سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در مناظره‌ای با موضوع دستمزد کارگران مطرح شد؛

کارگر و کارفرما حال خوبی ندارند/ دستمزد باید بالاتر از نرخ تورم باشد

نماینده کارگران در شورای عالی کار گفت: عدم افزایش متناسب دستمزد باعث لطمه به کارگر و کارفرما می‌شود.

«گره دستمزد چرا باز نمی‌شود؟» عنوان سومین قسمت از برنامه زمانه در هفته جاری بود. این برنامه با موضوع افزایش حقوق کارگران با حضور علی خدایی نماینده کارگران در شورای عالی کار و علی‌اصغر آهنی‌ها نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار بصورت مناظره روی آنتن زنده شبکه دو سیما رفت. 

علی‌اصغر آهنی‌ها با اشاره به فرآیند تعیین حقوق کارگران در شورای عالی کار گفت: حقوق و دستمزد که یکی از عوامل گذران زندگی و معیشت نیروی کار است فقط در برنامه‌ها مطرح است. یکی از مباحث مهم در ماده ۴۱ بحث معیشت است. در این بحث سه عامل مهم داریم که این هزینه‌ها به خانوار فشار زیادی وارد می‌کند. یکی از این عوامل موضوع مسکن است. در دهه هفتاد و هشتاد بسیاری از خانوار کارگری خانه‌دار شدند. از دهه هفتاد با همکاری کارفرما‌ها و تعاونی‌ها منازل زیادی ساخته شد. 

وی افزود: مجلس می‌تواند در موضوع حقوق کارکنان نقش موثری بازی کند. اگر مجلس این موتور محرک را نداشته باشد دولت‌ها هم نمی‌توانند اقدام مثبتی داشته باشند. عامل دوم درمان است. باید قبول کنیم که اتفاقاتی باعث می‌شود که کارگران بیمه رایگان نداشته باشند. ناترازی در تامین اجتماعی باعث می‌شود بازنشستگی‌های غیرواقعی پیش از موعد داشته باشیم که این باعث بحران منابع انسانی می‌شود. بخش سوم آموزش است که اعلام شده است که باید رایگان باشد، اما اینطور نیست. 

آهنی‌ها گفت: باید قبول کنیم که با این شرایط اقتصادی کارفرما حال خوبی ندارد، اما کارگر هم حال خوبی ندارد. اما وضعیت باید طوری باشد که نیروی انسانی آرامش خاطر داشته باشد تا راندمان کار بالا رود. کارگر و کارفرما در یک کشتی هستند. ما اعتقاد داریم که باید کمک کنیم تا آرامش نسبی برای کارگر فراهم شود. پیشنهادی که برای کارگران داشتیم این بود که باید حداقل ۳۵ درصد افزایش دستمزد داشته باشیم. 

نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار به مشکلات پیش روی تصویب حقوق کارگران اشاره کرد و گفت: اگر دولت نتواند خود را با بودجه‌ای که مجلس تصویب می‌کند، تنظیم کند با کسری بودجه مواجه می‌شود. ما باید به سمتی برویم که وابستگی به دولت نداشته باشیم و طبق اصل ۴۴ اقتصاد مردمی داشته باشیم. باید بدنه دولت ریزتر شود و تنها نقش نظارتی داشته باشد. 

آهنی‌ها بیان کرد: یکی از مشکلاتی که در سال‌های مختلف در موضوع حقوق و دستمزد داشتیم این بود که فاصله منحنی دریافتی نیرو‌های ماهرتر در حال افت است. باید این ساختار را به هم بزنیم، چون نیروی کارآمد باید انگیزه کار داشته باشد. من اعتقاد دارم که نباید به این شکل ادامه دهیم. چون فاصله‌ها اینقدر کم شده که بهره‌وری نیرو‌های خوب کم شده است. باید کنترلی در کشور وجود داشته باشد که با وجود تورم، افزایش حقوق آنها بخار نشود. این یک زنجیره‌ای است که به اقتصاد کلان برمی‌گردد. اگر نهاد‌ها با ما همراه نشود تمام تصمیماتی که برای بهبود اوضاع می‌گیریم بی‌نتیجه است. 

وی افزود: در بخش کارفرمایی حداکثر تلاش خود را می‌کنیم که حقوق کارگر زایل نشود و وضعیت را بهبود ببخشد. ما چند سالی است که با بخش‌های کارگری یک مسیر را طی کردیم و تلاش کردیم که بیشترین افزایش را به حقوق پایه برسانیم. اگر درآمد‌های جانبی برای کارگر در نظر گرفته نشود زندگی بسیار سختی خواهد داشت. اما باید اقتصاد کلان را اصلاح کنیم. باید حداقل‌ها به جایی برسد که به زندگی کارگر برسد. 

علی خدایی نماینده کارگران در شورای عالی کار با اشاره به فرآیند تعیین دستمزد کارگران گفت: وظیفه شورای عالی کار عمل به وظایفی است که ذیل شورای عالی کار معین شده است. ما در شورای عالی کار کمیته‌ای داریم که حداقل‌های زندگی را بررسی می‌کنند و یک عدد اعلام می‌کنند. نکته‌ای که باعث می‌شود کارگر به حق خود نرسد عمل نکردن به ماده ۴۱ قانون کار است. امروز که می‌خواهیم مزد سال آینده را تعیین کنیم در بودجه مجلس هیچ مبلغی برای حمایت از مسکن کارگر تعیین نشده است. 

وی افزود: اگر بخواهیم طبق قانون عمل کنیم مشخص نیست مزد کارگران چه عددی را نشانه گرفته است. چالش هر ساله ما دولتی است که ادعا می‌کند با کسری منابع مواجه هستیم. قانون صراحتا اعلام کرده است که در هر صورت بدون در نظر گرفتن ویژگی‌های جسمی و روحی مزد کارگر باید هزینه‌های اولیه زندگی او را تامین کند. دولت‌های ما با توجه به ساختاری که دارند در جایگاه کارفرما می‌نشینند. وزارتخانه کار، رفاه و امور اجتماعی که به امور کارگران می‌پرداخت را به یک وزارتخانه کارفرمایی تبدیل کردیم؛ بنابراین برخلاف قانون ضلع جدیدی با عنوان دولت ایجاد شده است. دولت واضحا در مقابل افزایش مزد ۵۷ درصدی صف آرایی کرده بود.

خدایی به موانع افزایش دستمزد کارگران اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۰ برای اولین بار در تاریخ تعیین دستمزد وزیر اقتصاد عضو شورا نبود و یک فرد زبده مستقل در جلسه حضور داشت. همواره در شورای عالی کار، با نماینده وزارت اقتصاد و صمت به علت مقاومت با افزایش دستمزد بحث داریم. در دولت آقای روحانی مشکلاتی با وزرای اقتصاد داشتیم. کسی که متولی تعیین دستمزد کارگران است پایان سال دستمزد کارگر را سرکوب می‌کند. از طرفی تورم رها شده و از طرفی اجازه افزایش حقوق را نمی‌دهند. 

وی در ادامه بیان کرد: افزایش مزد ۵۷ درصدی بنا بر اظهارات وزیر کار سه و سه دهم درصد در تورم نهایی کشور تاثیر دارد. چند روز پیش در اکثر واحد‌های تولیدی افزایش قیمت داشتیم، چون نرخ ارز بالا رفته است. درست این است که تورم نداشته باشیم که افزایش دستمزد هم نداشته باشیم. ما قدرت خرید از دست رفته سال گذشته خود را مطالبه می‌کنیم. عدم افزایش متناسب دستمزد باعث لطمه به کارگر و کارفرما می‌شود. قدرت خرید مردم پایین آمده است، پس این تولیدی‌ها کالای خود را کجا باید عرضه کنند؟ اکثر کارفرما‌ها در بنگاه‌های تولیدی با مشکل جذب نیرو مواجه هستند، چون حقوق کمی می‌دهند. 

خدایی پیشنهاد مبلغ حقوق مدنظر بخش کارگران را اعلام کرد و گفت: گاهی اوقات تورم در خوراکی‌ها بالای پنجاه شصت درصد بوده است، اما میانگین تورم ۴۵ درصد بوده و در بخش مسکن تورم بالاتری داشتیم. خواسته ما در سبد معیشتی که سال گذشته به تصویب نرسید عددی بین ۱۵ تا ۲۱ میلیون بوده است. طی چند سال تا سال ۹۷ ضریب پوشش به هفتاد درصد رسیده بود. سالی که دستمزد ۵۷ درصد افزایش پیدا کرد تورم ۴۲ درصد بود. نتیجه عملکرد نشان‌دهنده این است که باز هم از تورم عقب افتادیم. ما معتقدیم که دستمزد باید بالاتر از نرخ تورم تصویب شود. علاوه بر این باید قسمتی از سبد معیشت را هم پوشش دهد. ما با رویکرد حل مسئله به گفت‌و‌گو می‌نشینیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۵
در انتظار بررسی: ۰
کارگر
۲۱:۵۶ ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
سلام کارگر هستم دوتا بچه دارم سوئه تغذیه گرفتن بااین حقوق ها هیچی نمیتونم بخرم ده روز که یک کیلو برنج نتونستم بخرم ،گوشت قرمز ۷ماه نخریدم سنگ دون مرغ میخوایم ‌،مزد کارگر هیچ وقت درست نمیدن
محمد
۰۷:۲۶ ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
خدا بدادتون برسه به اون روزی که ملت از خواب غفلت بیدار بشن .
ناشناس
۱۸:۳۰ ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
الان ملت تو خواب نیستند. در حال کوما هستند.
ناشناس
۰۶:۲۰ ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
#حرف_حق
دولت شریک دستمزد حداقلی کارگره با 7 درصد بیمه، 10 درصد مالیات، 10 درصد ارزش افزوده.
یعنی دستمزد اول سال 30 درصد افزایش میده بعد ماهانه 27 درصد پس میگیره!
آخر سال کارگر بدبخت قدرت خریدش منفیه.
اون وزیر کار که گفت افزایش دستمزد باعث تورمه باید آتیشش زد.
ناشناس
۰۲:۴۳ ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
خخخخخ کارفرما خونخوار حال خویی ندارد کارگر حال خوب خوبی دارد
کارفرمایی در ماه10بار قیمت کالا ها رو افزایش میده حال خوبی ندارد کارگر ماهی 6تومن حال خوبی دارد.
عجب....
چطوره کارگران همین 6تومن در ماه رو هم پس بدن به کارفرما شاید حالش خوب شد...................
ناشناس
۰۲:۱۵ ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
سلام.وافعا کارگری با دوسه تا بچه با ماهی ۱۰،۱۲تومن چکا ر کنه ،تو روخدا یکی به داد مردم برسه
ناصرالدین
۰۱:۱۵ ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
فقط زورشان به کارگر میرسه
ناشناس
۰۰:۰۶ ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
افعانیارواخراج کنی خودبه خودمه چیزدرست میش وگرنه سیرک
دروغگو
۲۳:۱۸ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
به نقل از یک منیع اگاه حقوق کارگران امسال 52/3 درصد افزایش پیدا می کند. حق اولاد 5 میلیون. حق مسکن 10 میلیون. وهر 3 ماه یکبار 20 میلیون بن معیشتی واریز می گردد.
ابوطالب حاجی نصیری
۲۲:۰۷ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
همیشه همین بوده .نماینده کارگروه میگه باید 60درصد بره رو حقوق آخرشم دولت 20درصد می گذاره
ناشناس
۲۱:۳۳ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
آقا اگه نمیتونین من بیام جایتون که دفاع بکنم برای کارگران بد بخت چرا این کار با کارگر میکنید کار فرما هر روز هر سال به سرمایه اش اضافه میشه ساخت وسازش و ملکش اضافه میشه همش حق کارگر خوردن آقا یون بالا نشین به داد کارگر برسید
رضا
۲۰:۵۵ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
من ۲۷ سالمه جوون دهه هفتاد چجور خونه دار شدم همش دارم کار میکنم حقوق بالا میگم ناراصی وزارت کاری ده تومن‌میگم‌قبول میکنن با این همه سابقه‌که دارم من باید با لیسانس ده‌میلیون تومن بعد جوان دپلیم ۱۵ تومن درکم کنید بعدم اون‌کار بلد نیست همش میپرسه
ناشناس
۲۰:۳۶ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
کارفرما قیمت خدماتش رو ماهانه با نرخ تورم و افزایش دلار براحتی تغییر میده اما دستمزد کارگر با تاخیر یکساله اونهم با قطره چکان تغییر میکنه.
حمید زارعی
۱۹:۲۰ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
کارفرما که سالی تا5بار محصولاتش رو گرون می‌کنه فشار فقط روی کارگر هست که بااین تورم فقط شاید یکی دوماه اول سال می‌تونه نفس بکشه تورم1000درصد هم که بشه باید با همون افزایش جزیی تا آخر سال باید سگ دو بزنه وزیر فشار تورم له بشه مشکل مملکت ما اینه که کسانی که بایستی حقوق رو زیاد کنند خودشون کارفرما هستند
علی
۱۹:۰۰ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
با این اقتصاد کشور این کشتی درحال غرق شدن کامل غرق خواهد شد و کارگر بیشتری بیکار خواهند شد
ناشناس
۱۸:۵۵ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
اول از همه تورم بی در و پیکر را خود دولت بوجود اورده ان قشری که حقوق بگیر ثابت هست مثل قشر کارگری و کارمدی بیشتر ضربه را میخوره اگه این روند ادامه پیدا کنه کسی در کارخانجات استخدام نمیشه و کسی با این گرانی با حقوق ۱۱ میلیون دیگه کار نمیکنه دوم اینکه میگید کارفرما حال خوشی نداره کم دروغ بگید کارفرما با نرخ تورم روز درامد داره و سود میگیره خواهشن چرت و پرت خورد مردم ندید اگه همین شرایط تورم و قیمتها پیش بره تمام کارخانجات خالی میشه دیگه حقوق کمتر ۳۰ به هیچ دردی نمی خوره
ناشناس
۱۸:۵۳ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
چرا چون تورم سازان در حاشیه ی امن مشغول آفت بیشتر زدن به اقتصاد مردم هستند ،بانک خودروساز دلال ، مواد اولیه خارج از شبکه ، هفت خان مجوز دهنده هایی که بعد چند سال هنوز به درگاه مجوزها نمی‌خوان وصل بشن و مقاومت میکنند،
ناشناس
۱۸:۲۷ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
افزایش حقوق برابر با تورم بیشتر این که هر سال ۳۰ درصد حقوق افزایش بدن و ۳۰ در صد حق پرداخت بیمه بیشتر میشه و کالا ۶۰ درصد بیشتر چه فایده داره
ناشناس
۱۸:۱۵ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
اصلا کارفرما مگه کارگر پیدا میکنه ؟؟ با این حقوق کی کار میکنه ؟
کارهای سخت کارخانه ها رو کسی انجام نمیده
اگر هم انجام بده بالای 30 تومن میگیره
ناشناس
۱۷:۳۰ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
زندگی سختی دارند بازنشستگان تامین اجتماعی آخه کی میخواد درست شده
عجب روزمره وخرج یهفته داشتن که نشد زندگی
فکری بکنید دست بردارید از سر کار گذاشتن مردم
ناشناس
۱۳:۵۴ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
میگید کارفرما حال خوبی نداره تا کارگر بدبخت جیکش در نیاد ،خدا لعنتتون کنه
ناشناس
۱۸:۱۴ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
دروغه .. کارفرما الان کارگر پیدا نمیکنه . الان خود ما کارگر کارخانه هستیم . پول 2 کارگر را میگیریم و کار میکنیم . چون کسی با این پولها دیگه نمیاد کار کنه
ناشناس
۱۳:۴۷ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
تا یه نهاد کارگری مستقل بوجود نیاید هیچ یک از مشکلات کارگران حل نخواهد شد ،انسان به دنیا آمده تا در رفاه آسایش و آرامش زندگی کند نه پنج صبح از خواب بیدار بشود ۹شب برگردد خونه ۴ساعت رفت و برگشت ۱۲ساعت کار با اضافه کاری ماهی ۱۳ الی ۱۴ تومن حقوق بگیرد بعد سرمایه دارا هم روز به روز ثروتمندتر بشن کارگرا هم روز به روز بدبخت تر بشن
ناشناس
۱۳:۴۷ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
تا یه نهاد کارگری مستقل بوجود نیاید هیچ یک از مشکلات کارگران حل نخواهد شد ،انسان به دنیا آمده تا در رفاه آسایش و آرامش زندگی کند نه پنج صبح از خواب بیدار بشود ۹شب برگردد خونه ۴ساعت رفت و برگشت ۱۲ساعت کار با اضافه کاری ماهی ۱۳ الی ۱۴ تومن حقوق بگیرد بعد سرمایه دارا هم روز به روز ثروتمندتر بشن کارگرا هم روز به روز بدبخت تر بشن
ناشناس
۱۳:۰۲ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
جز مسولین کشور هیچ کس حالش خوب نیست
ناشناس
۱۵:۵۳ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
و دامادهایشون
ناشناس
۱۲:۲۱ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
با این حقوق که به کارگر میدید بشینید تا جهش تولید کنید
ناشناس
۱۲:۱۳ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
نصف جمعیت اتباع افغانی هستند اینها هزینه مسکن رفت و امد و درمان و ... ندارند هر روز هم تورم تورم تورم شما مسولین چکار میکنید
ناشناس
۱۲:۰۹ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
همه باید کار کنن و زحمت بکشن تا یه قشر خاص از مقامات در رفاه باشن
ناشناس
۱۱:۴۳ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
دولت برای تامین کسری بودجه تورم ساختگی ایجاد کرده و براش مهم نیست که حقوق امروز یک کارگر یک سوم سال 96 شده پس زیاد منتظر معجزه دولت نباشید
حسین
۱۱:۳۸ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
دوباره شروع شد . نزدیک عید و خلاصه کمی استرس به مردم وارد کنیم .... بعد حداکثر 20 درصد اضافه بشه که 16 درصدش هم برای مالیات کم کنیم .. برید پی کار خودتون اینکاره نیستید چون اصلا برای کسی که جیبش پره و سر ماه حقوق مشتی میگیره اینها حرف مفته !!!؟؟؟؟
ناشناس
۱۱:۱۰ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
شما ازاین ور دستمزد هارو افزایش میدید از اون ور اقلام رو گران میکنید ونتیجه بی ارزش شدن پول ملی واز این جیب میزارید و از اون جیب از مردم برمیدارید لطفا واسه چند سال افزایش حقوق هارو کاملا قطع و به کاهش قیمت فکر کنید
وطنم
۱۰:۵۵ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
مگر به جزء یک درصدی ها کسی تو ایران حال خوب دارد . اگر اطلاع دارید خبر کنید . یک درصدی ها روز به روز حالشان بهتر و در مقابل بقیه روز به روز حالشان بدتر درود بر این عدالت . عاملانش روزی پی میز محاکمه در مقابل قاضی عادلی قرار خواهند گرفت .
ناشناس
۱۰:۴۰ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
حقوق کارمندان و کارگران اصلا وضعیت خوبی نداره
ناشناس
۱۰:۲۸ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
به داد کارمندان برسید
ناشناس
۱۰:۱۴ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
سلام
واقعا کسی نیست جلوی این گرانی رو بگیره من به عنوان فروشنده .توی این دو سال اکثر کالاها تا ۳۰۰تا ۴۰۰ درصد افزایش دادند در حالی که فقط ۲۰ یا ۳۰ درصد افزایش حقوق دادند اکثر جنس ها تو یک سال نزدیک ۴بار افزایش دادند
ناشناس
۱۰:۱۱ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
همه چیز بیش از حد و غیر منطقی گران شده و هیچکس هم نظارت نمیکنه.
یه سوپر مارکت معمولی بری ۵۰۰ هزار تومن باید هزینه کنی.
آفتابه لگن ۷دست ولی شام و ناهار هیچی
ناشناس
۱۰:۰۶ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
افزایش دستمزد ، روی قیمتهای تمام شده
تولیدات اثر دارد ، که باید همزمان انجام شود
در غیر اینصرت ضد تولید است و ،،،،، !
مجتبی
۲۰:۵۵ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
حرف مفته
مصلح
۱۰:۰۴ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
نرخ دستمزد تابع عرضه و تقاضای نیروی کار است. در مملکتی که به دلیل انفجار جمعیت از یک طرف و نابودی اقتصاد از طرف دیگر، مازاد عرضه و کاهش تقاضای نیروی کار وجود دارد اوضاع بهتر از این نیست.
ناشناس
۰۹:۵۸ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
حال کارفرما روزبه با این دستمزدها داره بهتر میشه
این کارگره که داره بدبخت میشه
شما کجایی!؟
ناشناس
۰۹:۴۳ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
با این حقوق کمی که میدن باز هم میگید کارفرما حال خوبی نداره پس چرا اونها هر روز پروارتر میشن وما کارگرها هر روز ضعیف تر اگه دوست دارین همین حقوق 10ملیونی هم ندید و مارو به بردگی بگیرید اگر چه ما همین الان هم برده هستیم چون این پول کفاف زندگی مارو نمیده و بیشتر روز هارو با بدبختی زندگی میکنیم
ناشناس
۰۹:۴۱ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
کارگرها و خانواده های بدبخت مردند . گریه کن هم ندارند
ناشناس
۰۹:۲۶ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
توروم گرونی صیفی جات میوه ها برق بردنا در روز نامه خبر اومده که پزشکیان میگه برقا ای ها قط نمیکنیم که مردم میگن دست نزنید میگه پس به کجا دست بزنیم خدا به دادمون برس
ناشناس
۰۹:۲۳ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
یک سر دفتر اسناد با روزی یک یا دو ساعتکار ماهی 50 میلیون درامد ولی کارگر بدبخت و نگون بخت ایرانی به دلیل نالیاقتی دولت های قبلی ماهی 11 میلیون درامد
با این گزارش ها شما به قشر کارگر توهین می کنید و تو جامعه کارگران مثل بنده در یک کلمه یعنی خانوادگی بدبخت
اکبر
۰۹:۱۸ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
کارفرما ها دارن تو بهترین جای دنیا عشق و حال میکنن بعد میگی کارفرما حال خوبی نداره!؟
ناشناس
۰۹:۱۶ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
همین افزایش حقوق هرسال=تورم افزایش قیمت کالا ومسکن چرا مثل ملا نصرالدین باید عمل کنید .
اصلا افزایش حق را کنسل کنید وجلوی تورم رابگیرید.
محمد
۱۹:۲۷ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
افزایش حقوق تورم را زیاد نمی کند آدرس غلط ندهید پارسال که حقوق ها 20 درصد زیاد شد چرا دلار شده 80 تومن
ناشناس
۰۸:۵۲ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
کارفرما چطوری فهمیدین حالش بده
پدر کارگرها رو دراوردین
ناشناس
۱۰:۰۸ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
اگر تولید تعطیل شود ، کارگر هم سرگردان می شود !
مسعود
۰۸:۴۳ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
چرا به مردم میگین خودتون باید حل کنید
ناشناس
۰۸:۴۱ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
از کسی که بلد نیست کار کنه چه انتظاراتی دارید
ابراهیم پهلو
۰۸:۱۶ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
برده داری نوین
ناشناس
۰۸:۱۵ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
اینقدر شعور مردم(قشر کارگر) را به سخره نگیرید.
ناشناس
۰۷:۴۷ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
آقا بس کنید این بازی های تکراری و نخ نما رو