باشگاه خبرنگاران جوان؛ نرگس حیدری_اکبر ابدالی، مدیر کل صمت قم با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت:از ابتدای امسال تا پایان دی ماه ۶۳ واحد صنعتی در استان با سرمایه گذاری بیست و پنج هزار میلیاردر یال و اشتغال زایی برای چهار هزار و ۱۶۵ نفر ایجاد شد.
او افزود:در این مدت همچنین ۷۱ جواز تاسیس به منظور اجرای طرحهای توسعهای در شهرکهای صنعتی استان با سرمایه گذاری ۲۹ هزار میلیارد ریال و ظرفیت اشتغال یک هزار و ۸۰۰ نفر صادر شد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت قم در ادامه اجرای طرحهای توسعهای در واحدهای تولید موجود در شهرهای صنعتی قم را از جمله اولویتهای صنعت استان عنوان کرد و گفت:در زمان کوتاهتر نسبت به ایجاد واحدهای صنعتی جدید میتوانیم سطح تولید و اشتغال را افزایش دهیم و در همین راستا باید از فعالان اقتصادی با تسهیل روند پرداخت و بانکی به منظور تامین اعتبارات لازم و تولید حمایت کرد.
ابدالی با اشاره با اینکه در حال حاضر چه تعداد واحد صنعتی فعال در قم داریم این میزان در مقایسه با پارسال چه میزان رشد داشته است عنوان کرد:در حال حاضر حدود دو هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی فعال داریم که نسبت به ۱۰ ماهه سال گذشته حدود ۸۶ واحد صنعتی جدید پروانه دریافت کردندد و هفتاد و دو طرح توسعه انجام شده است و در مجموع ۱۵۸ واحد جدید با سرمایه گذاری حدود ۱۰ هزار میلیارد و ظرفیت اشتغال حدود ۸ هزار نفر در استان ایجاد شده است.
او ادامه داد: از دو هزار و پانصد واحد صنعتی کمتر از ۲۵۰ واحد غیرفعال یا راکد هستند، و علت که این واحدها فعال نیستند دلایل مختلفی دارد، خوشبختانه هیچ واحد بزرگی در استان ما غیر فعال نیست واحدهای کوچکی هستند که یا تکنولوژی آنها قدیمی شده یا مشکل مدیریتی ویا نقدینگی دارند نیاز به تسهیلاتی دارند که سیستم بانکی باید در واقع تزریق کند.
ابدالی گفت:کارگروهی در استان داریم که با حضور نمایندگان شرکت شهرکهای صنعتی اداره کل صمت و استانداری به صورت مرتب برگزار میشود هر کدام از واحدهایی که امکان بازگشت دادن به چرخه تولید وجود داشته باشد رصد و پایش میشوند و از ابتدای امسال تا دی ماه ۴۴ واحد احیا شده است.
مدیر کل صمت قم گفت:طی سالهای اخیر حدود ۶۵ واحد صنعتی احیا شدند که نسبت به سالهای قبلتر رقم قابل توجهی است البته کمتر از ده درصد از واحدهای صنعتی استان ممکن است راکد شوند که با حمایتهایی که میشود تعدادی از واحدها فعال میشوند.
ابدالی افزود:با صدور ۱۵۸ مجوز حدود هشت هزار ظرفیت اشتغال ایجاد کرده و قریب به ده هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری برای این واحدها صورت گرفته است.
او ادامه داد: بعضی از واحدها که دهه فجر امسال با حضور مقامات استانی و ملی افتتاحش میشود در واقع جزو محصولات استراتژیک است. طرح افتتاح تولید لوله مسی که توسط یکی از شرکتهای بزرگ استان ایجاد شده است به عنوان بزرگترین واحد تولید لوله مسی کشور قابلیت صادرات بالایی دارد که برای استان میتواند آورده داشته باشد و وهم به زنجیرههای تولید لوازم خانگی میتواند کمک کند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت قم با اشاره به مهمترین مشکلات تولید عنوان کرد: مهمترین مشکل بحث نا ترازی انرژی است که واحدهای صنعتی ما با محدودیت مصرف برق و گاز در واقع مواجه هستند
او در ادامه با اشاره به تعامل وب با شرکتهای برق و گاز گفت:ما در تولید انرژی باید سرعت بیشتری پیدا کنیم، البته با پیگیریهای استاندار محترم در چند ماه اخیر بحث تولید انرژی خورشیدی که عمده آن توسط خود واحدهای صنعتی استان پیگیری میشود و ما امیدواریم در دو سال آینده بخش قابل توجهی از این نا ترازی را بتوانیم جبران کنیم.
ابدالی ادامه داد: باید صنایع پر مصرف استان را به سمت سوختهای جایگزین هم سوق بدهیم و از سوخت جایگزین ال پی جی یا گازوئیل استفاده کنند که مستلزم مطالعات جامع است که هزینه و زمان میبرد؛ در شرکت پخش فرآوردههای نفتی و شرکت گاز استان داریم در رابطه با این موضوع کار میکنیم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت قم افزود:موضوع بعدی در واقع بهره وری انرژی در صنعت است که اتاق بازرگانی کار خیلی خوبی را در یکی از شهرهای صنعتی استان انجام میدهند این طرح مطالعاتی اگر موفق شود مشخص میشود که چه صنایعی انرژی را هدر هستند و باید به کمک آن صنایع برویم.
ابدالی گفت:اگر ۱۰ درصد تا ۱۵ درصد در مصرف گاز صرفه جویی شود گاز بسیاری از صنایع استان قطع نمیشود.
او در ادامه از پویش سی درصد صرفه جویی در مصرف برق گفت:اگر خود واحدهای صنفی خود مردم در واقع به کمک بیایند حتما این کار خیلی بهتر و مناسبتر انجام میشود اگر این اتفاق بیفتد این سی درصد کاهش در مصرف برق داشته باشیم در واحدهای تجاری و صنف و حتی در مصارف خانگی باز ما از این طرف میتوانیم میزان صرفه جویی شده را در واحدهای صنعتی استفاده کنیم.
مدیرکل صمت قم گفت: خاموش شدن برق یک واحد صنعتی یا قطع گازش منجر به بیکاری میشود منجر به کاهش تولید میشود و کاهش تولید منجر به کمبود کالا و افزایش تورم میشود بنابراین نقش مردم، همه ما در صرفه جویی بسیار موثقه در که واحد صنعتی دچار محدودیت انرژی نباشند.
ابدالی عنوان کرد: از واحد صنعتی تشکر کنیم که این شرایط را تحمل کردند و امیدواریم با همراهی دولت و مسئولین استان در سالهای بعد مشکل ناترازی حل شود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت قم با اشاره به عملکرد مثبت استان در حوزه صرفهجویی انرژی، عنوان کرد: استان قم در سال گذشته رتبه نخست صرفهجویی خانگی را در کشور کسب کرده است ضمن اینکه اقدامات ساده از سوی مردم و واحدهای تجاری میتواند نقش مهمی در مدیریت مصرف انرژی ایفا کند.
او ادامه داد: حدود هزار و ۷۴۴ جواز تاسیس صادر کردیم که بخش قابل توجهی از آن یعنی بالای ۶۰۰ طرح نیمه تمام بالای ۶۰ درصد پیشرفت داریم؛ این واحدها در سه چهار سال آینده وارد واحدهای صنعتی میشوند که هر کدام از آنها سهمی از اشتغال دارند و اگر تدبیر نکنیم نظام آموزشی ما فنی حرفهای با هنرستانهای ما نیروی مورد نیاز را برای سه چهار سال آینده پنج سال آینده تدارک نبینند حتما ما با چالش مواجه میشویم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت قم در ادامه فقدان مهارت آموزی برای ورود به واحدهای صنعتی را یادآور شد و گفت: در جلسات متعددی هم در فنی حرفهای، دانشگاهها آموزش و پرورش هنرستانها داشتیم بر این نکته تاکید کردهایم.
او ادامه داد: گر بخواهیم یک کار جامعی انجام شود نظام آموزشی، نظام فنی حرفهای، باید یک طرح مدون تری برای موضوع مهارت آموزی داشته باشد.
ابدالی عنوان کرد: در جلسه اخیری که با حضور استاندار برگزار شد مقرر شد ما میزان نیروی مورد نیازمان را در پنج سال آینده اعلام کنیم و این تعداد نیرو که فارغ التحصیل میشوند درصدی باید کارگر ماهر باشند نظام آموزشی هم باید آن نیاز را برای صنعت در پنج سال آینده تدارک ببیند و تهیه کند.