سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تولید اولین دستگاه لایه نشانی پوشش‌های فوق سخت به روش PVD در کشور

به گفته مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان، یکی از روش‌های مهندسی سطح، ایجاد پوشش‌های نانوساختار به روش رسوب فیزیکی بخار (PVD) روی سطح قطعات است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ پریزاد اقبالی - حسن جهدی، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: «کنترل سایش و خوردگی قطعات صنعتی به عنوان یکی از مهم‌ترین پارامتر‌های تعیین کننده طول عمر و راندمان کاری قطعات محسوب شده و برای دستیابی به بهترین راندمان معمولا از روش‌های مختلف مهندسی سطح در ایجاد خواص سطحی ایده ال روی قطعات استفاده می‌شود. یکی از این روش‌ها ایجاد پوشش‌های نانوساختار به روش رسوب فیزیکی بخار (PVD) روی سطح قطعات است.»

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان اظهار کرد: «ماحصل این فرایند یک پوشش فوق سخت متراکم با ضخامت چند نانو تا چند میکرو است که بسته به شرایط استفاده از پوشش، ترکیبات مختلف آن روی قطعه اعمال می‌شود. از مهم‌ترین کاربرد‌های این پوشش‌ها می‌توان روی انواع ابزار قالب و قطعات صنعتی از قبیل قطعات صنایع نفت و گاز و نیروگاهی، صنایع هوافضا، پزشکی و خودرو اشاره کرد.»

حسن جهدی افزود: «از جمله ویژگی‌های فنی و تخصصی این محصول که جنبه رقابتی آن هم به شمار می‌رود. نرم افزار اجرا کننده پوشش و نوآوری‌های به کار رفته در ماژول‌های دستگاه است که باعث قابلیت اجرای پوشش‌های مختلف در قالب یک دستگاه می‌شود. این دستگاه همچنین قابلیت اجرای همزمان پوشش‌های نانولایه‌ها و نانوکامپوزیت‌ها را نیز دارد. قابلیت اجرای پوشش‌های متنوع هم به صورت اتوماتیک و هم به صورت دستی وجود دارد که باعث شده در بازار داخلی رقیبی نداشته باشد و قابل رقابت با دستگاه‌های اروپایی باشد. قیمت این دستگاه در مقایسه با نمونه‌های مشابه اروپایی ۵۰ تا ۷۰ درصد ارزان‌تر است.»

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان بیان کرد: «به عنوان مثال، اگر ابزاری که گیربکس تیبا را تولید می‌کند، بدون پوشش باشد بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ گیربکس را تولید می‌کند؛ اما زمانی که این ابزار پوشش دهی می‌شود، تولید گیربکس به ۱۸۰۰ مورد می‌رسد که بین ۶ تا ۷ برابر راندمان تولید را بالا برده و حتی طول عمر قطعه را نیز بین ۴ تا ۵ برابر افزایش می‌دهد. این افزایش طول عمر در قطعات مختلف می‌تواند بین ۲ تا ۵۰ برابر متفاوت باشد. از سوی دیگر با پوشش دهی قطعات، راندمان عملکرد نیز بالا می‌رود به این معنا که دقت تولید قطعات اولیه با قطعاتی که در مراحل آخر تولید می‌شوند یک میکرومتر است.»

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.