سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گرانی و کمبود دارو‌ها در اردبیل

کمبود و گرانی قیمت دارو از جمله مشکلاتی است که بیماران در طول درمان با آن مواجه هستند.

کمبود و گرانی قیمت دارو یکی از مشکلات رایجی است که بیماران و به خصوص بیماران خاص در طول درمان با آن مواجه هستند و علاوه بر تحمل رنج و سختی بیماری، باید این معضل و مشکلات اقتصادی ناشی از آن را هم تحمل کنند.

دشواری مسیر درمان بیماران و گرانی قیمت شماری از انواع داروها، سبب نگرانی بیماران و خانواده‌های آنان شده که دلایل مختلفی برای آن بیان شده است که از جمله آنها نوسانات قیمت ارز، افزایش هزینه‌های واردات دارو و تجهیزات پزشکی و مشکلاتی که در بخش تولید، عرضه و توزیع دارو وجود را می‌توان نام برد.

حمایت‌های بیمه‌ای نیز در این میان هزینه‌های برخی از دارو‌ها را پوشش نمی‌دهند و افزایش نرخ تورم و نیز عدم پرداخت مطالبات شرکت‌های داروسازی و داروخانه‌ها سبب شده تا بخش تأمین و عرضه دارو دچار مشکلاتی شود.

افزایش قیمت دارو‌ها و همچنین در دسترس نبودن برخی از آنها، سلامت بیماران را به خطر می‌اندازد و این یکی از چالش‌های بزرگ در سیستم بهداشت کشور است.
دارو‌های کمیاب و خاص برای بیماران مبتلا به بیماری‌های مزمن و نادر، نقش حیاتی در کنترل وضعیت سلامت این افراد دارد و می‌تواند تهدیدی جدی برای سلامت این بیماران باشد.

در سال‌های اخیر، کمبود دارو‌های مورد نیاز بیماران مبتلا به بیماری‌هایی نظیر سرطان، تالاسمی، هموفیلی، دیالیزی، آسم، پیوند اعضا و بیماری‌های خود ایمنی، یکی از چالش‌های بزرگ حوزه سلامت بوده و بر اساس رصد داروخانه‌های در سطح شهر مشاهده کردیم که دارو‌های بیماران تنفسی و آسم، پیوند عضو، بیماری‌های قلبی و عروقی، پرکاری تیروئید، سرطان پروستات، بیماری‌های خود ایمنی و… با کمبود رو‌برو است.

به نظر می‌رسد به دلیل شیوع گسترده بعضی از بیماری‌ها مثل سرطان پروستات، سرطان پستان و دستگاه گوارشی و به دلیل برودت و سردی هوا در این منطقه دارو‌های تیروئیدی و مشکلات تنفسی دچار کمبود می‌شود و باید در این زمینه فکر اساسی برای تأمین این دارو‌ها صورت گیرد.

به گفته توحید سبزعلی‌پور، مدیریت نظارت و ارزیابی مواد و فرآورده‌های دارویی، برخی از اقلام دارویی صرفاً فقط برند خارجی آن دارای کمبود است، مثلاً یک دارو می‌تواند چندین برند خارجی داشته باشد و یکی از انواع برند‌ها وجود نداشته باشد که این امر شامل کمبود دارو نیست و نیز احتمال دارد که دارویی به صورت مقطعی دچار کمبود شود و این هم به دلیل تأمین مواد اولیه و پروسه تولید اتفاق می‌افتد.

او ادامه داد: در حال حاضر زیر ۱۰۰ قلم کمبود دارو در کشور وجود دارد که شامل دارو‌های بیمارستانی، دارو‌های سرپایی و تعدادی از برند‌های دارو‌های خاص است، مثلاً در بیماری دیابت انسولین نوع رپیدسولین وجود ندارد ولی مشابه ایرانی همین محصول با برند داخلی موجود است و همچنین محدودیت توزیع هم ندارد.

مدیریت نظارت و ارزیابی مواد و فرآورده‌های دارویی با بیان اینکه اگر دارویی برای مصرف کمتر از یک ماه وجود داشته باشد در این صورت می‌گوئیم که کمبود دارو داریم، افزود: دارو‌های سیستم ایمنی اکثراً خارجی هستند و کمتر نمونه داخلی از آن وجود دارد که در این صورت بیشتر دچار کمبود می‌شود و در حوزه شیرخشک هم در برند‌های خاصی دچار کمبود هستیم ولی در باقی برند‌ها کمبودی وجود ندارد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.