سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تولید بیش از ۴۰۰ هزار تن شیر در آذر بایجان غربی

معاون جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: دامداران استان با تولید سالانه بیش از ۴۰۰ هزار تن شیر رتبه استان را به جایگاه نهم رساندند.

باشگاه خبرنگاران جوان ؛ الیاس گندمی - معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه استان آذربایجان غربی یکی از قطب‌های مهم تولید دام و فرآورد‌های دامی در کشور است گفت: ۲۴۰ واحد گاو شیری صنعتی در استان با ظرفیت ۲۹ هزار راس فعال است که ۴۰ درصد شیر دراین واحد‌ها تولیدمی شود.

پرویز بستانچی با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته با توجهه به گسترش جمعیت دامپروری در استان از روش سنتی به صنعتی رشد چشمگیری داشته است افزود: استان آذربایجان‌غربی سالانه با تولید بیش از ۴۰۰ هزار تن شیر، رتبه ۹ کشوری و در تولید گوشت رتبه ۴ کشوری را به خود اختصاص داده است.

وی گفت: سالانه بیش از ۴۰۰ هزار تن شیر در استان تولید می‌شود که از این مقدار حدود ۶۰ درصد در مناطق روستایی و عشایری و مابقی در واحد‌های صنعتی تولید می‌شود.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان  افزود: برای توسعه دامداری‌های صنعتی تسهیلات در اختیار دامداران قرار می گیرد که یک واحد ۵ هزار راسی در شهرستان سلماس و یک واحد شش هزار و ۴۰۰ راسی در شهرستان خوی مجوز‌های اولیه برای بهره برداری انجام شده است.

 سود خالص از پرورش و نگهداری گاو به روش صنعتی به علت استفاده از روش‌های علمی و تغذیه درست، بسیار بیشتر از روش سنتی است چرا که تولید شیر از یک گاو بالغ در روش صنعتی روزانه ۱۰ لیتر است. اما در روش سنتی تنها ۲ لیتر در روز است. به همین دلیل امکان بازگشت سرمایه در گاوداری مدرن و صنعتی چندین برابر است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.