار در دل کوه‌های افتر که محل نگه داری لبنیات دام داران این منطقه است و حالا نیاز به توجه بیشتر دارد.

عشایر افتری بیش از ۲۰ نوع محصولات لبنی تولید می‌کنند که بعضی از آن‌ها منحصر به فرد است مانند پنیر محلی پوستی افتر که در غاری طبیعی نگه داری می‌شود.

این سردخانه طبیعی در کوه‌های روستای افتر با شماره ۱۳۵ به ثبت ملی رسیده است و انواع لبنیات از جمله پنیر، ماست کره و دیگر محصولات لبنی در آن نگه داری می‌شود.

نگه داری محصولات لبنی در این غار بدون استفاده از هیچ گونه انرژی‌ای صورت میگیرد و عشایر این منطقه نسل به نسل از این نعمت خدادادی استفاده می‌کنند.

اما چند سالی است با انفجار‌هایی که معادن نزدیک به این غار انجام میدهند این غار در حال تخریب است و نیازمند توجه بیشتر است.

در این سردخانه طبیعی امسال بیش از ۶ تن محصولات لبنی نگه داری شده است.

انتهای پیام / ن 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.